- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


First World Testdrive: Toyota Avensis: Toyota strammer op


Af Søren Clauding – 19. december 2011


Mere bil og bedre motorer – sådan kører den nye Avensis. Læs hér >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en noget mere potent og selvbevidst Avensis, Toyota startede op med henblik på de første globale prøvekørsler, der fandt sted i området omkring Nice i Sydfrankrig. Der er ikke tale om en radikalt ny bil, men følelsen såvel som det visuelle udtryk er nu langt stærkere – og nye miljørigtige motorer underbygger Toyotas status som en af de mest sælgende store mellemklassebiler/firmabiler.

 

Faktisk har Toyota Avensis været så stærk, at det kun er i det sidste halvår, at fabrikken blev overhalet indenom på det danske marked. Det skyldes måske, at rygterne lod vide, at en ny forbedret version var på vej – rygter, der blev bekræftet på Frankfurt Motorshow i september. Nu er den så ved at være her, i første weekend i januar går det løs og så skulle det da være mærkeligt, om ikke Toyota Avensis genvandt sin førerposition i klassen.

 

Topper i kvalitetsundersøgelserne

Årsagen er for det første, at Toyota ikke overgås af nogen, når det drejer sig om kvalitetsundersøgelser. God kvalitet er ikke blot lig med færre værkstedsbesøg, færre ærgrelser, større sikkerhed i hverdagen og beskedne vedligeholdelsesomkostninger, god kvalitet betyder også højere gensalgsværdi.

 

Det tæller også, at bilerne både er funktionelle og kører rigtig godt. Til gengæld har Avensis, selvom den løbende er blevet forbedret, ikke været førende på det visuelle. Det er så småt ved at ændre sig. Den seneste opstramning skete i 2009, det gjorde den væsentlig bedre, og med den allernyeste tilretning, er man ved at nærme sig den lethed, som også kræves af et moderne, elegant og potent design. Deraf kommer den selvbevidsthed, som man måske hidtil har savnet.

 

Man køber en kultur

Der er ellers al mulig grund til at udvise selvbevidsthed, når man er døbt Toyota Avensis. Verdens største bilfabrik står bag og herunder også en evne til at håndtere store udfordringer som naturkatastroferne i Japan først på året, uden at blive væltet af tronen. Toyota og fabrikkens produkter kun opnå den største respekt. Hos det firma køber man ikke bare en bil, dér køber man en hel kultur.


 

Læs vores test af Toyota Avensis i 2010 og sammenlign designet >>>

Toyota Avensis årgang 2010.


 


Mere bil og bedre motorer

– sådan kører den nye Avensis. Læs hér >>>


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt