- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lancering i Danmark: KIA XCeed Plug-in hybrid
Verden plages af Corona virus, men lykkeligvis er det noget, som langt de fleste mennesker alene oplever i form af restriktioner på deres færden og gennem mediernes intensive dækning. For langt de fleste mennesker skal hverdagen gå videre og derfor er det yderst relevant, når KIA netop nu lancerer den helt nye plug-in hybrid udgave af den populære familiebil, KIA XCeed.
KIA XCeed PHEV lancering - læs mere >>>

Corona virus og Motorsiden.dk
Den stadig omsig gribende SARS-CoV-2 virus sætter sine spor overalt i verden. Ikke mindst i Danmark, hvor regeringen har indført en række dekreter, som alle har til formål at dæmme op for spredningen af den berygtede Corona virus.
Corona virus og Motorsiden.dk >>>


First World Test: Ford Puma
Ny Puma springer ind på SUV markedet
I disse dage er den helt nye Ford Puma parat til, at springe ind på det danske bilmarked og til at gøre et effektivt indhug i klassen for kompakte crossovere, som udgør cirka 10 procent af det samlede danske bilsalg. 1300 danske nummerplader vil inden årets udgang være skruet fast på den markante front og det atletiske bagparti, forventer man hos Ford i Danmark.
First World Test: Ford Puma - del 1 >>>

First World Test: Ford Puma
Agil og letkørt med ægte Ford dynamik

Allerede i skrivende stund er den helt nye Ford Puma på vej ud til de danske forhandlere. Af samme grund kan de fleste detaljer også hentes på Fords website. Hvad der ikke er lige for hånden er den første mulighed for, at prøvekøre den nye bil. Den havde vi imidlertid, oveni købet på varierede vejstrækninger i området nord for Malaga i Spanien.
First World Test: Ford Puma - del 2 >>>Toyota Kenshiki Forum kridter banen op
Måske var det vigtigste ”produkt” på Toyotas alt omfavnende Kenshiki Forum i Amsterdam det lidt uhåndgribelige nye KINTO-brand, men der var nye biler nok til at stjæle billedet, især for dem, der besidder et naturligt fart-gen.
Toyota Kenshiki Forum - læs mere om bilerne >>>


First World Test: Peugeot 2008 og e-2008
Masser af bid i ny og større crossover/SUV
Det er kun kort tid siden, at Peugeot præsenterede den helt nye 208. Allerede nu er man klar med den nye 2008, et resultat af udviklingen af den næsten ligeså nye fælles platform, ”CMP”, som både kan benyttes til konventionelle drivliner med forbrændingsmotorer (kaldet ICE - Internal Combustion Engine) og elmotorer.
First World Test: Peugeot 2008 - del 1 >>>

First World Test: Peugeot 2008 og e-2008
Dynamisk og alsidig med benzin, diesel og el
I forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den helt nye Peugeot 2008 lagde man hos Peugeot selv vægt på alsidigheden og valgmulighederne. Den vil da også både kunne købes med konventionelle ICE-drivliner og en elektrisk drivline. Det er umiddelbart kun småting, der adskiller varianterne, men det er blot til man kikker und under lakken.
First World Test: Peugeot 2008 - del 2 >>>

Verdenspremiere: Ford Mustang Mach-E
Ford sætter strøm til legenden
Man behøver ikke tage til Los Angeles motor show for at opleve Fords første helt elektriske bil. Ikke når man har Norge liggende lige ved siden af. For stort set samtidig med, at sløret blev løftet for den helt nye Ford Mustang med tilnavnet Mach-E i LA, fandt en lignende seance sted i verdens elbil-land nr. 1.
Ford Mustang Mach-E verdenspremiere del 1 >>>


Verdenspremiere: Ford Mustang Mach-E
Opmærksomhed uden larm
Det er et radikalt indgreb i Mustang-historien, når Ford omdanner en Mustang fra at være en buldrende og bragende sports-muskelbil til, at være en tyst, men dog stadig højt-ydende sports-SUV. Men man skal forstå, at Mustang faktisk ikke er omdannet. Mustang-mærket er derimod udbygget med et nyt elektrisk familiemedlem, der formentlig får helt sit eget liv.
Ford Mustang Mach-E verdenspremiere del 2 >>>


Lexus comeback i Danmark
I USA er Lexus et af de mest solgte luksusmærker overhovedet. Men i 2012/13 var det kun 30-40 danskere, der syntes, at det japanske luksusmærke var værd at betale penge for, så Toyota, der står bag Lexus, besluttede at trække mærket ud af det danske marked. Men tiderne har skiftet og i 2020 relanceres Lexus herhjemme.
Lexus comeback i Danmark >>>

First World Test: Nissan Juke
Succes-forlænger med kant
Det er ni år siden Nissan revolutionerede markedet for overkommeligt prissatte biler med lanceringen af den helt nye Juke. Bilen havde et design, som var den en konceptbil, der var kørt direkte ud fra et af de internationale motor shows, og den blev omgående en succes. Den succes skal den nye Juke forlænge.
First World Test: Nissan Juke del 1 >>>


First World Test: Nissan Juke
Kører så godt som den ser ud
Design er den alt afgørende faktor for succesen bag den første Nissan Juke, som blev lanceret for 9 år siden. Men 25 procent af alle Jukes er blevet købt pga. bilens dynamiske køreegenskaber, viser Nissans egne undersøgelser. Med stribevis af konkurrenter, der gerne vil have en større del af markedet, som forventes at stige med 30 procent i de næste fire år, skal Nissan udnytte ethvert fortrin - eller kombinationen deraf.
First World Test: Nissan Juke del 2 >>>Verdenspremiere: Toyota Yaris

Miljø-mobilitet til overkommelig pris

Selvom der endnu ikke er sat pris på den helt nye Toyota Yaris, som netop har haft verdenspremiere under trendy former på et nedlagt gasværk i Amsterdam, kan man være helt sikker: Der bliver tale om overkommelige priser - også selvom den nye bil som standard har egenskaber, der gør den til verdens sikreste i sin størrelse, og tilbyder de allerseneste teknologiske løsninger, ikke mindst muligheden for at vælge den optimale miljøløsning, sådan som Toyota ser det.
Toyota Yaris verdenspremiere del 1 >>>


Verdenspremiere: Toyota Yaris
Bedre i enhver detalje

Den helt nye Toyota Yaris, som Toyota netop har løftet sløret for ved en særlig begivenhed i Amsterdam, kommer først til Danmark næste efterår, men der er tale om en bil, der helt igennem er så meget fornyet, at den nok vil være værd at vente på. Blandt andet er den blevet mindre…
Toyota Yaris verdenspremiere del 2 >>>


I20 gyldne år for Toyota Yaris
- og flere er i vente

Toyota Yaris fejrer 20 års jubilæum i år. Et sådan skal naturligvis fejres og det har Toyota i Danmark da også gjort på behørig vis. Det er ikke usædvanligt, at bygge en jubilæumsmodel. Heller ikke, at finde en gammel bil frem ved sådan en anledning. Men det er helt usædvanligt, at stille en fuldstændig ny bil til rådighed for en testkørsel, 20 år efter at den blev bygget.
Toyota Yaris 20 års jubilæum - læs mere >>>IAA 2019: Frankfurt Motor Show:
En skygge af sig selv
Efterårets store europæiske biludstilling fandt (i skrivende stund: finder) i år sted i Frankfurt. Men spørgsmålet er, hvor længe ”Internationale Automobil-Ausstellung” vil fortsætte, for der var flere tendenser at spore i den tyske storby, og den allermest påfaldende var manglen på deltagende bilproducenter.
IAA 2019 - En skygge af sig selv >>>


IAA 2019: Tysk bilindustri på hjemmebane
Om ikke før var det i år særdeles tydeligt, at efterårets store bilshow, IAA i Frankfurt, er en tysk bilmesse, hvor det er tysk bilindustri, der stjæler billedet. Sådan var det ikke tilbage i tiden, hvor der var bred tilslutning og deltagelse fra verdens globale bilindustri.
IAA 2019 - Tysk bilindustri på hjemmebane >>>

F
First World Test: Renault Zoe

Folkets elbil på unik baggrund

Alt imens mange store bilfabrikker i disse dage på den store biludstilling i Frankfurt slås om opmærksomheden og om, at markere sig med stribevis af nye større eller mindre elbiler, igangsatte Renault de første internationale prøvekørsler af den nye Renault Zoe. Det er 3. generation af den kompakte elbil, der i løbet af modellens 10-årige eksistens er blevet de elektrificerede europæeres absolutte favorit.
First World Test: Renault Zoe del 1 - læs mere >>>


First World Test: Renault Zoe
Erfaringen fornægter sig ikke

Når man bygger en ny generation af en elbil i kompaktklassen og har 10 års erfaring med den, så er mulighederne for, at gøre det godt, ret store. De første internationale prøvekørsler af den nye Renault Zoe, som fandt sted på kuperede og krævende bjergveje på nordlige Sardinien, sendte da også et klart signal: det er en virkelig velkørende og moderne bil, Renault har skabt.
First World Test: Renault Zoe del 2 - læs mere >>>

Lancering i Danmark: Hybridkraft til Suzuki
Ved indgangen til 2020 blev Suzukis 12 Volt hybridsystem standardudstyr i modellerne Swift og Ignis, og nu har den japanske fabrik introduceret et kraftigere 48 Volt mild-hybridsystem, der fremover er standard i Vitara og S-Cross med 1,4 Boosterjet motor og 6-trins manuelt gear.
Suzuki hybrid - læs mere >>>

Geneve Motor Show 2020 er aflyst
27. februar kunne man hér på Motorsiden.dk læse følgende - og nu er Genève Motor Show aflyst:
Den såkaldte Corona virus spredes iflg. nyhedsmedierne hastigt i disse dage. Det synes uomtvisteligt, at her er en risiko, vi mennesker skal tage meget alvorligt og beskytte os imod. Dels for at undgå, selv at blive syge, dels for at undgå, at medvirke til spredningen af virussen.
2020 Genève Motor Show - læs mere >>>

First World Test: Honda e
Kultbil fra første kilometer
Visse biler opnår over deres levetid en næsten kult-agtig status. Det er ikke altid til at forudse, men den helt nye Honda e har alle de egenskaber, der kendetegner en kultbil. Den gør op med normerne i næsten enhver henseende, og så betyder det vel også noget, at der er tale om den første serieproducerede elbil fra Honda nogensinde.

First World Test: Honda e - del 1 - læs mere >>>

First World Test: Honda e
Præmium transport til bykørsel

Da Honda besluttede sig for, at de ville udvikle deres allerførste elbil til serieproduktion, traf de en radikal beslutning om, at man ikke ville kaste sig ind i rækkevidde-kampen. Hos Honda har man som udgangspunkt den opfattelse, at elbiler gør mest gavn i bymiljø, fordi de ikke støjer og fordi de ikke forurener luften med udstødningsgasser.
First World Test: Honda e - del 2 - læs mere >>>

Toyota Kenshiki Forum 2020:
KINTO former fremtiden

For første gang nogensinde har Toyota Motor Europe afholdt en samlet event for virksomhedens produkter. Under det godt nok meget lidt europæiske navn, Kenshiki Forum, var der foruden verdens mest solgte bilmærke, Toyota, fokus på både motorsportsafdelingen ”Gazoo Racing”, eksklusiv mærket Lexus, der nu også er aktuelt i Danmark, og det helt nye ”brand”, KINTO, som havde officiel Europa-premiere under eventet, som fandt sted i Amsterdam.
Toyota Kenshiki Forum - læs mere om KINTO >>>


First World Test: Opel Corsa
Ny Corsa er tysk – næsten
Hvis skeptiske tunger skulle finde på at påstå, at den helt nye Opel Corsa blot er en Peugeot 208 med tysk påklædning, burde de tage en prøvetur. For de ligheder, der trods alt er, gør ganske enkelt Corsa bedre end den med stor sandsynlighed ellers ville være blevet.
First World Test: Opel Corsa del 1 - læs mere >>>


First World Test: Opel Corsa
Køredynamik til fornuftspris
Den nye Opel Corsa handler meget om køredynamik. Naturligvis er det vigtigt, at den ikke slipper sit ophav, men evnen til, at komme sjovt omkring hjørnerne, har den bevaret. Og med nye PSA-motorer bliver det ikke kedeligere og i hvert fald heller ikke dyrere. 140.000 kroner koster den billigste Corsa, når den lander i Danmark først i det nye år.
First World Test: Opel Corsa del 2 - læs mere >>>


First World Test:
Toyota C-HR 2,0 Hybrid Dynamic Force

Janteloven til trods:
Ny C-HR skal udbygge succesen

Den helt nye Toyota C-HR blev lanceret for blot tre år siden. Nu er Toyota klar med en kraftig opgradering - en udgave med selvopladende hybridmotor på op til 184 hestekræfter. Den klæder bilen og vil givetvis øge salget. Men det har nu ikke skortet på succes i de tre år, selv ikke hjemme i Jantelovens højborg…
First World Test: Toyota C-HR 2,0 del 1 >>>


First World Test:
Toyota C-HR 2,0 Hybrid Dynamic Force
Komfortabel, miljørigtig og hurtig sports coupé
Da Toyota præsenterede den nye C-HR i 2016 blev grænserne brudt for, hvordan en Toyota kunne forventes at se ud. Dens dynamiske høje coupé design, der ikke mindst var blevet til ved den danske bildesigner Stephan Rasmussens modige streg, sendte signaler om, at en ny tid var i vente, hvis succesen kom i hus. Trods sportslige linjer var C-HR dog ikke en sportsvogn.
First World Test: Toyota C-HR 2,0 del 2 >>>

First World Test drive: Renault Captur
Captur er blevet voksen

Visuelt var overraskelsen ikke så stor, for den helt nye generation af den franske succesmodel Renault Captur var udstillet allerede på efterårets store biludstilling i Frankfurt og dengang så vi den første gang. Men oplevelsen af den i forbindelse med de første internationale testkørsler, efterlod indtrykket af en helt igennem voksen bil.
First World Test: Renault Captur - del 1 >>>


First World Test drive: Renault Captur
Overbevisende i enhver forstand

Den nye Renault Captur er overbevisende i enhver forstand. Designet har fået et boost, men det har køreegenskaberne så sandelig også, hvad de første internationale prøvekørsler på græske veje af meget forskellig beskaffenhed gav et godt indtryk af.
First World Test: Renault Captur - del 2 >>>


First World Testdrive: DS 3 Crossback E-Tense
Førsteklasses elektrisk kompakt-SUV
Det er ikke en tilfældighed, at PSA-gruppen med premium-mærket DS er regerende Formel E mester, for fabrikken har en klar elektrisk strategi: I 2025 skal alle DS biler være elektrificerede, hvilket vil sige, at de skal kunne køre mindst 50 kilometer på elektricitet alene. Det er intet problem for den første elektriske DS – DS 3 Crossback E-Tense – for den kan køre 320 kilometer på en fuld opladning.
First World Test: DS 3 Crossback E-Tense del 1 >>>


First World Testdrive: DS 3 Crossback E-Tense
Formel E teknik i serieproduktion

I sagens natur er der stor forskel på de DS Techeetah E-Tense Formel E racerbiler, der også i Paris E-Prix i det centrale Paris hvert år er med til, at udbrede miljø-mobilitetsbudskabet, og de elektrificerede biler, som den helt nye DS 3 Crossback E-Tense, der nu er på vej i serieproduktion. Men udover grundidéen er der også central teknologi inkorporeret i den serieproducerede E-Tense, som er hentet direkte fra Formel E.
First World Test: DS 3 Crossback E-Tense del 2 >>>


First World Test: Ford Transit Custom og
Ford Tourneo Custom PHEV:
Ford hybrider kører som på skinner

Det er ikke så mærkeligt, at det skorter med hybridbiler på varevogns-markedet, for varebiler har brug for stor trækkraft og det har hybridbiler ikke traditionelt let ved at levere. Derfor er Fords løsning faktisk ret genial, omend princippet i årtier har været set udenfor bilverdenen.
First Test: Ford Transit + Tourneo Custom PHEV 2>


First World Test: Ford Transit Custom og
Ford Tourneo Custom PHEV:
Ford tænder for strømmen
I foråret bebudede Ford, at man ligesom de fleste af kollegerne i branchen var godt i gang med den elektriske omstilling. Men modsat de fleste havde man tænkt sig, at lægge ud med varebiler. Det giver god mening, for dér er Ford nemlig allerede i en klar førerposition. Og nu har fabrikken da også præsenteret de første elektrificerede biler.
First Test: Ford Transit + Tourneo Custom PHEV 1>

Årets Bil 2020: Nomineringen
I disse dage begynder arbejdet henimod at udnævne "Årets Bil i Danmark 2020". Ialt kandiderer 24 nye bilmodeller kandiderer til den ærefulde titel, som tildeles af en jury af motorjournalister tilknyttet foreningen af danske motorjournalister "Danske Motorjournalister" - tidligere kendt som MKD. Motorsiden.dk's redaktør indgår i juryen.
Årets Bil i Danmark 2020 nomineringen >>>

irst World Test: Opel Astra
Ny Astra skåner miljøet og Opel undgår bøder

Opel er begyndt at tjene penge igen, og de skal i hvert fald ikke bruges på at betale bøder til EU fordi bilerne forurener for meget. I 2020 skal CO2 forureningen fra bilers udstødning i gennemsnit være under 95 g/km pr. bilproducent og det skal den nye Opel Astra, som har verdenspremiere på Frankfurt Motorshow og som vi allerede har haft lejlighed til at prøvekøre, medvirke til.

First World Test: Opel Astra del 1 - læs mere >>>

First World Test: Opel Astra
Ny Opel Astra kører bedre
- trods omfattende miljøforbedringer
Det er jo meget godt og meget sympatisk, at Opel vil reducere forureningen og ikke mindst CO2 udledningen, og i praksis nu har præsenteret fem nye motorer til den nye opdaterede Astra. Fem motorer, der iflg. Opel reducerer udledningen med op til 21 procent, hvorved fabrikken undgår at betale strafafgift, når nye miljøkrav bliver virkelighed.
First World Test: Opel Astra del 2 - læs mere >>>


Verdenspremiere: KIA XCeed
Sportslig ordleg - masser af substans
Da KIA i sin tid lancerede den allerførste KIA Ceed, lå det i kortene, at der var tale om ordleg på højere niveau - som naturligvis skulle genspejle den bil, modelbetegnelsen dækkede over. Med XCeed overgår KIA i bogstavelig forstand sig selv. Se, vi kan også bruge ordlegen… Der går jo sport i den slags ting.
KIA XCeed - læs mere >>>

Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt