- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Troels Pedersen og Jacob Glad fortalte medlevende og underholdende om deltagelsen - og sejren - i efterårets Marocco Desert Storm Challenge. Foto: Vivi Siiger.


Vellykket Dakar Event - mere end fulde huse


SRP - 14. januar 2007


Se flere fotos hér>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der var mere end fulde huse, da Dakar Event 2007 løb af stablen lørdag aften på Halvandet i København. Gæster fra hele landet var kommet – dels for at få en hyggelig aften sammen med hundredvis af mennesker med samme interesse, dels for at få ”sparket lidt dæk”, men måske især for at opleve motorsports ikonet Ove Andersson ”live” fra podiet i ”bivuakken”.

 

Og ingen blev skuffet. I et timelangt talkshow berettede Toyotas motorsportschef gennem 25 år med stor lune og en varm humor om ikke mindst sin egen rallykarriere som aktiv kører. Det var i den periode, fra midt i 1960’erne til midt i 1970’erne, han opnåede sine store triumfer på den internationale rallyscene.

 

I perioden kørte Ove Andersson ikke kun VM-rallyes, men der var også tid til at køre eksempelvis Rallye Nordland, som tog udgangspunkt i Danmark.

 

Undervejs i talkshow’et mødte Ove Andersson Michael Eisenberg, der selv som aktiv rallykører og i tilsvarende Toyota racere havde dystet mod Ove Andersson og hans daværende co-driver Arne Hertz. Mens Michael Eisenberg fik lært det internationale notesystem lærte Ove Andersson under sine besøg i Danmark – hvordan man åbnede en flaske øl!

 

Det var de gode historier, parret med en seriøs skildring af en enestående karriere, der gav en klar oplevelse af Ove Andersson store bredde i karrieren. Hans personlige venskab med Carlos Sainz, der forud for deltagelsen i årets Dakar-rally havde berettet, at man nærmere kunne sammenligne Safari rallyet med Dakar rallyet end andre VM-rallyes. Og ikke mindst, at Ove Andersson påpegede, at det nu ikke var fordi Henrik Lundgaard var dansker, at han fik den store support, der førte frem til danskerens EM-titel i 2000, men simpelthen fordi Henrik Lundgaard var en fremragende rallykører og også fordi han var en god organisator.

 

Henrik Lundgaard berettede i den sammenhæng om vigtigheden af samarbejdet med Toyota Motorsport og Ove Andersson. Hvor Lundgaard havde frygtet, at Toyotas beslutningen om at trække sig ud af rally-VM i 1999 ville have medført et afbræk i hans egen karriere blev tingene modsat. Netop pga. Ove Anderssons opbakning fik danskeren nu materiel stillet til rådighed, så han kunne vinde først EM og siden det uofficielle VM for privatanmeldte teams – Teams Cup (2001).

 

”Det store problem for enhver motorsportsmand er, at det koster penge at blive succesrig – og pengene får man først, når man har opnået succes’en,” sagde Ove Andersson. Det forhold kender han selv fra sin aktive karriere og det har ligget under i hele hans liv med motorsporten.

 

Foruden Ove Andersson mødte gæsterne også Jacob Glad og hans team, der fortalte om det arbejde der lå bag ved og indgik i sejren i Marocco Desert Storm Challenge i efteråret, man oplevede tre af Jacob Glads Land Rover rallybiler fra Marokko turen.

 

Og i helt konkret forstanddirekte fra Marokko ankom Ivan Reedtz-Thott og Niels Heede Petersen og gav et øjebliks indtryk af atmosfæren i årets Dakar rally. De to tidligere Dakar-deltagere havde vendt deres Mercedes Geländewagen præcis så betids, at de på tre dage tilbagelagde de over 4000 kilometer fra Marokko til København – og de kørte om bord på færgen i Puttgarten præcis da de første gæster ankom til Dakar Event.

 

”Det var lidt af et race at nå frem til Dakar Event, men det var det værd,” smilede Ivan Reedtz-Thott.

 

Ivan Reedtz-Thotts team fra 2005 – den sidste gang han deltog i Dakar rallyet – var også til stede under Dakar Event. Team Bertelsen var mødt op med tre rå racere, så gæsterne også hér kunne få et håndgribeligt indtryk af det maskineri og ikke mindst det udstyr, der benyttes, hvis man vil klare sig væk fra alfarvej.

 

Selvom satelitforbindelserne ikke var ideelle på grund af de usædvanlig hårde vejrforhold i Mauretanien i de seneste dage fik gæsterne også en direkte kontakt med folkene i ørkenen, da den 8-dobbelte Dakar-vinder Stephane Peterhansel ringede og fortalte om årets Dakar-rally. ”I de kommende dage gælder det om at holde et højt tempo, så tror jeg fortsat at vi har en chance for at slå Volkswagen,” sagde Stephane Peterhansel bl.a.

 

Omvendt fastslog VW Motorsportsdirektør Kris Nissen – også via satelittelefon, at VW selvsagt var i en rigtig god position med henblik på at vinde årets Dakar-rally.


Anna demonstrerer her, hvor hurtig hun kan være på hænderne. Vi må dog vente lidt med at se hende bag rattet – hun er bare 10 måneder gammel. Foto: Vivi Siiger

Ove Andersson flankeret af Henrik Lundgaard berettede med lune og humor om en enestående karriere indenfor motorsporten på aller højeste niveau. Foto: Vivi Siiger.

 

Der var fulde huse under Dakar Event 2007 - og der var dækket op på Halvandet i København midt imellem off-roadbiler og spændende udstyr.

 

Claus Christensen fortæller om ørkenkørsel på MC.

 

Lars Hansen var den heldige vinder af Eurosport mountainbiken. Foto: Vivi Siiger

 

Blandt gæsterne var prominente dansker som Claus Frausing - arrangør af Copenhagen Historic Grand Prix (nr. 2 fra venster på billedet ovenfor) samt de tidligere rally-danmarksmestre, Michael Eisenberg og Torben Petersen (nederst)


”Der er tradition for, at vi er gode i rallyets første og sidste del, så det, at vi er i føring midt i rallyet, giver os det ideelle udgangspunkt for at tage førstepladsen. Men lad os nu se – der er stadig lang vej til Dakar,” fortalte Kris Nissen, som også benyttede lejligheden til at sende en stor hilsen til alle gæsterne ved Dakar Event.

 

En af aftenens overraskelser var, da telefonen ringede og den eneste danske deltager i Dakar-rallyet, MC-køreren Marc Dullum var på linien.

 

”Det er gået godt indtil nu,” fortalte Marc Dullum ”og naturligvis har jeg ambitioner om at rykke endnu højere op i stillingen i de kommende dage. Søndagen og mandagens etaper bliver hårde, fordi det er maraton etaper, hvor vi ikke må få hjælp til at servicere vores motorcykler.”

 

Foruden Team Glad og Team Bertelsen kunne gæsterne også opleve en stribe off-road motorcykler og deres ejere, deriblandt ørkenraceren Claus Christensen. Og i hallen, hvor aftenens buffet blev indtaget i det rigtige miljø mellem rallybiler og motorcykler kunne man bl.a. også studere Toyotas LandCruiser, VW Touareg og Mitsubishis L200 – tre biler, der af gode grunde er utrolig populære i Sahara.

 

Arrangementet havde i øvrigt opnået så stor offentlig bevågenhed, at TV2 News havde annonceret deres ankomst. Men BZ-uroligheder på Nørrebro beslaglagde TV-holdet, så det må vente til en anden gang.

 

Arrangører af Dakar Event 2007 var Vivi Siiger og Søren Clauding – udgivere af Motorsiden.dk.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP