- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peugeot Expert har fået ny front og byder på mange nye features.


Peugeot booster varebilssalget:

Nye og forbedrede Parter og Expert + Tepee med plads til ni


Af Søren Clauding – maj 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med nænsomme facelifts, nye varianter og ikke mindst kraftigt forbedret brændstoføkonomi satser Peugeot stærkt på at forbedre sin position på varebilsmarkedet i Danmark. Tidspunktet er det rette efter den voldsomme nedgang, der dels fulgte som konsekvens af finanskrisen, dels var resultatet af de ændrede afgiftsregler, der gjorde det mindre attraktivt for private, at købe varebil til privatkørsel.

 

Markedet er nu på vej fremad igen og PSA (Citroën og Peugeot) er nr. 2 på det danske varebilsmarked efter Volkswagen. Isoleret betragtet har Peugeot i 1. kvartal af 2012 oplevet en stigning på 29,9 procent i markedsandel på et marked, der er på vej opad. Det momentum agter man at udnytte.

 

Bredt program

Steen Svanger, der er produktchef hos Peugeot i Danmark, fastslår, at Peugeot har Danmarks bredeste varebilsprogram: ”Vi har biler, der spænder fra en kapacitet på 1 kubikmeter helt op til 17 kubikmeter. Vi har kombinationer, f.eks. med lad, der tilgodeser de kunder, der har brug for at kunne trække mange kg på en trailer, og nok så vigtigt: Vores motorer kører nu endnu længere på literen – samtidig med at priserne er uændrede.”

 

De populære Peugeot Partner og Expert kommer i nye udgaver. Interessant er det måske især, at Expert kan leveres med mulighed for elektronisk begrænsning af tophastigheden. Man kan vælge en begrænsning (programmeres og om-programmeres hos forhandleren) på 90, 100, 110 eller 130 km/t – noget der måske kunne medvirke til både at forbedre brændstoføkonomien men også forbedre de virksomheders image, hvis medarbejdere har en misforstået opfattelse af, at de danske landeveje og især motorveje er deres egen private racerbane.

 

Plads til ni personer

Og så kommer Peugeot Expert også i en ny udgave med hvide nummerplader og 9 siddepladser - Peugeot Expert Tepee. Da man har prissat den f.eks. til 400.000 kroner for en version med 98-hestes dieselmotor, vil den appellere bredt til private med behov for transport af mange mennesker – storfamilien på ferie. Den kan selvsagt også bruges som hyevogn eller den kan ombygges til hyrevogn med mulighed for at køre frem til førerpladsen bagfra.

 

Vi har haft lejlighed til en kort prøvetur i Tepee og der var absolut tale om en positiv køreoplevelse, komfortabel, stabil og velkørende. Og mulighederne er rigtig store.


Peugeot Expert Tepee har plads til ni personer.

 

Peugeot Expert Tepee har masser af bagageplads - selv med alle ni siddepladser taget i brug.

Peugeot 208 vil også kunne købes som varebil.


Forskellige fakta:


I 2011 blev der indregistreret 24.281 varebiler i Danmark. Det var stort set en fordobling o forhold til 2009. Inden finanskrisen og afgiftsændringerne toppede varebilsmarkedet på små 65.000 solgte biler i 2006.

 

Citroën og Peugeot er i 1. kvartal af 2012 nr. 2 på det danske varebilsmarked med i alt 703 biler. Nr. 1 er VW med 1200. Ford er nr. 3 med 658 biler.

 

Peugeot Partner Van:

Facelift: Lettere frontdesign.

I øvrigt: Fleksible sædekombinationer, så der også kan sidde tre personer på forsædet.

Motorer: 1,6 benzin: 98 hk, 14,1 km/l. 1,6 HDi: 75 hk, 19,2 km/l. 1,6 e-HDi: 90 hk, 19,6-21,3 km/l (5 respektive 6 gear).

Listepris basisversion: 109.990 kr. ekskl. moms.

 

Peugeot Expert Van:

Facelift: Mere markant frontdesign.

I øvrigt: ESP standard på alle modeller. 2 længder, 2 højder.

Motorer: 1,6 HDi: 90 hk, 14,9 km/l. 2,0 HDi: 128 hk, 15,6 km/l. 2,0 HDi: 163 hk, 15,6 km/l (fås nu også med aut.gear).

Nye optioner: Grip Control og Hillstart assist. Dæktrykssensor. Hastighedsbegrænsning.

Listepris basisversion: 134.990 kr. ekskl. moms.

 

Peugeot Expert Tepee (hvide nummerplader)

Motorer: 2,0 HDi: 98 hk, 14,7 km/l. 2,0 HDi: 163 hk, 15,2 km/l

Listepris basisversion: 399.990 kr.


Man sidder godt på alle sæder i Peugeot Expert Tepee, og variationsmuligheder er talrige.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt