- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RACE 07 og Simbins køresimulator:

En rystende oplevelse


Tekst: Søren Clauding – august 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en rystende oplevelse forleden at få lov at køre en tur på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Det skete i forbindelse med WTCC løbet og turen foregik bag rattet i en Seat Leon WTCC racer. Næsten da.

 

For det rystende var ikke bare selve køreturen, hvor vibrationer, ujævnheder og alskens knubs blev overført til førersædet, men også hvor virkelighedstro det var, at race banen rundt – om bord i en af Simbins køresimulatorer.

 

Simbin er et svensk foretagende med en hel stribe danske medarbejdere. Firmaet fremstiller det officielle WTCC computerspil, som man kan deltage i via Internet eller ved blot at afspille det på sin egen pc. Kører man via Internet kan man deltage i alverdens konkurrencer – faktisk benytter mange professionelle racerkørere Simbins utrolig virkelighedsnære kørespil til at træne banerne på.

 

”Vores baner er en tro kopi af de baner, der køres på i WTCC,” fortæller Mikke Gram-Hansen fra Simbin. ”Derfor har vi også utrolig travlt, når man fra arrangørernes side pludselig lægger nye V;-afdelinger ind i kalenderen, for så skal vi reagere med det samme og skabe racerbanerne i vores spil.”

 

Spillet på Internet køres ved hjælp af et rat, som sluttes til computeren. Hvorimod køresimulatoren er en enkeltstående opfindelse, et apparat, som kaster føreren rundt og ryster ham igennem, helt afhængig af hvad han foretager sig på racerbanen.

 

Bremses der hårdt, vipper førersæde inklusive skærmbillede og

Fotograf bag rattet: Vivi Siiger prøvekører Simbins køresimulator: En rystende, virkelighedstro og utrolig positiv oplevelse at køre en VM-bil i Simbins køresimulator. Foto: Søren Clauding.


 

betjeningsorganer fremover og tyngdekraften får det til at føles som om man sidder i en virkelig bil. Rystelserne – hvis man f.eks. kører af banen – svarer til rystelserne, når man kører igennem gruset i afkørselsområderne på den virkelige bane. Dertil kommer lyden som er udviklet på grundlag en Seat WTCC, eller en Chevrolet, eller en BMW. Den sætter prikken over i’et. Egentlig mangler der blot lidt benzinos og dækrøg – men det må komme i en senere version…

 

Køresimulatoren kan man ikke købe, men Simbin giver mulighed for at prøve den på de racerbaner, hvor man er repræsenteret – primært på de europæiske baner, hvor der køres WTCC.

 

Det nyeste spil hedder RACE 07 og du kan læse mere om Simbin og deres spil på www.simbin.com.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP