- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toyota IQ blev vist i Frankfurt som konceptbil - i Genève vises bilen klar til serieproduktion. Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større.


Verdenspremiere i Genève:

Den intelligente lille Toyota IQ


Tekst: Søren Clauding - marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Genève Motor Show Toyota verdenspremiere på den serie fremstillede udgave af den lille IQ, der som koncept blev vist på Frankfurt Motorshow i efteråret. Man har desuden Europa premiere på en ny lille SUV.

 

iQ sættes i produktion i slutningen af 2008. Den rummer trods sine blot tre meters længde plads til tre voksne og et barn eller bagage.

 

iQ repræsenterer et radikalt ændret bil-design og er et miljøvenligt transportmiddel, som samtidigt gør op med fordommene om, at små biler pr. definition ikke er sikre.

 

Toyota præsenterer desuden en ny lille SUV. Den appellerer bredt og er bygget udfra miljørigtige idéer med fokus på lavt brændstofforbrug og et lille udslip af forurenede stoffer.

 

Hvad det sidstnævnte angår viser Toyota også fabrikkens seneste fremskridt indenfor miljøvenlige transportmidler - en Plug-in Hybrid prototype samt to konceptbiler: "Toyota 1/X Plug-in", som er en hybridbil skabt i forening med Flexi Fuel teknologi samt bilindistriens svar på den personlige computer - den personlige transporter "i-Real".

 

 

Toyota Plug-in. Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt