- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renault Zoe R135 Intens
Stille bytur i København city

Det er ikke fordi gaderne var tømte i danskernes prisværdige forsøg på, at reducere spredningen af SARS-CoV-2 virussen, at køreturen i de københavnske gader i den helt nye Renault Zoe R135 var en stilfærdig oplevelse, for prøvekørslen fandt sted endnu inden truslen for alvor var gået op for regering og det danske folk.
Renault Zoe "city-test" - læs mere >>>Vi har tidligere prøvekørt den helt nye Renault Zoe elbil med 135-hestes motor ved de første internationale prøvekørsler på Sardinien. Nu har vi også kørt den, hvor en elbil virkelig gør en forskel: I hjertet af København, hvor det nu oven i købet er gratis at parkere - med en elbil. Fuld HD.
First Test: Renault Mégane R.S. Trophy-R
Første i Danmark: R-test på banen

Det er måske lidt letkøbt, men undertegnede har nu banerekorden på FDM Sjællandsringen i den nye Renault Mégane R.S. Trophy-R. Altså for dén specifikke bilmodel. For ingen andre har sat dens hjul på den sjællandske testbane, og bilen er den eneste i Danmark.
Renault Mégane R.R. Trophy-R test - læs mere >>>Som de første i Danmark har vi haft mulighed for på FDM Sjællandsringen, at prøvekøre den helt nye lynhurtige race-version af den ikoniske Renault Mégane R.S. Trophy-R. Det var en unik oplevelse i det blot 64. eksemplar af de ialt kun 500 biler, som fabrikken bygger, og iøvrigt den eneste af slagsen i Danmark. Fuld HD.
Toyota Camry 2,5 Hybrid H3 Executive
Luksus transport med god energi-samvittighed
Ordet energi-samvittighed har næppe fundet vej ind i alverdens ordbøger. Men heldigvis har man arbejdet på en sådan måde hos Toyota. Det har formentlig været en medvirkende faktor bag det faktum, at den nye Toyota Yaris er strøget helt til tops på de danske salgslister, her først på året. Men hvordan ser det ud for store-storebror Camry?
Toyota Camry Hybrid test - læs mere >>>


Hyundai Tucson N-Line Mild Hybrid
Sport uden race
Langt henad vejen ligner den her prøvekørte bil den Tucson, som vi sidste år ved samme tid satte under lup. Men der er sket meget siden dengang, og visuelt er de to biler i hvert fald forskelligt klædt på. Men der er mere i det end det.
Hyundai Tucson N-Line MHEV test - læs mere >>>

Mazda CX-30 SKYACTIV-X
Den optimale løsning
Mazda har skabt et yderst avanceret og ret genialt motorkoncept i form af deres SPCCI SKYACTIV X-benzinmotor. Det har vi beskrevet ifm. vores prøvekørsel af Mazda3 tilbage i december måned. Vores eneste regulære ankepunkt var den lidt vel rigeligt spændstige affjedring. Løsningen er imidlertid skabt, den hedder CX30 og den handler disse linjer om.
Mazda CX-30 SKYACTIV-X test -læs mere >>>BMW 118d Sport Line 8 Steptronic
Den smukke lille revolution
Det er kommet sådan lidt trinvist, opgøret med baghjulstrækket, men med den nye 1-serie BMW er det første store skridt blevet taget i skiftet til forhjulstræk. Det er lykkedes, endda i en sådan grad, at undertegnede var med til at stemme BMW 1-serie ind blandt de nominerede til Årets Bil i Danmark 2020. Men lad det nu blive ved denne lille revolution, kære BMW, baghjulstræk er fortsat en del af BMW DNA’et…
BMW 118d test - læs mere >>>

Range Rover Evoque Mild Hybrid
Gennemgribende fornyet luksus-SUV
Da Range Rover præsenterede den første kompakte luksus SUV med en god portion offroad indbygget var der dømt succes. Den er da heller ikke udeblevet. Flere end 800.000 eksemplarer har fabrikken solgt af Evoque modellen siden lanceringen for godt otte år siden. Og der er ingen grund til at tro, at den helt og gennemgribende nye generation skulle blive en mindre succes.
Range Rover Evoque Mild Hybrid test - læs mere >>>


Volvo XC60 B4 Mild Hybrid AWD R-design
Den ikke bløde mellemvare

Det var nærliggende, at kalde den nye Volvo XC60 for ”den bløde mellemvare”, for den er præcis ligeså meget længere end Volvo XC40 som den er kortere end Volvo XC90. Men blød kan man ikke kalde den. Ikke i R-design udgaven i hvert fald. 30 procent stivere fjedre samt en tykkere krængningsstabilisator er fakta, der taler deres eget sprog.
Volvo XC60 B4 Mild hybrid test - læs mere >>>


Tesla Model 3 Standard Range Plus
Perspektiver med mening

En sporty amerikansk bil skal have masser af kræfter. Derfor var det meningsfuldt, at den første kompakte Tesla, Model 3, blev lanceret med en systemeffekt på imponerende 450 hestekræfter. Men den neddroslede udgave med "beskedne" 306 hestekræfter giver mere mening på europæiske breddegrader.
Tesla Model 3 SR Plus test - læs mere >>>


Ford Mustang GT Fastback 5,0 V8 A10
Legetøj for voksne – og dem der aldrig bliver det

Egentlig er det overflødigt, at bruge spalteplads på den seneste GT-udgave af Ford Mustang. For i en tid, hvor bilverdenen, herunder også Ford, skifter fokus og satser målrettet på elektriske biler, er det vel ret beset ikke politisk korrekt at anskaffe sig, endsige køre i en halvstor amerikansk benzinsluger. Og dog…
Ford Mustang Fastback GT 5,0 V8 A10 test >>>

Hyundai Nexo Premium
Forud for sin tid

Det er på mange måder symptomatisk: Hyundai lancerer en helt igennem vellykket brintbil, de døber den Nexo, minsandten opkaldt efter den smukke bornholmske by, Nexø. Og den nærmeste brint tankstation står i København. Selv hvis man tager Molslinjens meget udskældte bornholmerfærge fra Ystad, er det knebent at kunne køre fra København til Rønne, og Nexø er endnu længere væk.
Hyundai Nexo Premium test - læs mere >>>


Fiat Panda 1,2 City Cross
Bjergged til bykørsel
Egentlig var det oplagt, at prøve den underholdende Fiat Panda City Cross på et ægte bybjerg. Især når den danske hovedstad har fået sit helt eget bjerg. Men indrømmet: med sikkerhed for et afslag, undlod vi at spørge om lov til, at bestige Amager bakke i bil. Men tanken var sjov at tænke. Ligesom Panda City Cross er sjov at køre.
Fiat Panda City Cross test - læs mere >>>

Mazda3 Sedan SKYACTIV-G 2,0 6 M/T
SKYACTIV-elegant kompakt sedan
Over en årrække har Mazda arbejdet ud fra den såkaldte SKYACTIV-filosofi, som ikke præcis udmærker sig ved sin håndgribelighed. Men idéen er, populært sagt, at forfine velkendt teknologi i en sådan grad, at resultatet bliver mindst lige så godt (og ofte bedre), som hvis man i en uendelighed havde taget nye teknologiske løsninger i brug. Det gælder også den nye Mazda3.
Mazda3 Sedan test - læs mere >>>


Renault Talisman Sport Tourer TCe 225 EDC
Highspeedtest: Bestået med topkarakter
Hvorfor finde en flere år gammel bil frem og prøvekøre den? Simpelt nok: Renault har udrustet deres store Talisman med en 225-hestes TCe motor, et maskineri med ægte tysker-appeal. Og den skulle naturligvis prøvekøres på en tysk Autobahn.

Renault Talisman Sport Tourer TC2e 225 test >>>


Toyota Corolla 2,0 VVT-i 180 hk Hybrid H3 H/B
Køreglæde på miljøets præmisser

Det er ingen hemmelighed, at den nye Toyota Corolla var blandt de biler, som undertegnede pegede på, da nomineringen af Årets Bil i Danmark 2020 fandt sted. Den blev ikke nomineret, men sådan er en demokratisk proces iblandt. Ikke desto mindre er netop den prøvekørte udgave af Toyota Corolla med 180 hestes hybridmotor et fremragende eksempel på, hvorfor netop dén bil fortjente en nominering.
Toyota Corolla Hybrid 180 hk test - læs mere >>>

Biltest: Nissan X-Trail DIG-T 160 Tekna 2WD
Opgraderet storebror

Nissan X-Trail er storebror til Europas førende mellemstore crossover/SUV. X-Trail er den model, man vælger, hvis man er brændt varm på en Qashqai, men har brug for mere plads. Det har vi fastslået flere gange over tiden, og det billede har ikke ændret sig.
Nissan X-Trail DIG-T 160 test - læs mere >>>
Vi har prøvekørt den populære Nissan Qashqais storebror, X-Trail, med en ny 160-hestes turbo-benzinmotor og 7-trins DCT gear på udfordrende underlag. Fuld HD.


Volvo XC90 B5 Mild Hybrid AWD
Komfortabelt flagskib i luksusklassen

Tilfældet ville, at Volvo få uger efter at vi havde prøvekørt fabrikkens luksuøse flagskib, den store XC90, var nødsaget til at tilbagekalde 6500 biler i Danmark på grund af, at danske FDM havde fundet alvorlige fejl i bilernes automatiske nødbremsesystem. Det justerer lidt på helhedsbilledet, men ændrer ikke på, at mild hybridudgaven er en kærkommen opgradering af Volvo's magnum-SUV.
Volvo XC90 B5 Mild Hybrid test - læs mere >>>Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC
Elbil med svær-vægt-fordel

En af elbilernes udfordringer er deres vægt. Ikke så meget bilen i sig selv, men de ofte ret store batteripakker, de skal køre rundt med, for at kunne levere den rækkevidde som kunderne efterspørger. Den udfordring har Mercedes forvandlet til en fordel i den store EQC.
Mercedes-Benz EQC test - læs mere >>>


BMW 320d Touring M Sport
Touring på BMW-tur

BMW er et navn, der forpligter. Det samme er ”3-serie” og siden man for mange år siden også opfandt 3-serie Touring begrebet, fulgte endnu en forpligtelse med. I den aktuelle test fik også M Sport betegnelsen sneget sig ind. Endnu flere forpligtelser. Dem satte vi på prøve i det kølige, regnfulde blæsende vinter/forårsvejr, bl.a. ved høj fart på det tyske autobahn net.
BMW 320 d Touring test - læs mere >>>


Ford Focus ST3 2,3 EcoBoost
Landevejsracer til hele familien
Da Ford skabte den nye Ford Focus tilbage i 2018, gjorde man op med et vægtigt kritikpunkt ved de tidligere generationer: Pladsforholdene i kabinen. Den nye bil har mere bagsædeplads, og det har naturligvis også smittet af på den potente hot-hatch version med tilnavnet ST. Den er hurtig – og rummelig. Ingen dårlig kombination i den moderne verden.
Ford Focus ST3 test - læs mere >>>


Peugeot 208 BlueHDi 100 hk Allure
Moderne bybil især til pendlere

Peugeot 208 har over årene og er fortsat en af de allermest populære biler i Danmark. Den arv skal den helt igennem nye 208 løfte, og det får den næppe svært ved. Den er ikke bare ny, den er også moderne og i den udgave, vi hér præsenterer, er den ideel til pendlere, især når bykørsel er en del af turen.
Peugeot 208 BlueHDi test - læs mere >>>


BMW 330e Sedan Plug-in Hybrid
Elektrificering på højt niveau
Alt imens de allerfleste bilproducenter har set lyset, har indset at det er elektrisk og kaster om sig med det ene strategiske mål for elektrificering indenfor den ene eller anden tidsperiode efter det andet, kan nogle få glæde sig over, at de har set det elektriske lys for længe siden. Til dem hører BMW.
BMW 330e Plug-in Hybrid test - læs mere >>>J
eep Renegade 1,3 FireFly 180 hk 4X4 AT9
Ærlig Jeep SUV med masser af kræfter
Jeep har i nogen tid produceret en kompakt SUV. Allerede sidste forår præsenterede vi da også Jeep Renegade med 120 hestes 1-liters turbomotor. Men skal den bruges som den SUV, den regulært er, er den nye 180-hestes turbobenziner ikke til at komme uden om. Med 4X4 er pakken komplet.
Jeep Renegade 180 hk 4X4 test - læs mere >>>


Nissan Qashqai DIG-T 160 med ProPILOT Tålmodighed betaler sig
Det er ikke første gang, vi har sat os bag rattet af en Nissan Qashqai med 160-hestes turbobenzin motor og 7 trins DCT. Men det er første gang, at vi oplever den med det nye såkaldte ProPILOT system – og det er vigtigt, set i lyset af at Nissan Qashqai i den grad sætter dagsordenen som den mest solgte kompakte/mellemstore SUV/Crossover i Danmark såvel som i resten af Europa.
Nissan Qashqai DIG-T 160 ProPILOT test >>>


Mazda3 2,0 SKYACTIV-X Cosmo
Mazdas unikke X-faktor
Egentlig er det så lige til. Så lige til, at man næsten ikke kan kalde det en X-faktor (hvad Mazda da heller ikke gør). En X-faktor er den ubekendte og uforudsigelige faktor, som gør et eller andet til noget særligt. Mazda’s SKYACTIV-”X” motor er imidlertid ikke ubekendt, ikke længere i hvert fald, og som sådan heller ikke uforudsigelig. Men X’et gør motoren til noget ganske særligt, faktisk noget ret genialt.
Mazda3 SKYACTIV-X test - læs mere >>>

KIA XCeed 1,6 CRDi Comfort
Årets bil i vores optik

Det er ingen hemmelighed, at KIA XCeed var redaktørens topkandidat, da hæderstitlen "Årets Bil i Danmark 2020" skulle uddeles. Den demokratiske proces afgjorde, at en anden fik det ærefulde prædikat, og demokratiet må man respektere. Men i denne, den første testkørsel på Motorsiden.dk af XCeed (efterårets internationale test var vi nødt til at springe over), blev det, selv i en mørk vintertid, soleklart understreget, hvorfor.
KIA XCeed 1,6 CRDi test - læs mere >>>

Hyundai Kona electric 64 kWh Premium
Elbil på egne præmisser

Da Hyundai Kona electric blev lanceret for et års tid siden, slog den benene væk under mange. Fancy design, masser af hestekræfter, lang rækkevidde. Hvad mere kunne man ønske sig... For undertegnedes vedkommende: et dybere kendskab, for det kunne måske forklare dens vejbeliggenhed.
Hyundai Kona electric test - læs mere >>>


Renault Espace dCi 200 Zen 6EDC 4Control
Førsteklasses plads på førsteklasses langtur
En typisk moderne langtursbil er som regel enten en stor stationcar eller en ikke altid lige økonomisk SUV. Med en ny lavt forurenende dieselmotor i maskinrummet er Renault Espace den ideelle mellemting.
Renault Espace dCi 200 6EDC test - læs mere >>>


Renault Twingo Zen SCe 75
Bybil med streg under BY
Da Renault i sommer præsenterede den opdaterede Twingo, var tiden til at komme dybere under lakken lidt begrænset. Det har vi nu rådet bod på. Men læs gerne om Twingo fra i sommer. Det er ikke alt, der gentages her. En ting står dog klippefast: der er i den grad tale om en bybil, med streg under by.
Renault Twingo test - læs mere >>>


Nissan LEAF e+ 62 kWh 3.ZERO Tekna
Det langtrækkende alternativ
Nissan LEAF er verdens mest solgte elbil. Nissan var tidligt ude og skabte elbiler endnu inden de allerfleste for alvor var begyndt, at tænke i den retning. Det mærkes, når man sætter sig ind bag rattet på den seneste udgave af LEAF’en, udstyret med 62 kWh batteri med tilhørende 385 kilometers rækkevidde.
Nissan LEAF e+ 62 kWh 3.Zero - læs mere >>>

SEAT Tarraco Xcellence2,0 TSI 4X4 190 DSG
Flagskib i magnum størrelse

Volkswagen gruppen har SUV'er i enhver størrelse. Audi Q7 for eksempel og VW Tiguan Allspace. Og Skoda Kodiaq ikke mindst. Nu har SEAT Tarraco meldt sig ind i kampen med den bil, der reelt er blevet til SEATs nye flagskib.
SEAT Tarraco test - læs mere >>>


Flere prøvekørsler >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt