- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

 Biltests


 Biltest arkiv Flere prøvekørsler >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VW Taigo 1,5 TSI Evo ACT R-Line DSG

Cross-over coupé i sportstøj

Køber man en Volkswagen Taigo i basisudgaven til 265.000 kroner får man en pæn, men trods den sportslige profil ikke ligefrem iøjefaldende bil, med tilstrækkelig, men beskeden motorkraft på 95 hestekræfter. Lægger man 80.000 kroner oven i, er den kompakte crossover-coupé som forvandlet.

VW Taigo R-Line test - læs mere >>>


Lexus ES 300h Limited Edition

Reelt og luksuøst alternativ til langturen

I en tid, hvor elektrificering er en vigtig del af bilernes udvikling og dieselolie ofte ubegrundet er gjort til den store synder i CO2 regnskabet, er det interessant, at Lexus er leveringsdygtig i klimarigtige luksusbiler, der langt henad vejen er bedre end de diesel motoriserede alternativer. ES 300h er et godt eksempel.

Lexus ES 300h test - læs mere >>>


Jeep Wrangler Rubicon 4xe PHEV

Test på skiftespor i pagt med naturen

1. maj er skiftedag. Præcis den dag overgår importen af bl.a. Jeep til K.W.Bruun som en logisk konsekvens af sammenlægningen af FCA og PSA, som K.W.Bruun i forvejen repræsenterede i Danmark. Så prøvekørslen af Jeep Wrangler 4xe Rubicon plug-in hybrid var en test på skiftesporet. Måske den sidste på danske nummerplader af den legendariske amerikanske off-roader. Hvem ved?

Jeep Wrangler Rubicon 4xe test - læs mere >>>


Renault Kangoo Van Open Sesame

Aladdins fantasifulde varebil

Egentlig er en kompakt varebil jo blot en rummelig kasse med hjul på og et cockpit på fronten, så man har noget at sidde i, når man skal styre. Hvor svært kan det være. Men det er nu ikke helt rigtig. Betjeningen af varebilen, dens funktion og naturligvis også dens køreegenskaber betyder temmelig meget. Og da kan det være svært – også hvis man gerne vil skille sig lidt ud fra mængden.

Renault Kangoo Open Sesame test - læs mere >>>


MG ZS EV Luxury 69 kWh

Markant facelift giver nye muligheder

Det er kun to år siden MG blev relanceret i Danmark efter dog at have været på andre markeder et stykke tid. Og ved samme lejlighed dukkede den trods alt ret nye fuldt elektriske ZS EV op hos de nyudnævnte MG forhandlere. En anderledes bil med en flot arv og et vist nostalgisk look. Det sidste er helt ændret i den faceliftede version, men det handler ikke kun om udseende, også mulighederne er blevet større.

MG ZS EV test - læs mere >>>

Opel Grandland Plug-in Hybrid Ultimate

Autobahnproofed med kilometerbegrænsning

Det er lidt modstridende, at bygge en bil, der er 4-500 kg tungere end de tilsvarende ”ICE”-versioner og så tilpasse den Autobahnkørsel, vel vidende at det ikke er mange elektriske kilometer, man når ved topfart. Men faktisk er der også en gevinst at hente ved at anskaffe en Opel Grandland med plug-in hybrid drivline – og den er ikke kun af økonomisk art.

Opel Grandland PHEV test - læs mere >>>


Lexus RX 450h F Sport S AWD S Hybrid

Delikat miljøoptimeret luksus SUV

Lexus er som bekendt tilbage i Danmark. Og de har fuld fart på med stribevis af luksuøse miljøoptimerede tilbud i premium-kategorierne. En af dem er den store RX450h, som med selvopladende hybridmotor kører 12,7 km/l. Men det er da ikke imponerende? Jo, hvis man sætter perspektivet rigtigt.

Lexus RS 450h F Sport test - læs mere >>>


Ford S-Max 2,5 Hybrid ST-Line

Miljøløsning for mange med pladsbehov

En stor bil, som man ikke kan ”plugge ind” eller som er udstyret med en såkaldt grøn drivline. Giver det mening i den moderne verden? Når det handler om Ford S-Max Hybrid er svaret ja, for opgøres CO2 udledningen ikke alene pr. kørt km pr. bil, men også eller endda i stedet for pr. person i bilen, ser regnestykket attraktivt ud.

Ford S-Max Hybrid test - læs mere >>>


Lexus UX 300e Luxury

Luxuøs elektrisk hverdagsbil

Markedet bugner af kompakt til mellemstore elbiler i 3-400.000 kroners prisklassen. De har dog alle uden undtagelse en udfordring på rækkevidden, for det er fortsat infrastrukturen, opladnings-hastigheden og batterikapaciteten, der sætter begrænsningerne. I den luksuøse ende er Lexus UX 300e imidlertid et stærkt tilbud.

Lexus UX 300e test - læs mere >>>


Land Rover Discovery Sport P300e plug-in

Klædelige plug-in kræfter

En moderne Land Rover med en lille 3-cylindret 1,5 liters motor. Nu står verden ikke længere. Enhver inkarneret Land Rover entusiast vil sige ”Nej tak”. Men i en tid, hvor verden på mange andre fronter bestemt ikke står længere, og det i langt mere alvorlig grad, bør man give den en chance. Måske er plug-in hybrid-udgaven af Land Rover Discovery Sport også rettet mod en bredere skarre af købere. I alle tilfælde er de elektriske kræfter klædelige.

Land Rover Discovery Sport PHEV test >>>


Flere prøvekørsler >>>

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt