- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Marocco Desert Storm Challenge:

Jacob Glad viser vejen


Tekst: Søren Clauding - December 2006

Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man tager da bare sin off-roader, kører til Marokko og giver sig i kast med at bestige Atlas-bjergene i bil. Hvor svært kan det være...

 

Helt så let er det naturligvis ikke. Men hvor den ultimative off-road test, Dakar-rallyet, for de fleste eventyrer bliver arkiveret som en uopnåelig drøm - dels på grund af udfordringens størrelse men også på grund af savnet af den nødvendige bankkonto - er Marokko eventyret opnåeligt.

 

"Det krævede et halvt års planlægning," fortæller Jacob Glad, der for kort tid siden sammen med en lille gruppe danskere deltog i et helt nyt marokkansk adventure løb.

 

Ville vinde

"Men det hænger måske også sammen med, at vi havde ambitioner. Vi ville deltage i "Marocco Desert Storm Challenge", men vi ville også vinde det, og det kræver at man er godt forberedt."

 

Som sagt så gjort. Da den syv dage lange ørken konkurrence var overstået, var det danske hold øverst på præmieskammelen og for at gøre triumfen total, blev et andet dansk hold nr. 3.

 

Der køres i hold på to biler. Foruden Jacob Glad, der havde Philip Volmer Hansen i navigationssædet var Troels Pedersen og René Christensen med på holdet. Begge par deltog i to godt tilriggede Land Rover Defender 90.

 

Danskere på 3.pladsen

Christian Nauta og Søren Bach samt Michael Winsløw og Lars G.T. der kørte i to biler magen til vindernes blev nr. 3. Og endnu en dansk hold bestående af Michael Antonsen og Tim Bauer samt Jens Bærentsen og Lars Tømmerup blev nr. 4.

 

I modsætning til Dakar Rally'et er Marocco Desert Storm Challenge ikke alene en hastigheds konkurrence. Deltagerne skal overvinde en række udfordringer undervejs.

Visse af dem kræver, at man kører hurtigt, og andre, at man udviser opfindsomhed - når man eksempelvis får points for at lokke en abe op på fronthjelmen af off-road'eren, eller ind bag rattet i køretøjet. Det første lykkedes for danskerne - det sidste må de og aben have til gode til en anden gang.

 

"Det var naturligvis den morsomste af prøverne," smiler Jacob Glad, der til daglig er Land Rover forhandler i Kalundborg og i øvrigt søn af en tidligere Danmarksmester i rally, Peer Glad (så æblet er i dette tilfælde ikke faldet langt fra stammen).

 

Stor udbytte

"Men mange af prøverne var ganske hårde. Det største udbytte af besøget i Marocco var nok at konstatere, hvor meget en Land Rover egentlig er i stand til at klare. Plus, naturligvis, en fantastisk naturoplevelse og ikke mindst mødet med et utrolig venligt folkeslag.

 

Ialt blev der kørt omkring 1000 kilometer med start i Fés og mål i Sahara.

 

"Det var også økonomisk overkommeligt at deltage," siger Jacob Glad "Anmeldelsesgebyret var 12.000 kroner pr. hold. Det dyreste var faktisk transporten derned."

 

Men så skal man jo også lige være i besiddelse af en velegnet off-road'er.

 

Dakar Event 2007

Jacob Glad og hans team kommer til København d. 13. januar i forbindelse med Dakar Event 2007 og beretter om de mange oplevelser på vej mod sejren i Marocco Desert Storm Challenge. 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP