- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet og se det større


Kørt: Nissan Juke Nismo ”RS-prototype”

Planen er: Den kommer næste år med endnu flere heste


Af Søren Clauding – 7. februar 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tilknytning til de første globale prøvekørsler af Nissan Juke Nismo (læs First World Test af Nissan Juke Nismo hér >>>), havde Nissan medbragt to eksemplarer af en prototype på en fremtidig endnu kraftigere Nissan Juke – en slags ”RS-version”.

 

En kort køretur i den ene af de to prototyper vidnede om, at Nissan mener det alvorligt, når Nismo-begrebet skal kunne gøres til hvermandseje i Europa. Bilen er, selv i sin rå form, mere præcis, hurtigere og endda rimeligt komfortabel.

 

Feedback:

Nissan ønskede feedback på oplevelsen, og selvom den var overstået på få minutter kan vi fastslå, at man bestemt arbejder i den rigtige retning. Motoren ydede 20-30 hestekræfter mere end den 200-hestes maskine, der ligger i Juke Nismo. Vi måtte ikke kikke i motorrummet, men det er ikke utænkeligt, at motoren er større end den 1,6’er, der ligger i Juke Nismo.

 

Det vil i givet fald give mulighed for endnu mere effekt og det vil nok være nødvendigt, hvis bilen virkelig skal adskille sig fra 200-hestes Nismo modellen. Ellers bliver forskellen ganske enkelt for lille til at retfærdiggøre begge modeller.

 

Også bremsesystemet bør forbedres, før det er ”godkendt”. Det er en ofte overset egenskab ved en bil, især af den mere hurtige slags. Om en forøgelse af præstationsniveauet hænger sammen med Nismo strategien og kan gøres til hvermandseje, må tiden vise.


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt