- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Motorsport - se også under korte nyheder >>>


 Arkiv Mere motorsport >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar 2017

- genoplev rallyet dag for dag

Stéphane Peterhansel vandt i Peugeot 3008 DKR sin 13. Dakar-sejr i 2017, men hvordan var forløbet egentlig undervejs. Vi fulgte rallyet dag for dag (men sprang de dage over, hvor etapen var aflyst - vejret var ofte fuldstændig kaotisk).

2017 Dakar - dag for dag >>>


Dakar 2017 – Dag 13: Dakar er forbi

Peterhansel vinder sin 13. sejr

– Sunderland sin første

Dakar 2017 er forbi. Et af de mest krævende og udfordrende Dakar rallyes i løbets 39 årige historie. Og hvem står øverst på skamlen i Argentinas hovedstad, Buenos Aires? Naturligvis Stéphane Peterhansel, side om side med sin co-driver gennem alle årene på fire hjul, Jean Paul Cottret. Sejren var Peterhansels 13. Dakar-triumf, hans syvende i bil, hans anden for Peugeot.

Dakar 2017 - 14. januar - læs mere >>>


Dakar 2017 – Dag 11: Det tynder ud i rækkerne

- men duellen fortsætter

Onsdagens 9. etape af Dakar blev aflyst på grund af voldsomme mudderskred, men torsdag kunne rallyet fortsætte som planlagt.

Dakar 2017 - 12. januar - læs mere >>>


Dakar 2017 – Dag 9: Loeb tager føringen

På en meget spændende 8. etape af Dakar var det på ny den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, der i sin Peugeot 3008 DKR lå i spidsen af årets Dakar. Men han kom ikke sovende til føringen og sidst på etapen var det ved at gå galt, da han punkterede.

Dakar 2017 - 10. januar - læs mere >>>


Dakar 2017 – Dag 5: Peterhansel tager føringen

– Barrada mister det hele

5. dagen i Dakar 2017 skulle have inkluderet 447 kilometers hastighedsetape. Sådan blev det ikke, for voldsomt vejr tvang løbsledelsen til at halvere etapen, så der i alt blev kørt 219 kilometer for fuld udblæsning. Det var det nok mange, der var glade for, det meste af etapen fandt nemlig sted i over 3 kilometers højde og undervejs ramte man 4400 meter. Det skilte virkelig fårene fra bukkene, hvis ikke det allerede var sket.

Dakar 2017 - 6. januar >>>


Dakar 2017 – Dag 3: ”Peter” og Barreda satte dagsordenen på udmarvende bjerg etape

3. etape i årets Dakar levede helt op til arrangørernes løfte om at Dakar i år skulle være hårdere og mere krævende end de tidligere år. Store temperaturudsving, store højder og masser af navigation gjorde udslaget: Stephane Peterhansel kørte sin Peugeot 3008 DKR til sejr og tilsvarende var Joan Barreda Bort på Honda klart den bedste MC-kører.

Dakar 2017 - 4. januar >>>


Dakar 2017 – Dag 1:

Toyota i spidsen efter udfordrende Dakar-start

Førstedagen i årets Dakar rally var udfordrende for alle deltagere. Selvom dagens etape kun var 39 kilometer lang bød den på dramatik og store vanskeligheder, ikke mindst fordi store dele af etapen var sejlet til af nattens regnskyl. Toyotas forstærkede Dakar indsats bar frugt: Nasser Al-Attiyah tog føringen og så gik det hele op i flammer.

Dakar 2017 - 2. januar >>>


First World Presentation: Toyota Yaris WRC

- og TOYOTA GAZOO Racing WRC.

Toyota-entre i Rally-VM skærper konkurrencen

Når Rally-VM 2017 sættes i gang d. 19. januar i forbindelse med det berømte Rallye Monte Carlo, er der ikke tre men fire fabriksteams, der alle satser på at score den store triumf. Men hvordan, det hele ser ud, ved man først, når målrampen i Monaco er nået. For i 2017 tages der hul på et nyt reglement med nye og spektakulære rallybiler – hvad ikke mindst den helt nye Toyota Yaris WRC er et glimrende udtryk for.

First World Presentation: Toyota WRC - læs mere >>>

 

Se videoen fra præsentationen af Toyota Yaris WRC i Finlandia Hall i Helsinki. Videoen kan også ses i Fuld HD på YouTube.

 

Hør og se vores eksklusive interview med den 4-dobbelte rallyverdensmester og nu teamchef for Toyotas nye VM rallyteam, finnen Tommi Mäkinen. Videoen kan også ses i Fuld HD på YouTube.


Eksklusivt interview med Alain Prost

Vi mødte den 4-dobbelte Formel 1 verdensmester, Alain Prost, under Paris Motor Show og fik en snak om Formel 1, Formel E og fremtiden. Hør interviewet hér:

Videoen kan også ses i Fuld HD.


2016 Copenhagen Historic Grand Prix:

Motorsporten indtog København

I hård kamp mod Grøn Koncert, cykelløb og uforudsigeligt vejr formåede arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix endda at tiltrække et stort publikum til begivenhederne på Bellahøj Park. Deltagerne bød publikum på et godt show og ikke mindst Race for Riget var underholdende pga. et flot felt af moderne supersportsvogne af den slags, man ikke hver dag ser i København og i hvert fald ikke for fuld udblæsning. Vi har samlet lidt visuelle indtryk fra årets løb.

Se dem hér >>>


24 timers Le Mans 2016:

Racerløb vindes da på racerbaner, eller???

Årets 24-timers Le Mans bliver ikke alene spændende, fordi dysten mellem bilgiganterne Audi, Porsche og Toyota fortsætter for fuld udblæsning. Men med færre biler hos hvert af de tre top-teams og faresignaler om, at holdbarheden er presset til det yderste, kan løbet meget let gå hen ikke blot at blive tabt i pitten, men måske også vundet derinde.

2016 Le Mans - generel optakt >>>

 

Læs også: Optakt til prototyperne >>>

 

Læs også: Optakt til GT-klasserne >>>


Toyota TS050 HYBRID:

Toyotas hybridracer tilbage i spillet

Toyotas teamchef, John Steeghs er ikke bleg for at indrømme, at Toyotas Le Mans racerbil i fjor var for langsom. Men i forberedelserne til 2016 gjorde man effektive fremskridt. Og i det andet af årets til dato to VM løb på hhv. Silverstone og Spa-Francorchamps dokumenterede Toyota, at deres nye TS050 HYBRID racer havde indhentet konkurrenterne, hvad farten angår.

Toyotas Hybridracer tilbage i spillet - læs mere>>>


TMG - Toyota Motorsportsfabrikken i Köln:

Vi har besøgt de ”hellige haller”, hvor Toyota skaber nogle af verdens hurtigste racerbiler

Der er intet eksotisk over det store fabriksanlæg i den vestlige del af Köln, tæt ved Autobahnkreuz Köln West. Det ligner blot et stort kedeligt industrianlæg, og hvis ikke et par af de store transportbiler med tydelig ”TOYOTA HYBRID” motorsports-bemaling havde stukket snuden ud af garageportene, havde man ikke haft den fjerneste anelse om at her var noget usædvanligt i gang.

Toyota Motorsport i Köln - læs mere >>>

 

Se og lyt til interviewet med Chefen for Toyotas Le Mans team, John Steeghs, optaget i forbindelse med besøget hos TMG. Kan ses på YouTube.


Le Mans-teknologi til hverdagsbiler:

Helt ny Toyota TS050 HYBRID Le Mans racer

Et væsentligt argument for at bilfabrikker er involveret i motorsport på internationalt niveau er muligheden for at overføre den viden, man indsamler under høj belastning i racerløbene, til de serieproducerede gadebiler. Det gælder ikke mindst deltagerne i racersportsvognsmesterskaberne, hvor Toyotas helt nye Le Mans racer er et skoleeksempel.

2016 Le Mans: Toyota TS050 HYBRID - læs mere >>>


Dakar 2016:

Genoplev rallyet dag for dag

Dakar 2016 dag for dag >>>


Dakar 2016 - 13. etape:

Peterhansels vinder Dakar for 12. gang

Dakar er slut for i år, og selvom en appelrets beslutning vil kunne omgøre slaget om førstepladsen, er det et faktum, at Stéphane Peterhansel og Jean Paul Cottret i deres Peugeot var det dominerende hold i det gigantiske rally.

Dakar 2016 - 16. januar >>>


Dakar 2016: Rivalerne mødes

Peugeots setup mod MINIs erfaring

Når en af verdens allerstørste motorsportsbegivenheder, det berømte Dakar rally, flages i gang 2. januar i Buenos Aires, vil det være tvekampen mellem Peugeot og MINI og deres kolossale fabriksindsats, der præger overskrifterne. Peugeots har de tilkaldt forstærkninger i form af den 9-dobbelte verdensmester, Sebastien Loeb. Men MINI har ikke siddet udfordringen overhørigt…

Dakar 2016 optakt: Rivalerne mødes >>>

Uddrag af indslag i det næste Motorradioprogram: Et eksklusivt interview med MINI's nye stjernekører, Mikko Hirvonen fra Finland >>>

Se Dakar, Le Mans, ERC, WTCC og anden top motorsport på Eurosport og Eurosport 2. Programplaner:

Klik hér>>>


Elitenyt fra Dansk Automobil Sports Union

DASU informerer regelmæssigt om hvad der sker for danske bilsportskørere.

Elitenyt fra DASU >>>


Dakar 2017 – Dag 12:

Resultatet er givet - næsten

I sammenligning med de seneste dage var fredagens næstsidste etape i Dakar 2017 ret fredelig. Og så begynder resultatet så småt at være givet. Men enhver ved, ikke mindst den 12-dobbelte Dakar-vinder, Stephane Peterhansel, at meget kan gå galt, også på de allersidste kilometer.

Dakar 2017 - 13. januar - læs mere >>>


Dakar 2017 - Dag 10, onsdag d. 11. januar

Etapen er aflyst

Da mange af deltagerne under tirsdagens etape i Dakar ikke kunne nå frem til Bivuakken på grund af de voldsomme vejrforhold, som har bevirket store jordskred og oversvømmelser undervejs, har arrangørerne valgt at aflyse onsdagens 9. etape af Dakar 2017. De betyder i praksis, at næste reportage her på Motorsiden.dk planmæssigt tidligst publiceres torsdag aften sent/fredag formiddag.


Dakar 2017 - Dag 8:

Status quo – men fortsat tæt

Efter en vel fortjent pausedag satte deltagerne mandag af sted på 7. etape af Dakar. I toppen var der stort set status quo, ikke mindst givet af, at topstriden er skåret i to dele: Den gruppe, der fortsat kæmper om sejren og dem, der blot kan håbe på at de andre er uheldige.

Dakar 2017 - 9. januar - læs mere >>>


Dakar 2017 – Dag 4: Benhård bjerg- og sandprøve vendte tingene op og ned

Der blev vendt op og ned på tingenes tilstand under dagens 4. etape af Dakar 2017. Hvem skulle have troet, at Peugeots Cyril Despres, der i går var på 7. pladsen, pludselig skulle finde sig selv i føringen af rallyet.

Dakar 2017 - 5. januar >>>


Dakar 2017 – Dag 2:

Loeb tager føringen på 275 km highspeed etape

2. etape i årets Dakar rally handlede om ”pure speed”. Groft set 275 kilometer ligeud over det flade argentinske landskab med hastigheder tæt ved 200 km/t. Det var noget, der passede de to-hjulstrukne 380 hestes Peugeot 3008 DKR buggyer og især den 9-dobbelte rallyverdensmester, Sebastien Loeb, som nu fører Dakar.

Dakar 2017 - 3. januar >>>


Dakar 2017: Nyt territorium

og utallige deltagere med vinderchancer

Der er blevet rørt godt op i gryden forud for dette års første store internationale motorsportsbegivenhed, Dakar rallyet, som finder sted for 39. gang. Ligesom tilfældet har været siden 2009 foregår rallyet også denne gang i denne verdensdel, men ruten er meget anderledes – og mange deltagere har byttet teams.

Dakar 2017 - optakt >>>


Formel E i Marrakesh:

Suverænt show for verdens klima-guruer

2. afdeling af FIA Formel E mesterskabet blev afviklet i strålende sol og ved temperaturer lidt over 20 grader i Marrakesh i Marokko, så grundlaget for et godt show kunne ikke have været meget bedre.

Formel E i Marrakesh - læs mere >>>


Formel E 2016/2017: Formel E griber om sig

Formel E mesterskabet for elektriske formel racerbiler står stærkere og stærkere på den internationale motorsports scene. Racerløbene, som afvikles i kernen af storbyer rundt om i verden, appellerer især til unge mennesker og budskabet er klart: Hvorfor skal man forurene miljøet, når man kan lade være – og alligevel bevare den fascination, som har gjort motorsport til en af verdens førende sportsgrene.

Formel E optakt Del 1 - læs mere >>>


Formel E 2016/2017: Spændende sæson forude

Når starten på den tredje Formel E sæson går i Hong Kong, søndag morgen d. 9. oktober 2016, er der lagt op til et endnu mere spændende og alsidigt mesterskab den det, de to foregående sæsoner bød på. Nye deltagere er med til at gøre det spændende og det er fortsat nogle af verdens allerbedste racerkørere, der skal kæmpe om førstepladsen i det innovative mesterskab for bæredygtig motorsport.

Formel E optakt Del 2 - læs mere >>>


2016 Le Mans på Motorsiden

Op til og under årets 24-timers løb i Le Mans bragte vi aktuelle historier fra Le Mans >>>

24 timers Le Mans på Motorsiden præsenteres i samarbejde med TOYOTA HYBRID og DUNLOP

  


2016 24-timers Le Mans - Utroligt og surrealistisk: Toyota tabte på målstregen

Ordet utroligt dækker ikke, surrealistisk måske bedre. Den førende Toyota TS050 HYBRID racer gik i stå på målstregen 3-4 minutter inden 24-timers løbet i Le Mans var forbi og forærede derved Porsche deres 18.  Le Mans triumf.

Le Mans slut reportagen 2016 >>>


24 timers Le mns 2016 - kvalifikationen

Racerløbet begyndt før racet begynder

Spændingen i et 24-timers Le Mans begynder ofte i tiden op til løbet. Men det er sjældent, at man oplever en så anderledes kvalifikation med så anderledes konsekvenser som i årets race, der populært sagt er begyndt før det regulært starter, lørdag eftermiddag klokken 15:00.

Le Mans kvalifikationen - læs mere >>>


24-timers Le Mans 2016: Danskerne i Le Mans

Traditionen tro er der stor dansk deltagelse i 24-timers Le Mans. Ikke færre end otte danske racerkørere er til start.

2016 Le Mans - Danskerne i Le Mans >>>


Formel E: Status inden slutspurten

Vinderen af verdens første Formel E mesterskab, brasilianeren Nelson Piquet jr. var nok den sidste, der havde forventet at han fire løb fra finalen i mesterskabets ”År 2” skulle befinde sig på en samlet 15. plads med sølle 4 points på sin score. Men det er symptomatisk for konkurrencen i det nye banebrydende mesterskab for elektriske formel racerbiler.

Formel E: Status inden slutspurten - læs mere >>>


Formel E: Fremtidens motorsport er her nu

Klik på billedet, se vores video på YouTube og få forklaringen på, hvorfor eksklusiv mærket "DS" er involveret i Formel E og hvilken betydning det har for de biler, man kan købe hos bilforhandleren nu og i fremtiden.


Alain Prost:

Formel 1 er for midaldrende

 – Formel E for de unge

Det er måske nok en anelse dogmatisk og måske også sagt med et strejf af et smil på læberne, når den firedobbelte Formel 1 verdensmester, Alain Prost, fastslår, at Formel 1 er for det midaldrende publikum mens Formel E er for de unge. Alain Prost er jo med sine 61 år heller ikke selv nogen årsunge. Men der er noget om det og Prost er en mand, der ofte har ret.

2016 Paris ePrix: Formel E for de unge >>>


2016 Paris ePrix:

En væsentlig og innovativ milepæl

Da starten gik til Paris ePrix, 7. afdeling af det internationale Formel E mesterskab lørdag d. 23. april, blev der sat en væsentlig milepæl indenfor den innovative motorsport. Der blev da skrevet motorsports- og bilhistorie med højpotente formel racerbiler, kørt af nogle af verdens allerbedste racerkørere, og med opbakning fra en række vigtige spillere såvel indenfor som udenfor bil- og motorsportsverdenen – og ikke mindst enestående opbakning fra politisk hånd.

2016 Paris ePrix: Innovativ milepæl - læs mere >>>


Opels ambitiøse rallyplaner: EM for juniorer i 2017 med Jacob Madsen og Line Lykke Jensen

Opel Danmark stiler målrettet mod en topplacering i Rally-EM for Juniorer i 2017. Det er stortalenterne Line Lykke Jensen og Jacob Madsen, med sidstnævnte i førersædet på holdets Opel ADAM R2, der skal til tops i den krævende rallysport, og mulighederne er absolut til stede, for Jacob Madsen anses for at være det største danske rallytalent siden Henrik Lundgaard vandt EM-titlen for 16 år siden.

Opels rallysatsning - læs mere >>>

Klik på billedet, se og hør interviewet med Danmarks mest talentfulde rally-hold. Kan kun ses på YouTube - til gengæld i Fuld HD...


Dakar 2016:

Farlige outsidere på en ny udfordrende rute

Selvom de to fabriksteams fra MINI og Peugeot er storfavoritter, når det gælder sejren i bil-kategorien i årets Dakar, skal man ikke underkende indsatsen fra en række af de øvrige deltagere, hvad ikke mindst Giniel de Villiers 2. plads i 2015 er det bedste udtryk for. Om de Villiers er hurtig nok til at gøre det én bedre i år vil tiden vise.

Dakar 2016 optakt: Farlige outsidere >>>


Sådan kan du følge Dakar 2016:

Dakar dækkes løbende her på Motorsiden.dk.

Eurosport har programsat 30 minutters daglige reportager hver aften ved 23-tiden. Se de daglige programplaner hér >>>

Eventuelle afvigelser fra programplanen oplyses så vidt muligt af undertegnede på Twitter:

Søg og følg Søren Clauding


Mere motorsport >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt