- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder


 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

First Test: KIA Sportage

Skarpt design og alsidige køreegenskaber

Kik på fronten af den nye KIA Sportage. Den er næsten overvældende og ikke mindre overvældende i virkeligheden end billederne viser. KIA vil noget med deres design, som det også ses med elbilen, EV6. De har også noget at have designet i, for ligeså skarpt det er, ligeså gode og alsidige er køreegenskaberne, viste vores første test af den helt nye bil.

First Test: KIA Sportage - læs mere >>>

 

First on-board videotest: KIA Sportage T-GDI
Vi har prøvet den helt nye KIA Sportage i den forhjulstrukne udgave med 150-hestes benzinmotor og DCT gear. Den kører fremragende, hvilket tegner godt for plug-in hybrid versionen, der sættes i produktion i februar. Fuld HD.


Præsentation: Helt ny KIA Sportage

Ny avanceret mellemklasse SUV kommer snart

Det var egentlig meningen, at vi skulle have været i München for at være blandt de første til at prøvekøre den helt nye KIA Sportage, der lanceres i Danmark sidst i første kvartal næste år. Men især i Bayern er smitterisikoen stor, så det satte Corona-pandemien en effektiv stopper for. Vi satser dog på engang i januar at kunne få mulighed for at prøvekøre den nye bil.

KIA Sportage premiere - læs mere >>>


Kenshiki Forum: Endnu et X ved Toyota

Ny Corolla Cross Hybrid kommer næste år

Efter lanceringen og præsentationen af Cross-udgaverne af såvel Toyota Yaris og Toyota Aygo (som godt nok hedder Aygo X, men det udtales Aygo Cross) har Toyota netop præsenteret den helt nye Toyota Corolla Cross, som lander på det danske marked i efteråret 2022. Præsentationen fandt sted under det såkaldte Kenshiki Forum, der blev afholdt så godt det nu lader sig gøre under Corona-sikre forhold i Toyota Europe’s hjemby, Bruxelles.

Toyota Corolla Cross premiere - læs mere >>>


Toyotas 10-års "Relax-garanti"

hæver garanti-barren markant

Det er ikke alle bilkunder, der bekymrer sig om garanti endsige lader garantien være en afgørende faktor for beslutningen om og valget af ny bil. Men nu lancerer Toyota og premium-bilmærket Lexus en ny 10-års garanti-ordning, kaldet Toyota Relax, som nok vil få branchen til at spærre øjnene op og bør få kunderne til også at gøre det.

Toyota Relax 10 års garanti - læs mere >>>


Kørt kort: Peugeot e-Partner - med anhænger

Opgør med hængepartier

Elbiler giver er måske om noget sted ideelle i byerne. Lav støjforurening, ingen forurening fra udstødning, og så er de både billige og driftssikre. Ikke desto mindre er det ganske beskedent, hvad der findes af små kompakte eldrevne varebiler på markedet. Ser man på Top-10 over de mest solgte små varebiler i 2021 er tallet et stort nul.

Peugeot e-Partner - kort test - læs mere >>>


Verdenspremiere: Toyota Aygo X

Meget mere meningsfyldt mini

Den er blevet større i næsten enhver henseende, den lille Toyota Aygo. Så meget, at man næsten ikke kan kalde den lille længere. Den er er stort set ligeså meget mindre end storebror Toyota Yaris, som den mere velvoksne Yaris Cross er større end Yaris. Man har da også indført tilnavnet ”Cross” til Aygo og derigennem indikeret, at der er tale om en helt anden bil end forgængeren.

Toyota Aygo X verdenspremiere - del 1 >>>


Verdenspremiere: Toyota Aygo X

Ny standard i miniklassen

Toyota Aygo X (læs: Aygo Cross) som lander på det danske marked inden næste sommer er ikke bare i sig selv et gevaldigt løft i forhold til forgængeren, Toyota Aygo (uden X), men også i mini-klassen. Den nye bil er både længere, bredere og højere, den har meget mere udstyr og det er ikke marginale forskelle, der er tale om.

Toyota Aygo X verdenspremiere - del 2 >>>


Kørt kort: Citroën C3 Aircross og dens lille ven

Den ene har været på markedet i Danmark, den anden kommer næste år, men er allerede ude at køre rundt om i Europa. Den første er den faceliftede Citroën C3 Aircross, den anden er dens lille ven, dens lille nye Ami, som Citroën præsenterede som koncept helt tilbage i 2019, da der sidste gang var motorshow i Genève.

Citroën C3 Aircross - kort test - læs mere >>>


First World Test: KIA EV6

Detaljer og design går hånd i hånd

Når der er så meget hype omkring den helt nye KIA EV6 elbil, skyldes det ikke alene det usædvanlige og iøjefaldende design, men også den omstændighed, at bilen er usædvanlig gennemarbejdet. Ligeså gennemarbejdet designet er, ligeså meget arbejde er der lagt i at nedbryde de udfordringer, som følger med købet af enhver elbil i disse år.

First World Test: KIA EV6 - del 2 - læs mere >>>


First World Test: KIA EV6

Hypet elbil kører som den ser ud

Forventningerne var store, da de første internationale prøvekørsler af den helt nye og på mange måder banebrydende elbil, KIA EV6 fandt sted i bjergområderne vest for Malaga i det sydlige Spanien. Den helt overordnede konklusion er, at betragter man den blot et øjeblik og forestiller sig, hvordan sådan en bil kører, bliver man ikke overrasket, når man giver sig afsted.
First World Test: KIA EV6 - del 1 - læs mere >>>


Dansk lancering: Lexus stille indtog
på det danske luksus bilmarked

Lexus bygger meget elegante biler, meget luksuøse og som hovedregel stilfærdige biler, biler som vælges på grund af deres egenskaber og, gætter vi på, ikke nødvendigvis for at skulle fungere som prestige-forøgere. Ikke, at prestige ikke følger med i købet, men det er sekundært. Til gengæld skal man som køber sætte pris på gennemført håndværk, og man skal kunne glæde sig over luksuøs og tidsrigtig, miljøbevidst transport på allerypperste niveau.
Lexus lancering - læs mere >>>

Kørt kort: Suzuki S-Cross Hybrid

Kraftigt facelift eller helt ny bil

Suzuki lancerer netop nu en ny generation Suzuki S-Cross. Det kalder fabrikken det i hvert fald, men med den ægte beskedenhed, som kendetegner den danske importør af det populære japanske folke-bilmærke, er det vel snarere et kraftigt facelift, som virksomhedens danske informationschef udtrykte det, da vi stiftede det første bekendtskab med den nye bil. Her sælger man ikke katten i sækken.

Suzuki S-Cross kort test - læs mere >>>


First Test: Volkswagen Taigo

Helt ny kompakt crossover fra VW

Med den helt nye VW Taigo, en helt ny bilmodel, udbygger Volkswagen sortimentet af kompakte crossovere. Den nye crossover-coupé slutter sig til VW T-Roc og VW T-Cross som en slags overbygning, med en del fælles teknik, men med sin helt egen identitet.

VW Taigo First Test - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2022: Hyundai Ioniq 5

Årets Bil i Danmark 2022 er fundet. Det blev den koreanske elbil, Hyundai Ioniq 5, der løb med hæderen, som langt hen ad vejen kunne være blevet delt med søsterbilen KIA EV6, som er bygget på den selvsamme platform. Hyundai Inoniq 5 fik tildelt ialt 154 points, KIA'en opnåede 113 points og dermed doninerede den koreanske bilkoncern i den grad dette års prisuddeling. Mellem de to kneb den svensk/kinesiske Polestar 2 sig ind med ialt 119 pts.

Årets Bil i Danmark 2022 finalen - læs mere >>>


Kørt kort: Citroën Ami - Citroens nye lille ven

I forbindelse med præsentationen af den fortsat ret nye faceliftede Citroën C3 Aircross, havde C3’eren sin nye lille ven med, Citroën Ami. Ami betyder ven på fransk og den ser også ret nuttet ud – og blev først undfanget for et par år siden, hvor konceptversionen så projektørlyset første gang på Genève Motorshow. Den er ikke rigtigt en bil endnu, men bliver næppe heller nogensinde voksen.

Citroën Ami - kort test - læs mere >>>


Årets Bil i Danmark 2022 er skudt i gang

Hér er alle kandidater og de nominerede

Traditionen tro kårer en jury under foreningen Danske Motorjournalister hvert år ”Årets Bil i Danmark”. Det sker også i år og den indledende runde fandt sted d. 26.-27. oktober. Her fandt juryen på 24 journalister frem til, hvilke af de ialt 27 kandidatbiler, der skulle nomineres.

Årets Bil Nomineringen - læs mere >>>


First World Test: Lexus NX 450h+

Meningsfuld og luxuøs plug-in hybrid

Når den helt nye Lexus NX lander på det danske marked i begyndelsen af 2022, er der tale om en yderst luksuøs entre i et segment, som i Danmark er blevet ekstra interessant pga. den danske afgiftslovgivning. Køreoplevelsen er helt på første klasse.

First World Test: Lexus NX 450h+ - læs mere >>>

 

Videotest: Lexus NX 450h+ plug-in hybrid

Vi har prøvekørt den sportslige Lexus NX 450h+ med 309 hestekræfter, adaptiv affjedring og firehjulstræk på snoede fugtige veje på den ellers så solbeskinnede spanske ferieø Mallorca. Fuld HD.


First Test: Lexus ES 300h

Delikat og elegant entré i luksusklassen

Egentlig var der ikke så meget nyt ved den ikke desto mindre nye Lexus ES 300h, som netop nu præsenteres i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den helt nye Lexus NX på Mallorca. Men i dansk perspektiv var alting nyt, fordi Lexus har holdt pause på det danske marked siden 2013. Og det første møde med den faceliftede og for undertegnede nye Lexus ES indikerer en usædvanlig delikat og elegant entré i den danske luksusklasse.

First Test: Lexus ES 300h - læs mere >>>


Årets Varebil 2022: Renault Kangoo
Sund fornuft og kreative løsninger sikrede titlen

Det blev Renaults nye kompakte varebil, Kangoo, der løb med hæderstitlen ”Årets Varebil 2022”. Det sket i et tæt opgør med de fire såkaldte elektriske firlinger, Toyota Proace Electric, Citroën e-Ekspert, Citroën ë-Jumpy og Opel Vivaro-e. Kangoo opnåede 62 points mens ”firelingerne” fik 58 points.
Årets Varebil 2022- læs mere >>>


First test: Lexus UX 300e
Billigste Lexus er en elbil

Det er symptomatisk for tiden og måske også for Toyota koncernen, at den første regulære fuldt elektriske bil er en Lexus – introduceret internationalt i foråret 2021. Det passer perfekt til relanceringen af Lexus i Danmark, men er også helt i overensstemmelse med koncernens miljø-strategi.
First Test: Lexus UX 300e - læs mere >>>

First test: Dacia Duster TCe 150 EDC (+4x4)

Ny Dacia Duster er ny nok

Dacia har ikke revolutioneret verden med den nye faceliftede Dacia Duster. Men de har gjort nok til at forlænge succesen. Dacia har nemlig lyttet til kunderne og de ønskede ingen revolution. Lidt fornyelse er dog ikke af vejen, bare man holder sig indenfor rammerne af det, der har positioneret Dacia som Renaults billigmærke.

First test: Dacia Duster årg. 2022 - læs mere >>>


First Test: Hyundai Bayon

Ny kompakt crossover med europæisk appeal

I begyndelsen af august lancerer Hyundai en ny kompakt crossover, som skal tage kampen op om de europæiske kunder i det såkaldte B-segment. Den er så europæisk, at den alene lanceres i Europa, og den er oven i købet navngivet efter den franske by, Bayonne, der både er kendt for sine fantastiske skinker og eksotiske beliggenhed i bunden af Den biscayiske Bugt.

First test Hyundai Bayon - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt