- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Korte nyheder


 Flere korte nyheder >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Car of the Year i Europa 2020: Peugeot 208
I de seneste år blev det offentliggjort ifm. Genève Motor Show. Det er som bekendt aflyst. Ikke desto mindre fandt begivenheden sted, men publikum, som normalt består af medierepræsentanter og repræsentanter for bilfirmaerne, var henvist til at følge med fra computerskærme, hvor den officielle sceance blev LIVE streamet. Car of the Year vælges af udvalgte motorjournalister fra hele Europa. Fra Danmark er det teknisk redaktør, Søren W. Rasmussen, der personligt gav flest stemmer til Tesla Model 3. Ikke desto mindre blev det den franske Peugeot 208, som jo også kommer på markedet i en elektrisk udgave, der fik flest points.
Læs vores prøvekørsel af Peugeot 208 hér >>>

Subaru i toppen af amerikansk sikkerhedstest
Den japanske producent af firehjulstrukne personbiler, Subaru, har en målsætning om, at fremstille verdens sikreste biler. Nu har også den amerikanske organisation IIHS samlet resultaterne fra sidste års sikkerhedstester og på ny kategoriseres alle Subaru-modeller på det amerikanske marked som ”Top Safety Pick”. Det betyder, at Subaru opretholder sin position som det eneste bilmærke, der år efter år får udnævnt alle deres bilmodeller som de bedste i deres klasser. Set med danske øjne og i forhold til de biler, der markedsføres herhjemme, er det interessant, at i kategorien for mellemklassebiler finder man Subaru Outback. Og i Top Safety Pick+ kategorien (hvor man også tager hensyn til bilernes kørehjælpemidler og sikkerhedsudstyr) for små SUV’er, indgår Subaru Forester, som er klart den mest populære af Subarus biler på det danske marked
Læs vores test af Subaru Forester e-Boxer >>>

Februar 2020
Nissan LEAF m.fl.:
Firma elbil til under 1000 kr/måned
For at fremme valget at grønnere bil har Folketinget vedtaget en ny lov, hvor der følger et særligt fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kroner årligt for firmabil-brugere, der vælger enten en elbil eller en plug-in hybrid bil. Fradraget gælder fra 1. april til og med 31. december 2020. Det betyder, at det i Danmark eksempelvis regulært vil koste under 1000 kroner om måneden at køre i firmabil som Nissan LEAF – verdens mest solgte elbil. Lige nu fåes Nissan LEAF med to forskellige batteri-størrelser: 40 kWh (rækkevidde: 270 km) og 62 kWh (rækkevidde: 385 km).
Læs vores seneste prøvekørsel af Nissan LEAF >>>

Aston Martin DBX er landet - næsten
Aston Martins helt nye og i Aston-sammenhæng banebrydende luksus-SUV lander i Danmark om tre måneder. Men i skrivende stund har den danske Aston Martin importør, Nellemann koncernen, kunnet fremvise en preproduceret udgave, der vidner om de kolossale skridt, Aston Martin har taget. I modsætning til bilgiganternes luksusmærker, som fx Rolls Royce (BMW) og Bentley (VW), er Aston Martin stadig sig selv, omend man i de sidste par år har haft et partnerskab med Daimler AG (Mercedes). Det giver sig ikke udslag i noget umiddelbart visuelt, for en Aston Martin ligner stadig en Aston Martin. Men i maskinrummet og i drivlinen som helhed, handler det kun om Mercedes, dvs. en 4-liters dobbeltturbo V8, god for 550 hestekræfter og 700 Nm. 0-100 km/t: 4,5 sekunder. Topfart: 282 km/t. Firehjulstræk og 7 trins justerbar undervogn. Anhængervægt: 2800 kg.Verdenspremiere i Genève: Ny KIA Sorento
På Genève Motorshow, der finder sted i første og anden uge af marts vil der være stribevis af verdenspremierer. Deroblandt en helt ny generation af KIA's stor SUV, Sorento. Den nye bil er en sule længere end forgængeren, men hjulene er kommet længere ud i hjørnerne, hvilket giver mere kabine- og ikke mindst bagageplads. Desuden har designet ændret karakter og blevet mere stramt, elegant. Den nye Sorento er premiere for KIA's helt nye SUV platform, og i maskinrummet vil man finde en ny turbo-hybrid drivline, bestående af en 1,6 liters turbobenzinmotor, en 44,2 kW elmotor baseret på et 1,49 kWh batteri. Samlet effekt: 230 hk. Den nye Sorento vil dog også kunne leveres med en 202 hestes turbodiesel, kombineret med en ny 8-trins dobbeltkoblings automatgearkasse.
Den nye VW Golf er lige om hjørnet
Den nye og 8. generation af VW Golf lander i Danmark til marts og udstyret med delvist elektrificerede drivlinjer introduceres den nye Golf 8 til priser fra 245.000 kroner. Blandt nyhederne på drivlinefronten er de nye eTSI-benzinmotorer med 48V mildhybridsystem, en 2,0 TDI EVO med twin dosing SCR og senere på året følger to plug-in-hybrid-modeller med 204 og 245 hk, der kan køre op til ca. 60 km på strøm.

Verdensmester blev Årets Bilsportskører
Michael Christensen - den regerende verdensmester i langdistanceracing og vinder af GTE Pro klassen også i 24-timers Le Mans 2018 - blev lørdag aften tildelt titlen, Årets Bilsportskører 2019 af et ekspertpanel under Dansk Automobil Sports Union. Udnævnelsen blev offentliggjort ved den årlige motorsportsfest, Dansk Motorsport Award, som blev afholdt på Docken i København. Det var tredje gang Michael Christensen opnår hæderstitlen, som er den største anerkendelse i dansk bilsport - sidste år modtog Kevin Magnussen titlen. Uddelingen skete i absentia, fordi den danske Porsche fabrikskører i denne weekend deltager i 5. afdeling af sportsvogns-VM. I skrivende stund starter Michael Christensen fra næstbedste startposition, kun overgået af Aston Martins "Dane-train", med Marco Sørensen og Nicki Thiim i cockpittet. De to modtog samlet titlen som Årets Bilsportkører 2016, og siden opnåede Renault køreren Christian Lundgaard den i 2017. I aftenensløb blev uddelt en lang række titler og hædersbevisninger  og minsandten om der ikke også var en enkelt firehjulet Danmarkspremiere til stede i form af, meget a-pro-pos førnævnte Lundgaard, en Renault Megane Trophy R, som en en 300-hestes Megane Trophy rippet for 130 kg. Bilen har sat hurtigste omgangstid for serieproducerede forhjulstrukne personbiler på de legendariske racerbaner, Nürburgring, Spa-Francorchamps og Suzuka. Renaults danske informationschef, Søren Ignaz håber på, at Christian Lundgaard får muligheden for også at sætte rekorden på Jyllandsringen senere på året. Efter planen har vi forinden prøvekørt bilen her på Motorsiden.dk.

Motorsportslegenden, Carl Chr. Hansen, tidl. formand for DASU, præsenterede Michael Christensen som Årets Bilsportskører 2019.

Renault informationschef Søren Ignaz præsenterer den nye Renault Megane Trophy R.
26. februar 2020C
WRC: Evans vinder Rally Sweden for Toyota
I Rally Monte Carlo smuttede sejren ud af hænderne på Toyota Yaris debutanten, Elfyn Evans, på rallyets sidste dag. I 2. afdeling af rallyverdensmesterskabet, Rally Sweden, skete det ikke. I et svensk såkaldt "vinter"-rally, som blev kortet ned til halvdelen på grund af mangel på sne og is, dominerede den britiske rallykører stort set fra start til mål. Han tog sejren i rallyet, bragte sig selv i føring af kørernes VM og Toyota faretruende tæt på Hyundai i konstruktørernes VM. Ligeså overraskende som Evans triumf var for nogle, var hans blot 19-årige team-kollega, Kalle Rovanperäs tilsvarende præstation også bemærkelsesværdig. I hans blot andet VM-løb i en Toyota Yaris WRC rallybil den unge finne en flot 3. plads hjem og vandt oven i købet den afsluttende powerstage, som honoreres med 5 ekstra VM-points til hurtigste kører. Nr. 2 i rallyet blev Hyundais Ott Tänak, der vandt "Svenska Rallyt" i fjor i en Toyota, alt imens den 6-dobbelte verdensmester og 3-dobbelte vinder af det svenske rally, Sebastien Ogier, i endnu en Toyota Yaris blev nr. 4. Monte Carlo rally-vinderen, Thierry Neuville kørte sin Hyundai i mål på 6. pladsen.
Der var mere vand end sne og is langs ruten på årets Rally Sweden. Rallyet blev vundet af Elfyn Evans i Toyota Yaris (billedet.
26. januar 2020
Rally Monte Carlo: Neuville sejrer for Hyundai
Den belgiske Hyundai kører, Thierry Neuville, kørte søndag eftermiddag sejren hjem i verdens mest berømte rally, Rally Monte Carlo, i et af de tætteste opgør i mands minde. Sebastien Ogier, der er skiftet team til Toyota, kørte også et strålende løb og lå rallyet igennem i en position, hvor en sejr - i givet fald hans syvende i træk - var indenfor rækkevidde. Mere overraskende var det, at det samme kan siges om en anden Toyota-debutant, englænderen Elfyn Evans, som førte store dele af rallyet. Hvor mange vil hævde, at et rally afgøres på sidste hastighedsprøve, var det anderledes i år, hvor Neuville torsdag aften efter de første to hastighedsprøver havde et forspring på 20-25 sekunder (perfekt dækvalg på et uforudsigeligt underlag) i forhold til de to Toyota-kørere. Over målrampen var afstanden mellem de tre første beskedne 14,3 sekunder. Ford-debutanten, Esapekka Lappi, blev 4'er i rallyet, fulgt af den tredje Toyota med den blot 19-årige ligeledes debutant, Kalle Rovanperä. Den 7-dobbelte Monte Carlo Rally vinder, Sebastien Loeb i Hyundai, sluttede overraskende på 6. pladsen. Næste rally er Swedish Rally midt i februar.
Discovery udsendelsesplanen ser for nærværende således ud:
Torsdag d. 13. jan: 20:00-21:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 10:00-11:00: Eurosport 2
Lørdag d. 15. jan: 17:30-18:45: 6'eren
Søndag d. 16. jan: 12:00-13:30: 6'eren

Flere korte nyheder >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt