- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biler og motor:


Juni 2017


Ny Jaguar XF Sportsbrake

Jaguar fejrer et årti med produktion af XF Sedan med en ny XF Sportbrake, en såkaldt livsstils-stationcar. Den nye Sportbrake kommer lige i hælene på en række opdateringer på XF-modellen. Tidligere på året blev Jaguar Land Rovers nyeste Ingenium-motorer introduceret med forbedret effektivitet, lavere driftsomkostninger og forbedret ydelse. Opdateringerne inkluderede den nye Ingenium-benzinmotorer på 250 HK og ligeledes nyt komfort- og sikkerhedsudstyr. I 2016 vandt XF den eftertragtede Golden Steering Wheel – Tysklands førende pris for biler – som værende den ‘Bedste sedan’ i kategorien mellem til fuld størrelse, foran Mercedes-Benz E-Class og Volvo S90. Sidste år blev modellen med lang akselafstand afsløret i Kina, med forbedret komfort bag og Clear Exit Detection-teknologi til at advare passagerer om forbikørende trafik, når de forlader køretøjet. XF er fremstillet på Jaguars fabrik i Castle Bromwich sammen med modellinjerne XE, XJ og F-TYPE.


Hyundai klar med i30 stationcar

Den helt nye Hyundai i30 stationcar er nu klar til salg på det danske marked. I weekenden den 25. juni står den hos alle Hyundai forhandlere med et af klassens største bagagerum og fornuftige priser, der begynder ved 215.000 kroner. Bilen er godt 4,5 meter lang og bagagerummet har en kapacitet på 602 liter, som kan øges til 1.650 liter, hvis bagsæderne lægges ned. Den nye Hyundai i30 stationcar kommer i fire forskellige udstyrsvarianter: Life, Life+, Trend og Premium. Allerede fra laveste udstyrsversion er aircondition, Bluetooth, fartpilot, LED kørelys, sidespejle med LED blink og varme, attention assistent, automatisk nødbremse, vognbaneassistent og meget andet standard. I den anden ende af prisskalen af Premium-versionen yderligere fuld LED-forlygter, knæairbag ved førersæde, automatisk skiltegenkendelse – til priser fra kr. 285.000 kroner.

 

Vi har ikke prøvekørt Hyundai i30 Stationcar endnu, men her er det seneste møde med i30 5d >>>

 

Oplev "onboard" vores første test af den nye Hyundai i30 med den nye 140-hestes 1,4 liters turbo benzinmotor på vejene vest for Malaga i Spanien. Videoen kan også ses i Fuld HD.

 

Vi har interviewet Hyundai koncernens chefdesigner, Peter Schreyer, ifm. verdenspremieren på Hyundai i30 i Frankfurt. Videoen kan også ses i Fuld HD.


Fancy kompakt crossover fra KIA: Stonic

KIA står stærkt på markedet med den mellemstore SUV, Sportage. Nu er man på vej med en fancy og iøjefaldende kompakt crossover i det såkaldte B-segment. Den får navnet ”Stonic”. Stonic er da også inspireret af de større KIA SUV’ers form og funktion. Navnet ”Stonic” er i øvrigt sammensat af ”Speedy” og ”Tonic” med reference til første og sidste tone i musikskalaen. Således udtrykker ”Stonic”, at bilen er adræt, og at den byder på noget nyt og friskt i SUV-segmentet. Stonic kommer til salg i anden halvdel af 2017, og det bliver muligt at individualisere bilen mere end man har kunnet med nogen tidligere KIA model – både indvendigt og udvendigt.

 


Maj 2017


Sportscar Event: Kør en tur i en sportsvogn:

FDM Sjællandsringen: 3. juni

FDM Jyllandsringen: 10. juni

Traditionen tro afholdes der igen i år Sportscar Event på de to baneanlæg, FDM Sjællandsringen ved Tune nær Roskilede og FDM Jyllandsringen ved Resenbro nær Silkeborg. Sportscar Event går i korthed ud på, at man kan købe en tur i en hurtig sportsvogn, og beløbet, man betaler, doneres efterfølgende til forskellige organisationer, først og fremmest Børnecanserfonden. Hele to hyperbiler kommer til dette års Sportscar Event. Det er den italienske Ferrari laFerrari og den tyske Porsche 918 Spyder. Ferrarien kører dog udelukkende på den jyske bane mens Porschen kører på begge baner. Ideen er, at give gæster ”codriver-ture,” de aldrig glemmer – men mest at køre penge ind til gavn for syge børn – og det er blevet til store beløb, oplyser Jack Mogensen, Sportscar Events eventchef. Det samlede beløb de seneste fem år er 15,9 mio. kr. Børnecancerfonden anvender først og fremmest donationerne til forskningsprojekter. I år donerer Sportscar Event penge til Børnecancerfonden, Trygfondens familiehus og Sct. Lukas hospice.

Link til Sportscarevent


Nissan Leaf: Gratis strøm i 3 år

Som de første i Danmark tilbyder Nissan og E.ON nu tre års gratis strøm, ladeboks og ladekabler ved køb af en ny Nissan LEAF eller e-NV200. Kampagnen sættes i gang i kølvandet på regeringens afgiftsnedsættelse, og skal hjælpe med at få gang i salget af elbiler igen. For fremtidige LEAF kunder betyder kampagnen, at udover en besparelse på ca. 50.000 kr. i reducerede afgifter, spares der også en evt. installation af ladeboks og køb af ladekabel samt løbende strømforbrug til kørsel. Både hvis der oplades hjemme eller på de opstillede E.ON ladestandere rundt i landet. Trygheden understøttes også med de 8 års eller 160.000 km kapacitetsgaranti, der tilbydes på LEAF med 30 kWh batteri samt 3 års garanti/ 100.000 km garanti på bilen og 5 års/100.000 km garanti på elbilsspecifikke dele (inkl. kapacitetsgaranti på 24 kWh i e-NV200). Priserne på en ny Nissan LEAF inkl. ladeboks og gratis strøm de næste tre år begynder ved kr. 274.790, og for e-NV200 el-varebil ved kr. 201.885 ekskl. moms. Efter de tre år kan kunden vælge, at fortsætte sit abonnement med E.ON, hvor det lige nu koster 579 kr/mdr. med ubegrænset strømforbrug (svarer i øvrigt til udgiften på én gennemsnitlig tank benzin).

Link til importøren

Læs vores seneste test af Nissan LEAF hér >>>


April 2017


Opel Insignia: stationcar uden merpris

Opel har prissat Insignia Sports Tourer til samme pris som den nye 5 dørs Insignia Grand Sport og har nu også fået beskatningsværdierne ved erhvervsleasing klar. Listeprisen for dem begge begynder ved 320.000 kroner for udstyrsversionen Enjoy med fem døre eller som stationcar. Når salgsprisen på de to varianter er den samme, bliver beskatningen ved erhvervsleasing naturligvis også den samme. Laveste beskatningsværdi er således 270.000 kroner for en Dynamic version med benzinmotor på 165 hk. En dieselversion med samme udstyr og 136 hk har en beskatning på 320.000 kr. Standardudstyret på Dynamic versionen af Insignia omfatter nøglefri åben & start, fartpilot med automatisk nødbremse, regnsensor, automatisk lyskontrol, læderrat med varme, ergonomiske certificerede forsæde, parkeringsassistance, elektronisk klimakontrol, alufælge og Opel OnStar.

Læs vores prøvekørsel af den nye Opel Insignia Grand Sport hér >>>


Subaru topper tre kategorier i Kelley Blue Book

Subaru henter for andet år i træk titlen som ”Best Overall Brand” i Kelley Blue Book ”Brand Image Awards”. Subaru tager titlerne: ”Most Trusted Brand” og ”Best Performance Brand”.

Kelley Blue Book offentliggør hver uge bedømmelser og testresultater fra bilindustrien. Dels baseret på egne opgørelser og dels baseret på feedback fra forbrugerne. Kelley Blue Book hører til de førende på området og er en af verdens mest respekterede organisationer, når det gælder forbrugernes vurderinger af biler. Derudover belønner man hvert år fabrikater og modeller, som specielt har udmærket sig. Den mest prestigefyldte af disse priser gælder bilmærket som sådan, og blandt prisvinderne i 2017 udmærker Subaru sig ved at tage de fleste titler.


KIA sætter pris på ny Picanto

Da KIA for nylig præsenterede den helt nye Picanto, var de danske priser endnu ikke fastlagt. Det er de nu: Fra lanceringen er den nye Picanto tilgængelig med en 67-hestes benzin motor på 1 liter og en 1,2 liter benzin motor på 84 hk. Prisen på den nye Picanto begynder ved 95.000 kroner for en 1-liters benziner med udstyrsniveauet ”Vision”, som bl.a. har AEB nødbremse, el-ruder for og fjernbetjent centrallås. Fra udstyrsvarianten Comfort får man bl.a. også ratbetjent radio, AUX og USB stik, LED kørelys, elruder bag, el-justerbare sidespejle med varme og tonede ruder. Her begynder prisen ved 105.000 kroner. Vil man have aircondition, skal man enten anskaffe en Advance version, eller købe det til en Comfort for 8000 kroner. Udstyrsvarianten Advance har desuden varme i forsæderne, varme i læderrattet, Bluetooth og 4 højtalere. Prisen begynder da ved 115.000 kroner.

Læs vores prøvekørsel af den nye KIA Picanto hér >>>


Spar 90.000 kroner på en ny Subaru

Når man køber en Subaru Forester XT er lædersæder, soltag og elbagklap blandt standard udstyret. Er det måske lige i overkanten, for den spas koster tæt ved 600.000 kroner, kan man nu købe en Forester XT uden de nævnte luksusgoder. Da falder prisen til 500.000 kroner og bilen får tilnavnet ”Sport”. Subaru Forester XT Sport har en 2 liter Boxer-turbo under hjelmen med direkte indsprøjtning, 240 hk og et drejningsmoment på 350 Nm. Den kører 0-100 km/t på 7,5 sekunder. Lineartronic 8-trins automatgear med tre køreprogrammer er standard ligesom X-Mode. Forester XT Sport må trække op til 2.000 kg.

Læs vores seneste prøvekørsel af Subaru Forester XT (dog med det kostbare udstyr) hér >>>


Audis kommende el-bil

På Shanghai Motorshow har Audi præsenteret en bil, der både er et designkoncept og et teknisk koncept. Den firedørs Gran Turismo Audi e-tron Sportback concept er udstyret med en 435 hk stærk eldrivline og er for Audi en vigtig etape på vejen mod elektrisk mobilitet. I 2018 begynder Audi med Audi e-tron med en rækkevidde på over 500 km.


A-klasse koncept i Shanghai

Det for bilindustrien vigtige motorshow i Shanghai har bl.a. en helt ny Mercedes konceptbil som en af stjernerne. Der er tale om en kompakt Concept A Sedan, som giver en indikation af, hvordan den kommende nye A-klasse vil se ud. Bilen er 4.57 meter lang og har form som en af de mere og mere populære 5-dørs coupé-lignende sedan’er.


Ny aftale betyder store besparelser

Forliget om fastfrysning af afgiften på elbiler til 20 procent, i stedet for de 40 procent, som afgiften var krøbet op ved her I 2017, og beslutningen om et fradrag i registreringsafgiften på 1700 kroner pr kWh i batterikapaciteten, kommer til at kunne mærkes hos importørerne af elbiler til Danmark, ikke mindst Renault og alliance partneren Nissan. Eksempelvis sparer man efter aftalen op til 43.000 kroner på en Renault Zoe, fastslår man hos Renault Danmark. Regeringens loft på 5000 elbiler de næste to år er reelt kun på 3700 biler, idet der allerede er solgt 1300 elbiler i år (heraf er kun 3 solgt til private kunder). Det er de små og mellemstore elbiler, der for alvor får glæde af den nye aftale. Den nye Renault Zoe med 41 kWh batteri (400 km rækkevidde – se vores prøvekørsel af Renault Zoe hér >>>) og i højeste udstyrsversion, koster nu 282.000 kroner mod tidligere 325.000. Versionen med lidt mindre udstyr, men med samme store batteri, koster nu 266.000 kroner. Problematikken omkring infrastrukturen er imidlertid ikke løst. For begrænsningen på 3700 elbiler er næppe noget incitament for el-leverandørerne med henblik på den rentable i at opsætte flere offentlige ladestandere – som endnu er elbils ejerens eneste sikkerhed for at kunne nå hjem, hvor eksempelvis opladningsmuligheden i privat regi måtte svigte.

Renault Zoe.

 

Nissan Leaf.


Opels næste SUV: Opel Grandland X

Om to måneder introducerer Opel den kompakte SUV lignende Crossland X (læs om Opel Crossland X hér >>>), men allerede nu løfter Opel sløret for den næste høje bil i Opel familien, der har fået navnet Grandland X. Opel Grandland X er med 4,48 meter i længden 20 centimeter længere end Mokka X og Crossland X, den er skabt på den meget berømmede EMP2 platform i Peugeot 3008 setup og tilhører dermed i klassen over de kompakte SUV’er. Grandland X vil bl.a. være udrustet med automatisk nødbremse med fodgænger genkendelse, advarsel ved uopmærksomhed bag rattet og mulighed for LED forlygter, avanceret parkeringsassistance, 360 graders kamera og Opel OnStar. På komfortsiden byder Grandland X på ergonomiske forsæder, varme i rattet og varme i både for- og bagsæder. En Opel nyhed er det såkaldt Grip Control, der også kendes fra Peugeot modellerne, som forbedrer vejgrebet under forskellige udfordrende kørselsforhold. Man kan vælge mellem fem forskellige køreprogrammer, så kræfterne til forhjulene distribueres på den bedste måde afhængig af, om bilen kører på sne, i mudder, sand eller på våde overflader. Grandland X får verdenspremiere på biludstillingen i Frankfurt til september og kommer til Danmark i november.

 

 


BMW M4 CS Limited Edition

Der er motorshow i Shanghai i denne tid og dér præsenterer BMW bl.a. en ny Limited Edition udgave af M4 modellen. BMW M4 CS udfylder hullet mellem BMW M4 med Competition Package og BMW M4 GTS. Limited Edition-modellen giver BMW M-ikonet en endnu mere markant profil. BMW M4 CS accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,9 sekunder og klarer en omgang på Nürburgrings nordsløjfe på 07:38 minutter. Maskinereriet yder 460 hestekræfter og har et maksimalt drejningsmoment på 600 Nm. Til sammenligning har standardudgaven af BMW M4 Coupé 431 hestekræfter. BMW M4 med Competition Package har 450 hestekræfter og BMW M4 GTS topper med 500 hestekræfter. Topfarten på BMW M4 CS er elektronisk begrænset til 280 km/t og den har en 7-trins ”M” dobbeltkoblingsgearkasse som standard. Bilen præsenteres første gang på Shanghai Auto Show her i april og der er europæisk lancering i august.


Flere køresyge end der vil indrømme det

Det er ikke sejt at blive køresyg, det er nærmest flovt. Men de allerfleste mennesker oplever køresyge. Faktisk viser en ny undersøgelse fra Ford, at to ud af tre bilpassagerer oplever køresyge efter blot 10 minutters kørsel. Trafik der starter og stopper og kørsel på snoede veje er den værste synder. Køresyge er mest udbredt blandt medpassagerer – især børn og teenagere på bagsædet bliver let ramt, især hvis de samtidig ser film eller spiller på mobilen. Ford har i samarbejde med eksperter i køresyge foretaget en undersøgelse, der viser, at gennemsnitlige voksne passagerer føler sig køresyge efter blot 10 minutter, hvis de kigger på en skærm under køreturen. Her er fem gode råd til at minimere risikoen for at blive køresyg:

- Sidder man på bagsædet, da helst i midten, selvom det tager førerens udsyn bagud gennem bakspejlet. Passagersædet foran er det bedste sted at opholde sig.

 - Føreren skal køre bilen jævnt og undgå pludselige opbremsninger, hårde accelerationer og vejhuller.

- Man kan hjælpe den der let bliver køresyg ved at distrahere, f.eks. syng en sang sammen.

- Man kan bruge en pude eller hovedstøtte til at holde hoved så roligt som muligt.

- Temperaturen bør holdes nede i bilen – aircondition eller åbne vinduer, hvis ikke der er trafikforurening udenfor.


Motorsport:


11. juni 2017


F1 i Canada: Hamilton vinder

Lewis Hamilton vandt søndagens canadiske Grand Prix på Iles Notre Dame i Montreal med et solidt forspring til team-kammeraten hos Mercedes, Valtteri Bottas. Da den VM-førende Ferrari kører, Sebastian Vettel, først blev nr. 4, blev hans forspring i VM-stillingen noget reduceret. Daniel Ricciardo i Red Bull Renault blev iøvrigt nr. 3. Kevin Magnussen havde en dårlig kvalifikation og startede fra 18. pladsen. I løbet avancerede han og kom i mål som nr. 12, to placeringer efter team kollegaen i Haas teamet, Romain Grosjean. Sammenlagt har Vettel nu 141 points mod Hamiltons 129.


WRC/Sardinien: Tänaks første - triple Toyota

For Ford Fiesta køreren, den 29 årige Ott Tänak, var 7. afdeling af Rally-VM, Rallye Italia på Sardinien, stedet, hvor han for første gang i karrieren kunne træde op på det øverste trin af præmieskammelen i et VM-rally. Den estiske kører kørte et overbevisende rally, men var ofte presset undervejs, og kun 12,3 sekunder skilte ham og rallyets nr. 2, Toyotas Jari-Matti Latvala. Toyota fabrikken har gjort comeback i dette års rally-VM og i den optik var resultatet på Sardinien overraskende godt. Teamet havde ikke data om rallyet på forhånd, og de rå og snoede grusveje har ikke til dato vist sig at være optimale for teamets Yaris WRC biler. Ikke desto mindre var 2. pladsen ikke en enlig præstation. Esapekka Lappi tog 4. pladsen og sluttede overbevisende med også at vinde den såkaldte Power-stage, som giver ekstra VM-points. Teamets tredje kører, Juho Hänninen var ligeledes meget hurtig, men et teknisk problem med styretøjet, kostede tid og han blev nr. 6. Rallyets 3. plads gik til Thierry Neuville i Hyundai i20 WRC, mens den (fortsat) VM-førende Sebastien Ogier måtte nøjes med femtepladsen i sin Ford Fiesta WRC.

Ott Tänak, Ford Fiesta WRC.

 

Jari-Matti Latvala, Toyota Yaris WRC


Formel E i den historiske Tempelhof lufthavn:

Berlin ePrix - Sejr til Rosenqvist og Buemi

Egentlig burde det have været en dobbelt sejr til svenske Felix Rosenqvist i Berlin ePrix for Formel E racerbiler, der i weekenden blev kørt både lørdag og søndag. Den svenske Mahindra kører, som debuterede i Formel E i indeværende sæson, vandt sin første elektriske sejr lørdag, foran Audis Lucas di Grassi. Den mesterskabs førende Sebastien Buemi havde problemer med opsætningen af Renault raceren i lørdagens løb og måtte nøjes med 5. pladsen - som han siden blev diskvalificeret fra pga. undertryk i dækkene på begge racerbiler. Han fik dog revanche søndag, hvor Rosenqvist vandt påny, men derpå fik 10 sekunders straftid, pga. en farlig udkørsel fra pitgaragen efter bilbytningen. Dermed fik Buemi, som kørte over målstregen som nr. 2, sejren og svenskeren måtte nøjes med 2. pladsen. Buemi og han havde nemlig distanceret resten af feltet med over 12 sekunder. Inden den næstsidste afdeling (som også består af to løb), der finder sted i New York City midt i juli, har Buemi nu 157 points mod Di Grasis 125.

Felix Rosenqvist og Sebastien Buemi. 


22. maj 2017


Nicky Hayden dræbt i trafikulykke

MotoGP verdensmesteren fra 2006, den sympatiske og karismatiske amerikanske racerkører, Nicky Hayden, døde her til morgen efter de kvæstelser han pådrog sig ved et trafikuheld i sidste uge. Hayden var på træningstur på cykel nær Rimini i Italien, da han blev påkørt af en bil. Siden da svævede hans liv i de italienske lægers hænder men i dag måtte man give op. Redaktøren af Motorsiden.dk har ved flere lejligheder mødt Nicky Hayden og kan bekræfte, at der er tale om et stort tab. Ikke bare var ”The Texas Kid”, som kan blev kendt som, en fremragende racerkører, der senest slog sine folder i Superbike VM, men også et sympatisk, livsglad mennesker, vellidt af alle. Det er en stor personlighed, sporten har mistet.

Nicky Hayden.


Formel E i Paris: Buemis femte

For et fransk racerteam er sejr i ”Byernes By” – Paris (hvis nogen skulle være i tvivl) noget af det højeste, man kan opnå. Og det var præcis, hvad Renault opnåede i 6. afdeling af FIA Formel E mesterskabet. Det var den schweiziske racerkører, Sebastien Buemi, der scorede sin femte triumf i den aktuelle sæson – ud af seks mulige – og udbyggede såvel sit eget som Renaults føring i det stadig mere populære mesterskab for elektriske Formel racerbiler. Jean-Eric Vergne i en Techeetah Renault, som sidste år blev nr. 2, dengang i en DS Virgin racer, lå stabilt på 2. pladsen løbet igennem, men få omgange fra målstregen brød styringen i hans racerbil sammen og han havnede i barrieren. I stedet scorede Vergnes erstatning hos DS Virgin, Jose Maria Lopez, den næstbedste podieplacering foran Nick Heidfeld (Mahindra). Næste destination er Berlin, hvor der køres i Tempelhof lufthavnen i Berlin centrum d. 10.-11. juni. Begge løb transmitteres LIVE på Eurosport2.

Selvom Vergne satte næsen foran Buemis blå Renault, da starten gik til Paris ePrix, holdt schweizeren skansen og vandt løbet for Renault.


WRC: Ford sejr i Portugal

Den regerende verdensmester, franskmanden Sebastien Ogier, udbyggede sin føring i dette års Rally-VM yderligere, da han i weekenden vandt Rallye Portugal i sin nye Ford Fiesta WRC. Det var Ogiers femte sejr i Portugal, hans 40. VM-rally triumf og oven i købet vundet i det selvsamme rally, hvor han vandt sin allerførste VM-rallysejr for syv år siden. Nr. to i Portugal blev belgieren Thierry Neuville i Hyundai WRC fulgt af endnu en Hyundai med spanieren Daniel Sordo bag rattet. Rallyet var det sjette i årets Verdensmesterskab. Næste afdeling finder sted på Sardien, d. 8.-11. juni.

Sebastien Ogier i Ford Fiesta vandt i Portugal.


16. maj 2017


Le Mans nærmer sig - her er deltagerlisten

24-timers Le Mans nærmer sig. i weekenden d. 17.-18. juni går det løs på den klassiske franske racerbane og seks danske racerkørere er med på startopstillingen, som tæller ialt 60 biler. Største mulighed blandt danskerne for et topresultat i generalklassementer har IT-millionæren David Heinemeier Hansson, der i år kører en Vaillante Rebellion Oreca i LM P2 klassen, som forventes at kunne presse LM P1 bilerne, hvis de har problemer. De øvrige danskere er Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Vantage, Jan Magnussen i Chevrolet Corvette C7.R, Michael Christensen i Porsche 911 RSR - alle kører i klassen for de professionelle GT racere (LM GTE Pro). Christina Nielsen deltager igen i amatør kategorien (LE GTE Am) i en Ferrai 488 GTE.

Deltagerlisten er offentliggjort i dag >>>


14. maj 2017


F1 i Spanien: Sejr til Hamilton, MAG punkterer

Lewis Hamilton (Mercedes) og Sebastian Vettel (Ferrari) leverede underholdning for alle pengene, da det spanske Grand Prix i dag blev kørt på Catalunya racerbanen ved Barcelona. De to var i helt deres egen klasse og få sekunder skilte dem, da løbet var forbi. På 3. pladsen, ikke mindre end 1 minut og 16 sekunder efter Hamilton kom Daniel Ricciardo i Red Bull-Renault. Kevin Magnussen leverede en udmærket indsats, men en punktering, forårsaget af at danskeren forsøgte at holde Daniil Kvyat i Torro Rosso bag sig i kampen om niendepladsen, sendte ham ned på en slut placering som nr. 14. Team-kollegaen i Haas teamet, Romain Grosjean, blev nr. 10. Sammenlagt er Vettel fortsat i føring med ialt 104 points. Hamilton er dog lige efter med 98 pts. 


13. maj 2017


Formel E: Buemi vinder i Monaco

Renaults Sebastien Buemi er i den grad inde i en stime af sejre. Efter at have vundet de tre ud af fire ePrix'er i indeværende sæson og de to første løb i langdistance VM for racersportsvogne, hvor han kører Toyota, satte han lørdag kronen på værket ved at vinde det prestige fyldte ePrix i Monaco. Løbet var femte afdeling af Formel E mesterskabet og med sejren udbyggede schweizeren sin føring i forhold til Audis Lucas di Grassi (Brasilien), der blev 2'er i Monaco. Buemi førte fra start til mål, men i løbets anden halvdel halede di Grassi markant ind på Renault'en og afstanden imellem de to efter 51 elektriske omgange var blot 0,4 sekunder. 3'er i Monaco blev tyskeren Nick Heidfeld, der tidligere har været på podiet i Monaco, men det var i Formel 1 i 2005. Efter sejren har Buemi nu 15 points flere end di Grassi.


7. maj 2017


Sportsvognsracing: Flotte danske resultater

Jan Magnussen kørte lørdag en flot løbssejr hjem i den amerikanske IMSA mesterskabsserie. Jan Magnussen delte sin Corvette C7.R racer med Antonio Garcia og de to fik ikke bare sejren i GTLM klassen men overtog ved samme lejlighed føringen i det prestige fyldte mesterskab. Løbet fandt sted på Circuit of the America racerbanen i Austin og Jan Magnussen var ikke den eneste dansker med et flot resultat, også Christina Nielsen nåede en podieplacering, dog ikke i samme klasse, idet hun sammen med Alessandro Balzan tog 2. pladsen i GTD klassen.

Jan Magnussen vandt i Austin


Le Mans racing: Toyota sejr i Belgien

Toyota er kommet stærkt i gang med dette års World Endurance Championship, langdistance verdensmesterskabet for racersportsvogne. Forleden vandt Toyota teamet 1. afdeling af mesterskabet på Silverstone i Storbritannien og lørdag eftermiddag tog de også sejren i 2. VM-afdeling, som fandt sted på den legendariske Spa-Francorchamps racerbane i Ardennerne i Belgien. Sejren var oven i købet en 1-2 triumf, da teamet besatte begge de første løbsplaceringer. Det er for teamet en stærk indgang til den næste store udfordring: 24 timers Le Mans d. 17.-18. juni. Det var Sebastien Buemi, Anthony Davidson og Kazuki Nakajima, der kørte den vindende TS050 HYBRID racer med startnummer 8. Buemis næste udfordring er dog ikke Le Mans. Forinden skal han køre Formel E i både Monaco, Paris og Berlin.

Toyota har fået en suveræn start på VM med sejre i begge de to første løb foran Porsche. Nu gælder det Le Mans.


ERC: Lukyanuk vinder på Gran Carnaria

Det blev den russiske kører, Alexey Lukyanuk i Ford Fiesta R5, der tog sejren i årets 2. afdeling af rally EM, European Rally Championship. Rallyet fandt sted på Gran Canaria og det var anden gang, den temperamentsfulde russer kom øverst på skammelen på den spanske Atlanterhavsø. Nr. 2 blev endnu en Ford Fiesta, kørt af den regerende og dobbelte Europamester, polakken Kajetan Kajetanowicz, alt imens portugiseren Bruno Magalhaes i Skoda Fabia R5 blev nr. 3. Magalhaes vandt årets første EM-rally, som fandt sted på Azorerne og han fører da også fortsat kampen om Europamesterskabet.

Alexey Lukyanuk, Ford Fiesta R5.


5. maj 2017


Formel E i Monaco d. 13. maj

Lørdag d. 13. maj køres der Formel E i Monaco. TV udsendelsestiderne ser sådan ud:

Lørdag d. 13. maj:

11:45-13:10: Kvalifikation LIVE på DPlay

15:30-17:15: Race LIVE på DPlay

01:00-02:30: Race genudsendelse på Eurosport 2

Mandag d. 15. maj:

23:25-00:30: Race genudsendelse på Eurosport 2

Onsdag d. 17. maj:

19:00-20:00: Sammendrag på Eurosport 1

Sebastien Buemi og Renault fører fortsat Formel E mesterskabet inden Monaco ePrix, men få points skiller Buemi fra Audis Lucas di Grassi.


17. april 2017


WEC/Le Mans racing: Toyota sejr på Silverstone

Der er lagt op til et ultra spændende 24-timers Le Mans i år. Det klassiske franske motorløb finder sted i weekenden d. 17.-18. juni og efter søndagens første afdeling af langdistance-VM for racersportsvogne, World Endurance Championship, hvori Le Mans indgår er der al mulig grund til at tro, at sidste års dyst mellem Toyota og Porsche vil fortsætte. På Silverstone, hvor løbet var på 6 timer, sejrede Toyota knebent – blot 6,2 sekunder adskilte den vindende hybridracer med modelbetegnelsen TS050 HYBRID med Formel E mesteren, Sebastien Buemi, samt Anthony Davidson og Kazuka Nakajima på skift i cockpittet. Porsche på 2. pladsen blev kørt af Bernhard/Bamber/Hartley. Reglementet er i år ændret for de hidtil langsommere LMP2 racere, så de kommer meget tæt på LMP1 bilerne. I Le Mans vil forskellen i omgangstiderne være få sekunder. I Le Mans og i LMP1 deltager bl.a. danskeren David Heinemeier Hansson i en Vaillante Rebellion (han var også med på Silverstone, men havde problemer undervejs, og sluttede siden på 9. pladsen). Også Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin og Michael Christensen i Porsche deltager i Le Mans i LMGTE Pro klassen. Begge hold havde ikke et super løb på Silverstone at skrive hjem om, men de har fortsat vinderchancer i Le Mans. På Silverstone sejrede en Oreca i LMP2, Ford tog sejren i LMGTE Pro og en Ferrari kom først i mål i LMGTE Am klassen.


9. april 2017


WRC: Hyundai vinder på Corsica

Det var Hyundai køreren, Thierry Neuville, der var hurtigst gennem svingene på den franske ø, Corsica, da 4. afdeling af Rally-VM fandt sted i denne weekend. Dermed var fik Hyundai årets første sejr og understregede forventningerne til denne sæson: at det ville blive tæt og spændende, året igennem. Ford's Sebastien Ogier, der tog 2. pladsen alt imens endnu en Hyundai kører, Daniel Sordo kom i mål som nr. 3. Bedste Toyota sluttede på 4. pladsen med Jari-Matti Latvala bag rattet. I den samledes stilling fører Ford foran Hyundai og Toyota med Citroën på 4. pladsen. I kørernes VM er den regerende verdensmestester, Ogier på 1. pladsen foran Latvala og Neuville. Næste afdeling finder sted i Argentina sidst i april.


Formel 1 i Kina: Hamilton vinder - MAG 8'er

Allerede i sit andet Grand Prix for Haas teamet lykkedes det Kevin Magnussen at score points. I søndagens kinesiske Grand Prix kørte danskeren ind på en god 8. plads, endda foran alle sine "historiske rivaler" hos McLaren og Renault, såvel som teamkollegaen Romain Grosjean, der blev nr. 11. Løbet blev vundet af Lewis Hamilton i Mercedes med et forspring på 6,3 sekunder til Sebastian Vettel i Ferrari. Det betyder at de to nu deler førstepladsen i Formel 1 verdensmesterskabet. Magnussens 4 points giver ham en position som nr. 10 i den samlede stilling.


2. april 2017


Formel E i Mexico: Kaos og overraskende sejr

Lørdagens 4. afdeling af FIA Formel E mesterskabet var på det nærmeste kaos fra start til mål. Ja selv inden starten var tingene ikke som de plejer. Løbet fandt sted i Mexico City og banen var indrettet som en del af Formel 1 Grand Prix banen. Ingen problemer  i det - det var deltagerne, der stod for det kaotiske. Ikke mindst den omstændighed, at Audis Daniel Abt måtte starte bagest, pga. for lavt dæktryk under kvalifikationskørslerne samt en svagt kørende Lucas di Grassi og dito blandt rivalerne hos Renault lagde op til et usædvanligt løb. Oliver Turvey havde sat sin NextEV racer i poleposition - ja egentlig var det Abt, men... og siden var der kollision på kollission undervejs. Turveys bil gik i stå, og flere faser med safetycar komprimerede feltet og gav Lucas di Grassi, der ellers var en af de kørere, der havde bragt sig i uføre tidligt i løbet, mulighed for at "pitte" næsten uden tidstab, han skiftede til Bil 2 og formåede at spare så meget på strømmen, at han kunne køre først over målstregen. Den mesterskabs førende Sebastien Buemi (Renault) kom pointsløs fra Mexico, han fører fortsat mesterskabet men hans forspring er reduceret til 5 points.

Lucas di Grassi blev diskvalificeret i Mexico i fjor. I år tog han sejren.


Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt