- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suzuki Ignis havde Europa premiere og havde valgt en passende baggrund til den lille multifuktionelle by-SUV.

Klik på billederne og se dem større


 

Premiere i Paris:

Ultrakompakt SUV: Den nye Suzuki Ignis


Af Søren Clauding – oktober 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En af de helt store nyheder på Paris Motor Show forleden var ikke særlig stor. Det var den nye og utra kompakte SUV, Suzuki Ignis, en bil, der byder på alle en SUV’s egenskaber, inklusive stor fleksibilitet, stor frihøjde og mulighed for firehjulstræk – til trods for at den kun er 3,70 meter lang.

 

Ignis er den seneste nyhed i den omfattende modelfornyelse, som Suzuki er i gang med. Man har fart på i Japan, og bilen er allerede ude at køre på japanske landeveje, eller i hvert fald er der tale om en bil, der ikke adskiller sig så forfærdelig meget fra den, der, uanset modellighed eller ej havde Europapremiere i Paris.

 

Stor anvendelighed

På de europæiske markeder lander den i begyndelsen af 2017 – i Danmark sker introduktionen i marts – og den skal nok slå an, som Suzukis modeller har det med at gøre. Selvom målene placerer den blandt de allermindste, er anvendeligheden nemlig temmelig stor.

 

Bagagerummet er f.eks. på ikke mindre end 260 liter – og det kan øges til hele 1100 liter. Uhørt i så lille en bil. Hvad det første angår, har bagagerumsstørrelsen også at gøre med den fleksible kabineindretning. Bagsæderne kan skydes imponerende 16,5 cm frem og tilbage og pladsforholdene kan dermed tilpasses det aktuelle behov.


 


Den gode plads er heller ikke opnået på bekostning af sikkerheden. Man har anvendt samme platforms teknologi som i den nye Baleno, hvor kollisionskræfter effektivt forplantes gennem chassisrammen.

 

Firehjulstræk og -systemer

Suzuki Ignis er som udgangspunkt forhjulstrukket, men den vil også kunne leveres med et 4WD system, der via en viskosekobling også leverer kræfter til baghjulene. Man har Hill Descent Control, der regulerer farten ved stejle nedkørsler, og Grip Control, der regulerer kraft tilførslen til de trækkende hjul på løst underlag. Frihøjden er på 18 cm.

 

Motorerne bliver de nye 90-hestes 4-cylindrede 1,2 liters benzinmotorer – hhv. Dualjet og SHVS (mild hybrid), der kører hhv. 21,7 og 23,3 km/l. Udstyrslisten vil indeholde f.eks. 7” farveskærm, Apple CarPlay og tilsvarende Android Audo, bakkamera, navigation, LED nærlys, klimaanlæg, nøglefri adgang og betjening, fartpilot, automatisk nødbremse og vognbaneassistent.


Suzuki prøvekørsler – find dem hér >>>


Europapremiere: Suzuki Ignis

Den helt nye og ultra kompakte Suzuki Ignis blev vist i sin europæiske version for første gang på Paris Motor Show. Videoen kan også ses i Fuld HD.


 

 


Link til importøren


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt