- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nyheder

 Nyhedsarkiv Kort nyt Flere nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdenspremiere på Renault Zoe e-Sport:

460-hestes standardvognsracer

Renault Zoe er den mest solgte elektriske bil på det europæiske marked. Det går da også stærkt, når Renault er i stødet og det er den franske bilfabrik næsten konstant. I skrivende stund fører fabrikken det innovative Formel E mesterskab for elektriske Formel racerbiler og det var nærliggende, at producere en standardvogn til race, baseret på den samme teknologi.

Renault Zoe e-Sport - læs mere >>>


First World Testdrive: Toyota Yaris

Hybrid succesen videreføres

Ikke færre end 900 nye dele finder man under det kraftigt opdaterede karrosseri i den nye Toyota Yaris. Det er ikke bare nyt for nyhedens skyld, men resultatet af en gennemgribende videreudvikling af den eksisterende model, som mærkes stort set overalt i bilen.

First World Test: Toyota Yaris Del 1 - læs mere >>>

 

Se onboard videoen i den nye Toyota Yaris Hybrid i usædvanlige omgivelser ved den berømte hollandske racerbane i Zandvoort - og oplev nogle af fornyelserne i den populære kompaktbil. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First Test: Den helt nye Land Rover Discovery 5

Sublim og luksuøs terrænrytter

De har gjort det igen. Hvis ikke man vidste bedre, ville man et øjeblik tro, at den helt nye Land Rover Discovery var en af fabrikkens luksuøse Range Roverer. Den kører så godt i terrænet såvel som udenfor, at de skal stramme sig an i udviklingsafdelingen for at skabe en endnu mere luksuøs terræn-rytter.

First test: Land Rover Discovery Del 1 - læs mere >

Vi har kørt den helt nye Land Rover Discovery 5 i udfordrende terræn på Tirsbæk Gods. Se onboard videoen og se hvordan en rigtig offroader klarer sig - bl.a. ved hjælp af et unikt samspil mellem de elektroniske systemer. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First Word Testdrive: KIA Picanto

Tøsebil for alle

Det er på en måde urimeligt, at kalde en KIA Picanto for en tøsebil.  For hvilket mandfolk vil køre i en tøsebil? Fremover vil det være synd og skam, hvis en mandlig interesseret fravælger Picanto på grund af pigebil prædikatet.

First World Test: KIA Picanto Del 2 - læs mere >>>

 

Onboard videoen viser ikke mindst hvor fabelagtigt den nye KIA Picanto kører og hvordan affjedringen sidder lige i øjet. Sidst i videoen også et par optagelser udenfor kabinen... Videoen kan også ses i Fuld HD.


Kort test - ny Hyundai i30 er landet

Europabil for danskere

Nu er den her, Hyundais nye i30, som endnu inden den havde sat sine hjul på dansk asfalt er blevet rost til skyerne. Efter at have kørt et par småture i to af de varianter med mindre motorer, som vi ikke fik prøvekørt i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye bil, kan vi fastslå, at de motorer bliver den bestemt ikke ringere af.

Hyundai i30 intro og kort test - læs mere >>>


Verdenspremiere:

Ny VW Arteon er "toppen af poppen"

Indtil en ny VW Phaeton kommer på markedet, vil den helt nye Arteon være toppen af poppen hos det tyske bilmærke.

Volkswagen i Genève >>>


First World Testdrive: Suzuki Swift

Swift er blevet voksen

Det havde været nærliggende at kunne fortælle, at den helt nye Suzuki Swift, som lander på de danske landeveje engang i juni måned, nu var blevet stor. Men den er ikke blevet stor, faktisk er den krøbet lidt i størrelsen, udvendigt i hvert fald. Så stor måske ikke, men voksen i alle fald og de to ting hænger ikke altid sammen.

First World Test: Suzuki Swift Del 1 - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Peugeot Instinct Concept skal fortsætte succes'en

Peugeot kom hjem fra Genève Motor Show med endnu en titel som Årets Bil til Peugeot 3008. Men på den franske bilfabrik hviler man ikke på laurbærrene, hvilket også afspejler sig på dette års biludstilling i Genève, hvor Peugeot præsenterer en fremtidsvision for den selvkørende bil: PEUGEOT INSTINCT CONCEPT.

Peugeot i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere på

gennemgribende forbedret Mazda CX5

Mazda introducerede sin første kompakte SUV, CX-5, i 2012. Siden har man haft stor succes med modellen men nu var tiden inde til fornyelse, og derfor så den nye generation af den populære SUV, projektørlyset for første gang på Genève Motor Show.

Mazda CX5 i Genève>>>


2017 Genève Motor Show: Ny Fiesta i fokus

Verdenspremiere på Ford Fiesta ST med 200 hk

Den nye Ford Fiesta har allerede set projektørlyset for et stykke tid siden, men på Genève Motor Show var det første gang den særlige performance-version, Fiesta ST, blev præsenteret. Dels på et særligt pre-show, aftenen inden udstillingen åbnede dørene for pressen, og så selvfølgelig på selve showet.

Ford Fiesta i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Fine og vigtige verdenspremierer fra Opel

Opels to helt aktuelle nyheder på Genève Motor Show blev overskygget af nyheden om, at PSA Peugeot Citroën har aftalt at købe den tyske virksomhed af General Motors. De to nyheder er Opel Insignia og Opel Crossland X.

Opel Insignia og Crossland X i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Hyundai i30 Wagon - Elegant og alsidig

Den nye Hyundai i30 har fået en flot modtagelse overalt. På Genève Motor Show præsenterer man så stationcar versionen af den nye i30, som siden lander hos de forhandlere først på sommeren.

Hyundai i30 Stationcar i Genève - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show:

Mitsubishi Eclipse Cross

Længe ventet ny SUV - lander om et lille års tid

Det vil være synd at sige, at det er sprøjtet ud med nyheder fra Mitsubishi i de seneste år. Så i sagens natur er man begejstret, når der så sker noget nyt hos den japanske bilfabrik, der ikke mindst er kendt for at bygge nogle eminente firehjulstrukne biler.

Mitsubishi Eclipse Cross i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

KIA's store og små nyheder

KIA har to nyheder på standen i Genève: En stor og en lille. De to befinder sig i hver ende af spektret: Den nye store muskelbil, KIA Stinger, og den lille pikante Picanto, som vi snarlig vender tilbage til i forbindelse med de første internationale prøvekørsler.

KIAs store og små nyheder i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Nissan Qashqai facelift ude som inde

Når Nissan annoncerer et facelift på den SUV/Crossover, som alle konkurrenterne i Europa måler sig op imod, er der grund til at spidse øre. Især når faceliftet er mere end blot et par nye lygter og en ændret kofanger.

Nissan Qashqai i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere på Toyota Yaris samt elbils konceptet i-Tril

Toyotas mest populære model er i Danmark den kompakte B-segment bil, Toyota Yaris. Den er på vej i en ny udgave og på Genève Motor Show kan man beskue den for allerførste gang. Den har både fået nyt design og bedre køreegenskaber, en ny motor, den kører længere på literen og får desuden Toyotas omfattende sikkerhedspakke som standard.

Toyota i Genève - læs mere >>>

Premiere: Alfa Romeo Stelvio - Alfas første SUV

Siden Genève Motor Show er Alfa Romeo Stelvio landet i Danmark. Bilen er italienernes første SUV nogensinde. Alligevel afspejler den præcis det, som i mere end 100 år har gjort biler fra Alfa Romeo til noget særligt.

Alfa Romeo Stelvio premiere - læs mere >>>


First World Testdrive: Toyota Yaris

Forbedret over hele linjen

Umiddelbart er forskellen ikke stor, hvis man sammenligner med den hidtidige Toyota Yaris, men i samme øjeblik, man går blot en smule under lakken på den nye generation af Toyotas populære kompakte ”B-segment” bil, oplever man en meget anderledes følelse. Det var en af vores konklusioner efter de første par hundrede kilometer den nye bil i bytrafik og på landevejene i og omkring Amsterdam i Holland.

First World Test: Toyota Yaris Del 2 - læs mere >>>


Range Rover Velar: Luksus SUV fylder hullet ud

Land Rover er inde i en strøm af nyheder. Den nye Land Rover Discovery er aktuel i Danmark lige nu og til sommer ankommer den luksuøse nyhed, Range Rover Velar, som havde officiel verdenspremiere på Genève Motor Show forleden.

Range Rover Velar - læs mere >>>


First Test: Den helt nye Land Rover Discovery 5

On- og offroad på højere niveau

Den helt nye Land Rover Discovery har tabt sig næsten 500 kg i forhold til forgængeren. Det gør den ikke bare mere økonomisk, men også langt bedre kørende, viste de første korte prøveture i den nye ultimative offroader på vejene omkring og i terrænet på det naturskønne og udfordrende Tirsbæk Gods ved Vejle.

First Test: Land Rover Discovery Del 2 - læs mere >


First Word Testdrive: KIA Picanto

Pikant og køreglad pigebil

KIA Picanto er pigernes bil. I Danmark er 60 procent af de, der køber en KIA Picanto, af kvindekønnet, men, kære mænd, 40 procent er fortsat mænd og der er ingen grund til at holde sig tilbage, for selvom tøserne er vilde med den lille KIA Picanto, er den helt nye minibil så god, at ingen bør holde sig tilbage, hvis de har brug for dens mange fine egenskaber.

First World Test: KIA Picanto Del 1 - læs mere >>>


First World Testdrive: Opel Insignia Grand Sport

Sigter mod premium klassen

Der skulle blot et par kilometer til bag rattet i den helt nye Opel Insignia før paradokset var tydeligt. Hos Opel har man i årevis understreget, at Opel ikke var et premium bilmærke. Det rejste spørgsmålet i Insignia’en: Hvorfor bygger man så en premiumbil?

First World Test: Opel Insignia Del 1 - læs mere >

 

Se onboard videoen og fornem hvor godt den helt nye Opel Insignia kører på snoede tyske landeveje. Videoen kan også ses i Fuld HD.


First World Testdrive: Opel Insignia Grand Sport

Køreglad og sikker designperle

Naturligvis afhænger udstyret i en ny bil, hvor meget man vil give for den. Men uanset, at udstyret er en væsentlig del af det, der gør den helt nye Opel Insignia attraktiv, er designet iøjefaldende og køreegenskaberne er også meget vigtige elementer – og begge dele følger med, uanset hvor meget eller lidt man betaler for bilen.

First World Test: Opel Insignia Del 2 - læs mere >


Premiere: Opel Crossland X

Opel crossover med perspektiver

I juni måned i år lancerer Opel fabrikkens første crossover på det danske marked. Den hedder Crossland X og er bestemt ikke en ligegyldig bil. Perspektiverne er store, både for Opel mærket og det fremtidige PSA ejerskab. Platformen skal nemlig senere anvendes til f.eks. den kommende Citroën C3 Picasso.

Opel Crossland X præsentation - læs mere >>>


First World Testdrive: Suzuki Swift

Tilbage til rødderne

Det er faktisk ikke fair overfor den udgående Suzuki Swift, for den var også en udmærket bil. Men køreoplevelsen på de snoede bjergeveje nord for Monaco, i forbindelse med de første internationale prøvekørsler af den nye og 3. generation af den populære kompaktbil, vidner om, at Suzuki nu har trukket linjen tilbage til den første Swift.

First World Test: Suzuki Swift Del 2 - læs mere >>>


Genève Motor Show:

Forårets vigtigste internationale motor show er det i Genève. Vi har besøgt bilproducenternes kæmpemæssige udstillingsvindue og følger op med artikler og fotos i den kommende tid.

Et udsnit af oplevelserne i Genève findes hér >>>


2017 Genève Motor Show: DS7 Crossback:

Spotlight på premium SUV konkurrenterne

Med blinkende forlygter og i al sin glans præsenterede DS deres bud på en regulær Audi Q5 konkurrent: DS7 Crossback. Det forventes, at bilen, som kommer på markedet i begyndelsen af 2018, vil blive solgt til priser på Audi Q3 niveau – selvom pladsforholdene svarer til Q5.

DS7 Crossback i Genève >>>


2017 Genève Motor Show: Verdenspremiere

Ny Subaru XV skal være verdens sikreste

Subaru har benyttet det store motor show i Genève til at præsentere den helt nye Subaru XV, der kommer på markedet i november 2017. Bilen har designmæssig stor lighed med den hidtidige model, men der er ikke desto mindre tale om en helt ny bil, oven i købet baseret på en helt ny platform.

Subaru XV i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

BMW 5-serie Touring samt eksklusivt

interview med BMW's topchef

Den største BMW nyhed i Genève er den nye stationcar udgave af 5-serien. I Genève fik vi også et yderst eksklusivt interview med ingen ringere end BMW’s øverste chef. Hun hedder Hildegaard Wortmann og emnet var elektrisk mobilitet. Vi bad hende bl.a. redegøre for to essentielle emner.

BMW i Genève >>>


2017 Genève Motor Show:

Europapremiere på den helt nye Suzuki Swift

Den helt nye Suzuki Swift vises for første gang i Europa på Geneve Motor Show. Den populære lille bil er fornyet hele vejen rundt og introduceres herhjemme lige før sommerferien. Den hidtidige model er solgt i over 5,4 millioner eksemplarer og fremstår meget anderledes end den hidtidige.

Suzuki Swift i Genève - læs mere >>>


2017 Genève Motor Show: SsangYong Korando

- SUV med nyt design og nyt udstyr

SsangYong er sidste år blevet gen introduceret i Danmark og den koreanske fabrik er inde i et produkt offensiv, som bl.a. indebærer, at man hen over foråret introducerer en ny version af den mellemstore SUV, SsangYong Korando. Den vises i Genève side om side med den sofistikerede konceptbil, SsangYong XAV-L.

SsangYong i Genève - læs mere >>>


PSA Peugeot Citroën køb af Opel er en god nyhed

– perspektiver og fakta

Mandag d. 6. marts bekendtgjorde PSA og GM i forening, at de to bilgiganter havde indgået aftale om, at Opel (og Vauxhall) hurtigst muligt vil blive købt af PSA. Det er en handel med perspektiver, noget som alle inkarnerede Peugeot, Citroën, DS og ikke mindst Opel entusiaster har god grund til at glæde sig over.

PSA køb af Opel er en god nyhed - læs mere >>>

Lygterne på denne DS7 Crossback blinkede forventningsfuldt efter offentliggørelsen af købsaftalen. Videoen ER uden lyd, i øvrigt optaget på DS standen på Genève Motor Show.


First Test: Ny Volkswagen Golf: Opstrammer til

Volkswagens succesmodel

Volkswagen producerer hvert år 1 million eksemplarer af succesmodellen, VW Golf. Ud af en samlet produktion på små 6 millioner er den dermed en for fabrikken meget vigtig bilmodel og den har VW nu givet en opstrammer.

First Test: Ny VW Golf - læs mere >>>


Flere nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt