- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Honda Insight til sensationspris


Tekst: Søren Clauding - april 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor Toyota med hybridbilen Prius har kæmpet med høje produktions omkostninger har Honda besluttet at markedsføre hybridbilen Insight til den sensationelt lave pris på bare kr. 300.000. Kombineret med en imponerende brændstoføkonomi, bilens størrelses taget i betragtning, på 22,7 km/l og en rekordlav CO2 udledning på kun 101 g/km, bliver den nye familiebil et reellt alternativ til kundernes traditionelle bilvalg – og den er klar hos de danske forhandlere medio april.

 

Honda Insight definerer en ny æra af hybrid teknologi, ved at benytte en optimeret version af Honda’s ”Integrated Motor Assist (IMA), som er betegnelsen for den hybrid teknologi, som findes i den nye Insight. Det sensationelle ved den nye bil er imidlertid prisen.

 

Honda Motor Europes præsident, Shigeru Takagi siger: ”Honda har solgt hybridbiler i snart et årti, men dette er første gang vores teknologi er blevet gjort tilgængelig i en 5-personers, 5-dørs bil til en attraktiv pris. Insight’en kombinerer vores IMA system med et let anvendeligt fører guiding system

(ECO Assist). Eco Assist skal hjælpe vores kunder til at forbedre deres reelle kørselsøkonomi, ved at kombinere en elektrisk motor med en effektiv benzin motor. Kunderne kan samtidig glæde sig over, at bilen har en lav CO2 udledning”.

 

5-dørs hatchback designet benytter nogle af styling elementerne og den aerodynamiske profil fra brændselscelle bilen Honda FCX Clarity. Hatchback formen og et lavt tyndepunkt giver en fin balance mellem præcis og nem styring samt høj fleksibilitet.  Modelvarianten der lanceres i Danmark hedder Insight Comfort.

 

For at sikre, at ejerne får det fulde udbytte af de fordele, som hybridteknologien tilbyder, er Insight udstyret  med et interaktivt fører baseret system ”Eco Assist”, som skal forbedre kørselsøkonomien. ”Eco  Assist ” kombinerer flere forskellige funktioner:  

 

ECO Assist:

ECON mode skal kan aktiveres af føreren, ECON optimerer kontrollen af den variable gearkasse, motor og andre komponenter for at spare brændstof.

En feedback funktion, der benytter speedometerets baggrundsfarve og derved giver en guiding til hvordan og hvornår kunderne kører mest økonomisk.

 En ”score” funktion der giver føreren feedback på den generelle kørselseffektivitet, både ved den aktuelle kørsel samt et livstidsreguleret.

Alle Insight modellerne drives af en 1,3 liters SOHC aluminiums i-VTEC motor  kombineret med den variable gearkasse CVT. IMA systemet indeholder en el hjælpemotor på 14HK , en batteripakke samt Honda’s IPU (Intelligent Power Unit), som er enheden der styrer hvornår IMA systemet genererer og leverer strømmen som IMA systemet bruger.

 

Den første version af Honda Insight blev lanceret i 1999 i Europa og USA og Honda har med den nye model planer om at øge det globale hybrid salg til over 500.000 enheder årligt, hybrid paletten udvides med en model baseret på CR-Z konceptmodellen samt en hybridversion af den nye Jazz.

 

Honda er i øvrigt sammen med BMW, Mercedes-Benz og Volvo blevet udvalgt som sponsorer af biler til Klima konferencen i København i december.

 


Insight Comfort standard udstyr:

VSA, elektronisk stabiliseringssystem

EBD, elektronisk bremsekraftfordeling

Selepåmindelse for og bag

6 airbags

Klimaanlæg

ECO assist

Fjernbetjent centrallås

Multiinformationsdisplay

Elopvarmelige forsæder

Elektriske ruder for og bag.

Sidespejle el-justerbare m. varme

Audiosystem med ratbetjening

4 højtalere

15” alufælge

 

Fakta:

Benzinøkonomi: 22,7 km/l. CO2 udledning: 101g/km. Pris kr. 299.900. Ejerafgift: kr. 520/år. Benzinmotor: 88hk.121Nm v 4500/min. El-motor:14hk. 78,5 Nm.Tophastighed: 182km/t. 0-100km/t: 12,5 sek. Bagagerum: 408 l

 

Garanti:

Fabriksgaranti: 3år/100.000km. Gennemtæring: 12år. Lak garanti: 3år. IMA Garanti:  8år/ 160.000 km


Link til importørenMotorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt