- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        

 

 

24 timers Le Mans præsenteres

i samarbejde med GOODYEAR

2023

på Motorsiden.dk

24-timers Le Mans på Motorsiden.dk24 timers Le Mans 2023 - Indhold


Af Søren Clauding – juni 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 timers Le Mans 2023
Ferrari vinder med nød og næppe 100 årets Le Mans
Det blev Ferrari, der vandt 24 timers Le Mans 2023 og dermed nød hæderen ved en førsteplads i 100 året for Le Mans racets grundlæggelse. Men det var lige med nød og næppe, at sejren kom i hus, for vinderen af de sidste fem års 24 timers løb og de regerende verdensmestre, Toyota, kæmpede til målstregen.
Ferrari vinder Le Mans 2023 >>>24 timers Le Mans 2023
Sprint til målstregen men luften er gået af ballonen
Der er nu kun kort tid tilbage af 24-timers Le Mans, og det bliver sprint til målstregen. Men luften gik lidt af ballonen, da Toyota no. 8 fik en nedbremsningsfejl som måske kommer til at koste dem sejren.
Sprint til målstregen >>>


24 timers Le Mans 2023
Tæt kamp om føringen og Iron Dames står til en topplacering
Det er i den grad det konstante og uforudsigelige vejrskifte, der har præget dette års 24-timers Le Mans. Det går ikke uventet godt for Ferrari, om end bilen med startnummer 50 med bl.a. Nicklas Nielsen i cockpittet ikke klarer sig bedst men aktuelt ligger 7’er. Ferrari nr. 51 dyster derimod konstant med den tilbageblevne Toyota og positionerne har skiftet i takt med pitstop. Aktuelt fører Ferrari’en med få sekunder tll Toyotaen. Og siden er der to Cadillacs på 3. og 4. pladsen. Nu har strategien en stor betydning for hvem, der vinder Le Mans i år.
Tæt kamp om føringen >>>


24 timers Le Mans 2023
Back to normal
Nu har vejret holdt sig i ro et stykke tid, mørket er så småt ved at sænke sig og stille og roligt er tingene blevet mere normale. Toyota fører, det samme gør David Heinemeier-Hansson og Oliver Rasmussen, og jerndamerne er smuttet et par placeringer bagud.
Le Mans klokken 22:00 >>>

24 timers Le Mans 2023
Dane-train afsporet
Betegnelsen Dane-train har hængt på Nicki Thiim, Marco Sørensen og Co. over de sidste mange år i Le Mans. I år var kun Marco tilbage, men bilen var fortsat en Aston Martin Vantage, og Le Mans opsætningen lå i hænderne på den blot 19-årige Gustav Dahlmann Birch. Med på holdet var også Jens Reno Møller.
Danetrain afsporet >>>


24 timers Le Mans 2023
Crazy race fra start til...de første 4 timer
Det er helt umuligt, at skildre de første fire timer i få ord. Så det kommer ikke til at ske. Men årets 24 timers Le Mans har fra begyndelsen af udartet sig så anderledes, at det næsten er umuligt for nogen hverken at forudse eller forholde sig til. Først var der frygten for regn, siden kom den meget senere end ventet, og kun på dele af banen.
Le Mans klokken ca 20... >>>

24 timers Le Mans 2023 - Regn  eller ikke regn - det er spørgsmålet
Og kan måske endda også blive udslagsgivende i løbets første fase. Deltagerne er ved at være klar til start på årets 24-timers Le Mans og det åbne spørgsmål er: Vil det regne eller ej. Det kan nemlig meget let blive en ny joker i spillet om hvem der er bedst stillet, når talen er på Balance of Performance.
Inden start: Regn eller ikke regn >>>24 timers Le Mans 2023: We race for ever
Vi kører race til evig tid. Det statement og det tema var en væsentlig del af den officielle 100-års pressekonference, som arrangørerne af 24 timers Le Mans afholdt forinden starten på denne års race. Det blev set fremad, hvordan løbet skal vedblive med at udvikle sig. Og ikke mindst tilstedeværelsen af Akio Toyoda, den øverst placerede overhovedet hos verdens største bilmærke, sendte et signal om, at fremtidsplanerne bliver til virkelighed.
We race for ever >>>

Deltagerliste, 24-timers Le Mans 2023
24 timers Le Mans 2023 - kvalifikationen: Sandbagging eller ej - forandring fryder...måske
”Sandbagging” betyder, at man med vilje kører langsommere end man kan. ”Balance of Performance” betyder, at man bliver straffet med ekstra vægt, hvis man er for hurtig. Så egentlig er optakten til dette års 24-timers Le Mans måske slet ikke udtryk for noget som helst andet, end at det var så det. I hvert fald hvad angår Hyperpole konkurrencen, hvor de otte bedste i hver klasse dyster om de bedste startpositioner. Om der blev backpacked ved ingen.
Sandbagging eller ej - Hyperpole >>>

24 timers Le Mans 2023 - kvalifikationen: Ferrari i pole med dansker i cockpittet - og andre gode danske startpositioner
Ud fra en dansk synsvinkel er god grund til at have store forventninger til dette års 24-timers Le Mans. Ferrari raceren med nr. 50 på siden har bl.a. Nicklas Nielsen i cockpittet, når starten går lørdag eftermiddag klokken 16.00. Om den også når mållinjen først vil tiden vise, men set i et historisk perspektiv er det 10 år siden en dansk racerkører skal starte fra pole, om end det var team-kollegaen Antonio Fuoco, der satte tiden.
Danskerne og kvalifikationen >>>

Interview med Jan Magnussen

Interview med Michael Christensen

Interview med Mikkel Jensen

Interview med Oliver Rasmussen

Interview med Michelle Gatting

24 timers Le Mans 2023 - optakt:
Gigant dyst mellem bilgiganter
Når de 62 deltagere i årets 24-timers Le Mans lørdag d. 10. juni klokken 16:00 giver sig i kast med den gigantiske udfordring det er, at gennemføre et så langt og udmarvende sprintrace, er der for danske tilskuere ikke mindst to klare fokuspunkter: Den ligeså gigantiske kamp mellem gigantiske bilproducenter og naturligvis det ligeså gigantiske og rekordstore felt af danske racerkørere. Flere af dem oven i købet med realistiske chancer for at vinde løbet generelt.
24 timers Le Mans 2023 - Giganternes dyst >>>

24 timers Le Mans 2023 - optakt:
Jubilæer på stribe er værdifulde milepæle
At 24 timers Le Mans har 100 års jubilæum i år er næppe forbigået nogen motorsportsentusiasts opmærksomhed. Men faktisk er 100 året for afviklingen af det første 24 timer lange racerløb for biler blot ét af en hel stribe jubilæer i år, inklusive undertegnedes helt personlige. Blot et hurtigt skud: Goodyear fejrer 125 års jubilæum i år, Porsche fejrer 75 år og så var der lige undertegnedes i den større sammenhæng ikke hel så stort, men…
24 timers Le Mans 2023 - jubilæer på stribe >>>


24 timers Le Mans 2023 - optakt:
Hypercars har skabt fornyelsen
Hypercars er det nye navn for topkategorien i 24-timers Le Mans. De er en smule langsommere end de hidtidige LMP1 racersportsvogne men det betyder intet i forhold til den betydning, de har haft for udviklingen af verdens mest berømte motorløb. I år er fem fabriksteams med i Hypercar-kategorien og ikke færre end 16 af slagsen er på startlinjen.
24 timers Le Mans 2023 - Hypercars >>>

24 timers Le Mans 2023 - optakt:
Rekord mange danske racerkørere
Siden John Nielsen tilbage i 1990 vandt 24 timers Le Mans som den første dansker nogensinde er tilslutningen fra danske racerkørere stille og roligt vokset. Siden fulgte Tom Kristensen æraen. 9 sejre blev det til for den legendariske dansker, der i år fører feltet an på startrunden, på ny udnævnt som Le Mans racets Grand Marchal. Og feltet, der skal sendes afsted, inkluderer ikke færre end 13 danske racerkørere, hvoraf flere for længst har vundet klassesejre verdens mest berømte motorløb.
24 timers Le Mans 2023 - Rekord mange danske >Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt