- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

  

      

    


  

        


Glimt fra Copenhagen Historic Grand Prix 2021


Af Søren Clauding – 9. august 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med en ny aftale med Københavns Kommune i baglommen er der al mulig grund til for motorsportsfolket at glæde sig over, at promotor Jac Nellemann nu er klar til yderligere tre år med fuld fart på den motor-kulturelle begivenhed på Bellahøj i København. Men København som by kan også være tilfreds med aftalen, som i den grad allerede i år har sat den danske hovedstad på verdenskortet.

 

Nellemann og hans stab dokumenterede nemlig endnu engang, at trods truslen om nedlukning og gældende begrænsningerne i hælene på Corona-pandemien, har de forstået og formået at få den unikke Københavner begivenhed stablet på benene. I år kunne man endda, netop i hælene på Corona-pandemien, på verdensomspændende TV vise, at i Danmark er der rimeligt styr på tingene. Vi kan igen samles og vi håndterer pandemi-truslen med fornuft. Det kan vi være stolte af, for det er noget ikke alle nationer rundt om i verden har kunnet håndtere.

 

Aktiv klimaindsats

Den globale TV-dækning blev sikret gennem Discovery TV-kanalerne, der på Eurosport og herhjemme også på 6’eren transmitterede en begivenhed, der i den grad sætter fokus på den foruden Corona alt overskyggende globale udfordring: Klimaforandringerne og den globale opvarmning.

I København kunne man for første gang vise PURE ETCR – den kun halvanden måned gamle racerløbs serie for elektriske standardvogne. Det var blot seriens tredje afdeling nogensinde, der fandt sted på Bellahøj, og med sin fuldstændige mangel på udstødning og tilnærmelsesvis støjfri færden underbyggede man, at København aktivt gør en indsats på klimaområdet, som også mange andre lande kunne lære af.

 

Foruden PURE ETCR var Copenhagen Historic Grand Prix igen en opvisning af det ypperste indenfor dansk motorsport. Der blev kørt TCR, historisk race, og det velgørende men også ganske spektakulære ”Race for Riget”, som i år tjente 450.000 kroner ind til Rigshospitalets BørneUnge program. Og i Royal Pro/Am var det en af løbets store begivenheder, at Prins Joachim igen kunne køre sin Cortina Lotus rundt på den 2,2 kilometer lange Bellahøj Park racerbane, synligt bakket op af sin nære familie.

 

Glimt fra ”CHGP”

Vi kunne skrive spalte op og spalte ned om begivenhederne på Bellahøj. Men hvorfor ikke lade nogle glimt fra weekendens Grand Prix tale deres eget sprog, med en supplerende billedtekst hist og her….


Flere glimt fra "CHGP" >>>


Prins Joachim var med igen i år som om intet var hændt, med synlig opbaning fra venner og familie...

Prins Joachim kørte selv sin Cortina Lotus i præsentations-karavanen fra Bellahøj til Københavns Rådhus.


Og lyttede interesseret til detaljerne om de nye elektriske ETCR racerbiler - her beskrevet af ungarnske Daniel Nagy.


Køredragten klæder fortsat den danske racerprins.


Men det familiære selskab er heller ikke af vejen: Prins Henrik, Prinsesse Marie, Prinsesse Athena, Prins Joachim og Prins Felix.


Royal taxichauffør for en kort stund i´en el-dreven golf-vogn: Barndomsvennen og team-kammeraten Oscar Davidsen Siesby.


"Klassefoto" på Rådhuset: (fv): David Heinemeier Hansson (racerkører og IT-millionær), Carl Chr. Hansen (motorsportens Grand Old Man), Jac Nellemann (CHGP indehaver og KIA-importør), Lars Weiss (Overborgmester i København), H.K.H. Prins Joachim (racerkører, motorsportsentusiast og en guldklump for hele Danmark), Michelle Gatting (racerkører) og Tom Kristensen (nærmere præsentation er nærmest unødvendig og alligevel: 9 foldig Le Mans vinder, verdensmester og CHGP ambassadør).


På racerbanen blev det ikke til sejr denne gang til Prins Joachim. Det er Kristian Poulsens Lotus Cortina forrest, og Prins Joachims dito lige efter.


Royyalt maskineri, bygget af Lotus og installeret i en Ford Cortina fra 1965.

Flere glimt fra "CHGP" >>>

Jac Nellemann satsede på en unik Københavner begivenhed på bagkanten af Corona pandemien. Satsningen var historisk på alle mulige måder.


Hyundais globale motorsportsdirektør, Andrea Adamo, var i København.

Det samme var en håndfuld verdensmestre, bl.a.:

Mattias Ekström fra Sverige. Tidligerere rallycross verdensmester og dobbelt DTM-mester. Han fører fortsat PURE ETCR serien efter løbene i København.


Marco Sørensen (ovenfor) og Nicki Thiim (nedenfor) er regerende verdensmestre i LMGTE Pro. De kører i Le Mans om mindre end to uger.


Plus en håndfuld Le Mans vindere
Tom Kristensen i godt selskab - stiller altid op til foto-skydning, her, traditionen tro til Jens Peter Langes datter Frederikke.


Jan Magnussen - lutter smil som altid.


Kristian Poulsen vandt hvad han deltog i - inklusive Royal Pro/Am.


Verdensmester in spe: Jean-Karl Vernay fører WTCR for Hyundai og ligger 2'er i ETCR.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt