- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Flere glimt fra Copenhagen Historic Grand Prix 2021
Af Søren Clauding – 9. august 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Motorsportens Grand Old Man og DASU president i årtier, Carl Chr. Hansen fortalte fra talerstolen på Københavns Rådhus hvilken uvurderlig betydning Copenhagen Historic Grand Prix har for motorsporten i Danmark og i særdeleshed for byen København. Det blev understreget i Overborgmester Lars Weiss' velkomsttale.Det synlige eksempel på hvordan motorsporten bidrager til at reducere forureningen og klimabelastningen: På den såkaldte Energy Station oplades ETCR racerbilerne med elektricitet skabt forureningsfrit ved hjælp af brint og brændselsceller.


Goodyears Motorsports Marketingdirektør var København for at se om bl.a. luftskibet Blimp gjorde sit arbejde ordentlig. Indsatsen var godkendt selvom kraftige vindstød under stadigt skiftende vejrforhold tvang giganten til at store dele af tiden at være forankret på lufthavnen i Tune ved Roskilde, hvor den iøvrigt var et tilløbsstykke weekenden igennem. Luftskibet er et af verdens største.
Læs mere hér >>>Michelle Gatting er ved at være klar til sit tredje 24-timers Le Mans. Hun varmede op i CHGP i Royal Pro/Am sammen med Martin Berner.


Talentfuld TCR-kører: Nikolaj Sylvest var også med i København.


Uden sponsorerne var motorsporten ilde stedt. Her er det Total, der benytter lejligheden til at brande firmaet som energi-leverandør for en lang række inviterede gæster.

Tilbage til de første glimt fra CHGP >>>

Tom Kristensen og Jan Magnussen overragte checken på 450.000 kroner til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

David Heinemeier Hansson har skabt sin formue, som kunne finansiere racerkørslen som IT-entreprenør i Californien. Han har dog tilbragt det meste af "Corona-tiden" med familien i Danmark.
Michelle Gatting/Martin Berner Cortina'en jages af Prins Joachim/Michael Holdens velkendte Cortina med 65 på siden.


Team-ejer Jan Struve fik en podieplacering i Royal Pro/Am sammen med verdensmesteren Marco Sørensen.


Det glorværdige britiske sportsvognsmærke, MG, er kommet i stødet efter at fabrikken i dag producerer elbiler og elektrificerede biler - som importeres til Danmark af Nellemann koncernen. De kunne naturligvis ses på Bellahøj, både de nye og de gamle...


Uden den herrer er byløb i Danmark ilde stedt: Peter Mikkelsen, alias Peter Banebygger har stået for opbygningen af samtlige baneanlæg ifm. Copenhagen Historic Grand Prix, der i år fandt sted for 20. gang.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt