- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellen Nørregaard, Informationschef hos Citroën Danmark, modtog hædersbevisningen af Mikkel Thomsager, formand for Motorjournalisternes Klub Danmark, der står for kåringen.


 

 

Årets Bil i Danmark 2015: Citroën C4 Cactus

 – Ærespris til BMW i3

 

 


Af Søren Clauding – 26. november 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets Bil i Danmark 2015 blev med stort flertal Citroën C4 Cactus. Torsdag aften blev resultatet af afstemningen blandt 21 danske motorjournalister offentliggjort under festlige rammer i København. Nr. 2 blev VW Passat og lige i hælene på den store mellemklassebil fulgte dens stærkeste konkurrent i segmentet, Ford Mondeo.

 

Årets Bil i Danmark blev i år valgt i et nyt set-up, som blev indledt med en udvælgelsesproces i oktober, hvor fra syv biler blev nomineret. Egentlig skulle kun fem biler have været nomineret, men på grund af stemmelighed blev tallet øget til syv.

 

Hvert jurymedlem skulle herefter give points til fem af de syv biler, ingen af de fem biler måtte få tildelt det samme antal points og det maksimale antal points til en enkelt bil var 10.

 

Den samledes score:

1. Citroën C4 Cactus, 148 points

2. VW Passat, 87 pts.

3. Ford Mondeo, 83 pts.

4. Opel Corsa. 71 pts.

5. Nissan Qashqai, 53 pts.

6. BMW 2 Active Tourer, 42 pts.

7. Mercedes-Benz C-klasse, 41 pts.

 

Ærespris til BMW i3

Foruden kåreingen af Årets Bil blev der også uddelt en Ærespris. Den tilfaldt BMW i3 på grund af dens innovative tilgang til el-bilsdrift.

Læs vores prøvekørsel af BMW i3 hér >>>

 

Stemmeafgivningen i år var helt transparent.


Redaktørens point tildeling så således ud:


Opel Corsa: 7 points

Citroën C4 Cactus: 6 pts.

Nissan Qashqai: 5 pts.

BMW 2 Active Tourer: 4 pts.

Ford Mondeo: 3 pts.

 

Begrundelser:

Jeg har i mit valg lagt vægt på innovation, bred appeal og betydning for hverdagsbilismen:

 

Opel Corsa er den mest komplette bil, tilgængelig for en meget bred brugergruppe. Fortræffelige køreegenskaber, gode funktioner i bred forstand og et flot design.

Citroën C4 Cactus bryder med konventionerne, især indvendig, uden at gå på kompromis med funktionalitet (tvært imod) og overdreven brug af moderne teknologi.

Nissan Qashqai er endnu bedre end forgængeren med fortræffelige funktionelle egenskaber og gode køreegenskaber.

BMW 2-serie Active Tourer er ”BMW på en ny måde”, med bredere og anderledes appeal end resten af modelprogrammet, flot forarbejdet og et venligt og funktionelt interiør.

Ford Mondeo er en komplet bil på grænsen til premium-segmentet, med en god balance mellem komfortable køreegenskaber, moderne teknologiske hjælpemidler, masser af plads og dansker-rigtig prissætning.


Redaktøren fremsatte desuden to forslag til Ærespriser:


Mercedes-Benz C-klasse:

Mercedes har inkorporeret hightech fra normalt langt dyrere og større biler i C-segmentet og ikke mindst gjort tilgangen dertil brugervenlig, så enhver moderne bilist vil kunne håndtere det let og ubesværet. Sikkerhedsniveauet er sublimt – og det er opnået uden at gå på kompromis med et fabelagtigt design. Anvendelsen af aluminium og højstyrkestål de rigtige steder i kombination med kører-hjælpemidler af enhver slags er unikt i klassen. De tilbudte drivliner er state-of-the-art. En 156-hestes benzinmotor, hvormed man kan køre 20 km/l, er et eksempel derpå. Den er oven i købet både underholdende og energisk. C-klassen er klart den bedst kørende blandt de biler, der i år kunne deltage i Årets Bil i Danmark. Opnået gennem vægtreduktion, nyt ”multilink” forhjulsophæng og fremragende aerodynamik.

 

Citroën C1/Peugeot 108/Toyota Aygo

Både hver for sig og i forening byder de tre ultrakorte biler på mulighed for individualisering i en grad som ikke tidligere er set i den priskategori. Derved er de helt på niveau med de ønsker, især yngre og nye bilkøbere måtte have for at tilpasse bilen deres egen individuelle tilgang til bilkørsel. På den måde kan den nye lille bil gøres til et smykke, man glæder sig ved at anvende og vise frem. En benzinøkonomi på 26,3 km/l er helt i tråd med moderne miljøbevidst tankegang og udtryk for bilfabrikkernes stadige bidrag til at reducere verdens miljø- og ressourceproblemer.

Årets Bil i Motorradioen >>>


Radioindslag og TV/videoklip vil kunne genhøres og genses på Motorradioen.dk i et års tid efter første offentliggørelse. Videoklippene vil derefter i et vist omfang kunne findes på YouTube.


Læs også: Årets Biler i Danmark >>>


Informationschef Ellen Nørregaard udtrykte især glæde over kåringen af Citroën C4 Cactus som Årets Bil i Danmark, fordi det var en anerkendelse af det designmæssige mod, som fabrikken har udvist i forbindelse med udviklingen af bilen.

 

De syv nominerede biler.


Læs også:


Citroën C4 Cactus - First World Test >>>

 

Opel Corsa - First World Test >>>

 

Biltest: Nissan Qashqai 1,2 DIG-T Tekna >>>

 

Biltest: Mercedes-Benz C 180 aut. >>>


Se videoerne:


Ford Mondeo:

 

Der er store forventninger til den nye Ford Mondeo, der snart er klar hos de danske forhandlere. Klik på billedet og tag med på en køretur. Prøvekørslen her på Motorsiden.dk i tekst, fotos og radio følger snarest.

Kan også ses i Full HD på YouTube >>>


BMW 2 Active Tourer:

 

Klik på billedet og tag med på en køretur i den nye BMW 218d Active Tourer. Tekst og billeder her på Motorsiden.dk følger snarest.

Kan også ses i Full HD på YouTube >>>


Læs også:

 

Biltest: Citroën C1 >>>

 

Biltest: Peugeot 108 >>>

 

Biltest: Toyota Aygo >>>

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt