- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biltest: BMW i7 xDrive60

Elektrisk luksus i gigantisk særklasse

Et tryk på en knap og sidedøren åbner. Et tryk på endnu en knap og anhængertrækket kommer frem. Betjeningsgreb i ”diamant-slebent” krystalglas. Chaiselong bagsæde. Panorama glassoltag med ”Sky lounge” stjerne effekt. Listen er næsten uendelig, men sådan skal det også være i en 7-serie BMW, den seneste af slagsen i i7 udgaven med op til 544 elektriske hestekræfter. Og ja, den er fuldt elektrisk…

BMW i7 xDrive test - læs mere >>>


Biltest: KIA EV6 GT LR Performance AWD

Formentlig den bedste KIA nogensinde

Det vil være lidt for begrænsende at hævde, at Performance udgaven af den fuldt elektriske EV6 GT er den bedste elbil nogensinde, men vi tør vi godt påstå, at EV6 GT Performance ikke alene er den kraftigste KIA elbil nogensinde, men også den bedste seriefremstillede bil, KIA nogensinde har skabt.

KIA EV6 GT Performance test - læs mere >>>


Verdenspremiere: Toyota C-HR

Designløft til design succes

Det var en designmæssig omvæltning, Toyota gennemførte tilbage i 2017, da den første C-HR blev lanceret. Nu er den nye og 2. generation af succes-modellen på vej, og den bygger oven på en god kombination af det design, forgængeren blev kendt for, og de seneste modeller fra verdens største bilmærke, ikke mindst den lille, vakse Aygo X og den elektriske bZ4X.

Verdenspremiere på Toyota C-HR - læs mere >>>


First World Test: Toyota Prius Plug-in Hybrid

Design og teknik på højt niveau

Toyotas model pallette indeholder i dag en bred vifte af avancerede hybridbiler. Oprindeligt var det alene Prius-modellen, der viste vejen som verdens første masseproducerede hybridbil nogensinde, så man skulle tro, at den nu havde gjort sin pligt, at opgaven var løst og det så var tid til et pænt farvel. Men en afskedsfest er bestemt ikke på trapperne.

First World Test: Toyota Prius PHEV - del 2 >>>


First World Test: Toyota Prius Plug-in Hybrid

Hybrid-ikon viser vejen med ny identitet

For 26 år siden fandt der en stille revolution sted i bilbranchen. Ikke mange ænsede den sådan for alvor. Men det kom de til. I 2023 viser sammentællingen, at der er solgt over 5 millioner Toyota Prius på verdensplan siden lanceringen i 1997. Og nok så vigtigt: Der kører i dag flere end 23 millioner hybridbiler rundt på jordkloden, og det har både den og dens beboere godt af. Nu er Toyota klar med femte generation af den ikoniske bølgebryder.

First World Test: Toyota Prius PHEV - del 1 >>>

 

First World Test: Toyota Prius Plug-in Hybrid

Vi har prøvet den helt nye 223-hestes PHEV-version af den ikoniske Toyota Prius. Det er 5. generation af bilen, der for 26 år siden satte hybrid på verdenskortet - godt hjulpet af Toyotas kongstanke. Fuld HD.


Verdenspremiere: Lexus LBX

Lexus gearer op med ny kompakt bil

Lexus har vejret tendensen, biler behøver ikke være gigantiske for at være luksuriøse, og har nu præsenteret en kompakt crossover/SUV, som lanceres på verdensmarkedet i 2024. Og hvilket sted er bedre til verdenspremieren på den nye blot 4,19 meter lange premium kompaktbil end i en af Europas mest trafikalt belastede storbyer, nemlig den fashionable Norditalienske “hovedstad”, Milano.

Lexus LBX verdenspremiere - læs mere >>>

Rom E-Prix: Højt at flyve, dybt at falde

Evans vandt og lod Dennis triumfere

Jaguars Mitch Evans gjorde som han plejede, eller i hvert fald havde gjort tre gange inden han mødte op i Rom til årets 4. og 3. sidste VM-løb i Formel E verdensmesterskabet. Han kørte sin Jaguar racer til sejr. Men dagen efter var det i bogstavelig forstand et frit fald, som efterlod Andretti-Porsche teamets Jake Dennis i en stærk VM-føring.

Rom E-Prix: Læs mere på Formel E.dk >>>


Biltest: Toyota Corolla Cross 2,0 Hybrid

Kryds ved komfortabel og potent familiebil

Det er lidt sjovt med Toyotas seneste modelbetegnelser. Man har en model, og så laver man en Cross version. Men hvor visse kolleger blot justerer lidt på frihøjden, er Toyota Cross’erne, bortset fra visse ligheder hvad angår drivline og interiørdetaljer, ret forskellige fra deres navne-ophav. Cross versionerne er nemlig ikke bare versioneringer, men på mange måder helt andre biler, hvor ligheden mest er navnefællesskabet. Det gælder Yaris Cross og også den nye Corolla Cross.

Toyota Corolla Cross 2,0 Hybrid test - læs mere >


Biltest: MG ZS EV Standard Range 51,1 kWh

Når nr. 2 bil er en elektrisk bybil

Mon ikke mange elbiler købes som familiens nummer 2 bil? Det er et gæt, men det vil give god mening i de situationer, hvor én part ikke har det helt store daglige kørselsbehov og familien også disponerer over en mere konventionel bil til de længere ture. Og så giver det vel også god mening, især i disse tider, at slippe lidt billigt til den. Sådan en bil er MG ZS EV med Standard Range batteri.

MG ZS EV Standard Range test - læs mere >>>


Formel E - 12. afd.  Motorsport på amerikansk

403 overhalinger i 51 minutters energirace

Det var næsten absurd. I tre kvarter gjaldt det om, ikke at føre, at køre så langsomt som muligt, uden at de andre fik fordel af det. Ikke færre end 403 overhalinger på de små 51 minutter, som løbet varede, har nogen talt det til. Om tallet holder, hvis man tæller efter, må stå hen i et uvisse, men i USA, i NASCAR, er man vant til, at stillingen ændres i en uendelighed, når der køres på de berømte ovalbaner. Men dette var ikke NASCAR på ovalbaner, det var Formel E, det første E-Prix nogensinde i Portland.

Portland E-Prix - læs mere på Formel E.dk >>>


Ferrari vinder med nød og næppe 100 årets Le Mans
Det blev Ferrari, der vandt 24 timers Le Mans 2023 og dermed nød hæderen ved en førsteplads i 100 året for Le Mans racets grundlæggelse. Men det var lige med nød og næppe, at sejren kom i hus, for vinderen af de sidste fem års 24 timers løb og de regerende verdensmestre, Toyota, kæmpede til målstregen.
Ferrari vinder Le Mans 2023 >>>


 

2023

på Motorsiden.dk

 

INDHOLD:

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk


 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR


Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt