- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI.

Klik på billedet og se det større


First World Testdrive:

Opel Astra og Zafira Tourer 1,6 SIDI og 1,6 CDTI

Nye Opel motorer giver ekstra løft


Af Søren Clauding – 5. juli 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med introduktionen af en helt ny familie af dieselmotorer og udbygning af den nye benzinmotor-familie (der første gang så dagens lys i Opel Cascada), til også at inkludere andre modeller, er Opel for alvor ved at speede op - og i bogstaveligste forstand. Begge de nye motorer er nemlig kraftige og giver markant bedre præstationer end dem, de skal erstattet. Derved følger Opel ambitions niveauet: motorerne skal være de bedste på markedet.

 

Opel har da også vind i sejlene for tiden, så der er grund til store ambitioner: Det anerkendte tyske bilmagasin, Auto- Motor und Sport, har netop afsluttet en 100.000 kilometers test af Opel Astra (naturligvis ikke med de nye motorer, men alligevel). De havde ikke et eneste problem med bilen undervejs. Dermed er Opel ganske enkelt udnævnt til at være markedets mest pålidelige bil – et prædikat, som man ikke lige præcis var indehaver af, hvis man skruer tiden nogle år tilbage.

 

En ganske anden liga

Designet er løftet til en anden liga, køreegenskaberne er fremragende og med de nye motorfamilier forfølger man den linje.

 

Da Opel påbegyndte arbejdet med de nye motorfamilier, som også indebærer, at der frem til 2016 vil komme 13 nye motorer på markedet, havde man en erklæret målsætning om at ville være bedst. Helt konkret har man i sammenligning med den hidtidige 180 hestes Opel benzinmotor, med en ny 1,6 liters turbo-benzinmotor, der blev lanceret sammen med Opel Cascada, sænket CO2 udledningen med 10 procent. Man har forøget drejningsmomentet med 30 procent og reduceret støjen med 2 dB. Desuden overholder motoren de kommende Euro 6 og LEV2 normer for forurening.

 

I øvrigt vil 1,6 benzinmotoren, som kommer på markedet sidst på sommeren, blive suppleret af en 200 hestes benzinmotor i begyndelsen af 2014.

 

Avanceret teknik

Om dieselmotoren, der også lander i Danmark i eftersommeren, kan det til førnævnte tilføjes, at den er ligeså ren som en benzinmotor, et resultat der bl.a. er opnået ved anvendelsen af variabel turbogeometri og et ladetryk på op til 1,7 bar. Og brændstofindsprøjtningen kan, styret elektronisk, ske helt op til 10 gange pr. forbrændingscyklus. Tankevækkende.

 

Med en litereffekt på 85 hk er 1,6 liters dieselmotoren i øvrigt ”klassens bedste”. Billigste Opel Zafira Tourer CDTI ed 136 hk er blevet prissat til 376.400 kroner. Motoren kommer også til Astra, men hér er Opel endnu ikke klar med listepriserne.

Interview med Erik Morsing

 

First World Test: Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI

 

First World Test: Opel Astra 1,6 SIDI


Læs også: First World Testdrive: Opel Astra og Zafira Tourer 1,6 SIDI og 1,6 CDTI: Fine nye maskiner >>>


Den nye 1,6 liters turbo-benzinmotor harmonerer rigtig godt med Opel Astra.


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt