- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere forsidestof >>>


HØR RADIO:


Er du et menneske på farten, så besøg Rejseradioen.dk - her er både fotos, tips og gode links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk lancering: Lexus stille indtog
på det danske luksus bilmarked
Lexus bygger meget elegante biler, meget luksuøse og som hovedregel stilfærdige biler, biler som vælges på grund af deres egenskaber og, gætter vi på, ikke nødvendigvis for at skulle fungere som prestige-forøgere. Ikke, at prestige ikke følger med i købet, men det er sekundært. Til gengæld skal man som køber sætte pris på gennemført håndværk, og man skal kunne glæde sig over luksuøs og tidsrigtig, miljøbevidst transport på allerypperste niveau.
Lexus lancering - læs mere >>>


Rally-VM viser banebrydende miljøvej
CO2 neutralitet er ikke kun elektrisk

Det har været længe undervejs, men resultatet er ambitiøst: Rally verdensmesterskabet introducerer nyt reglement for 2022, som inkluderer højtydende plug-in hybridteknologi, men endnu vigtigere: de første skridt tages også i retning af, at anvende syntetisk brændstof, som er CO2 neutralt og dermed vil bidrage væsentligt til at overvinde de udfordringer, som til stadighed står i vejen for effektiv og brugbar fuld elektrisk mobilitet.

Rally-VM viser miljøvejen - læs mere >>>


Biltest: CUPRA Leon Sportstourer e-HYBRID

Sportslig plug-inmed mening

CUPRA har eksisteret som et selvstændigt brand siden 2018. Men der skulle gå tre år, før vi kastede os ud i en test af en CUPRA. Cupra’er har vi over tiden kørt ved flere lejligheder, men det var dengang, bilerne var sportslige versioner af SEAT. Egentlig forventede vi ikke den store forskel – men overraskelsen var både stor og glædelig, især da det viste sig at den prøvekørte plug-in hybrid gav ret meget mening.

CUPRA Leon e-HYBRID test - læs mere >>>


Biltest: Suzuki Swace 1,8 Stationcar Hybrid

Suzuki mellemklassebil med kendt teknik

Det er et velkendt fænomen, at bilfabrikkerne samarbejder, tit endda på kryds og tværs. Det skyldes ofte, at den ene fabrik er bedre til den ene, mens den anden er bedre til det andet. Det giver god mening, for både kunder og producenter sparer penge, og fabrikkerne er gode til at bibringe modellerne deres egen identitet. Det gælder også den nye Suzuki Swace Hybrid.

Suzuki Swace Hybrid test -læs mere >>>


Biltest: Toyota GR Yaris "GR Circuit"

Landevejsraceren duer på landevejen

Allerede i december 2020 havde vi mulighed for, at prøvekøre den avancerede GR-version af Toyota Yaris. Den er udsprunget af Toyota’s rally-afdeling og succes i rally-VM med sigte på endnu større fremtidig succes. Bilen er i serieproduktion, den fungerede godt på den regnvåde FDM Sjællandsring, den er også en ægte landevejsracer - men kan den overhovedet bruges i hverdagen? Det satte vi os for at prøve.

Toyota GR Yaris landevejstest - læs mere >>>

First test: Dacia Duster TCe 150 EDC (+4x4)

Ny Dacia Duster er ny nok

Dacia har ikke revolutioneret verden med den nye faceliftede Dacia Duster. Men de har gjort nok til at forlænge succesen. Dacia har nemlig lyttet til kunderne og de ønskede ingen revolution. Lidt fornyelse er dog ikke af vejen, bare man holder sig indenfor rammerne af det, der har positioneret Dacia som Renaults billigmærke.

First test: Dacia Duster årg. 2022 - læs mere >>>


Biltest: Mazda3 H/B e-Skyactiv-X 2,0 Cosmo

Miljø-teknologi i højere potens

I 2022 kaster Mazda sig også ud i fremstillingen af plug-in hybrid biler. Plug-in hybrider har både indlysende gode og knap så indlysende gode sider, men i Danmark er det især den fordelagtige afgift, som gør dem attraktive. Så i sagens natur ser man hos Mazda frem imod den kommende PHEV. Alligevel fortsætter man udviklingen af de såkaldte Skyactiv-X benzinmotorer, hvilket giver forbavsende god mening.

Mazda3 e-Skyactiv-X test - læs mere >>>


Biltest: Citroën C4 1,2 PureTech 130 EAT8 Feel

Super soft og sporty endda

Da Citroën i foråret lancerede den nye generation C4 i hælene på den C4 Cactus model, som havde været fabrikkens bud på en komfortabel mellemklasse-SUV siden 2014, var der tale om et regulært paradigmeskift. Fra den lidt kantede model med de karakteristiske airbumps, der over årene var skrumpet noget ind, er der nu tale om en crossover-coupé, som ikke mindst visuelt er iøjefaldende.

Citroën C4 1,2 PureTech test - læs mere >>>


Årets Varebil 2022: Renault Kangoo
Sund fornuft og kreative løsninger sikrede titlen
Det blev Renaults nye kompakte varebil, Kangoo, der løb med hæderstitlen ”Årets Varebil 2022”. Det sket i et tæt opgør med de fire såkaldte elektriske firelinger, Toyota Proace Electric, Citroën e-Ekspert, Citroën ë-Jumpy og Opel Vivaro-e. Kangoo opnåede 62 points mens ”firelingerne” fik 58 points.

Årets Varebil 2022- læs mere >>>

Biltest: BMW M440i xDrive Cabriolet MHEV

Dårligt vejr er ingen hindring

…nej, hvornår har det lige været det, når man har sit liv i Danmark. Men mon ikke de allerfleste trods alt sætter pris på godt vejr, når de er ude at køre bil. Det er særlig tydeligt i en cabriolet, selv i det begyndende efterår, hvor valget da mest handler om, hvorvidt det gode vejr skal med ned i cockpittet eller det alligevel er for køligt til at køre åbent.

BMW M440i xDrive Cabriolet test - læs mere >>>


Mere forsidestof >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt