- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitsubishis Dakar-team må vente til næste år med at dokumentere, at de fortsat mestre verdens hårdeste rally. Årets store sportsbegivenhed er aflyst på grund af terrortrusler.


Rallye Dakar 2008 er aflyst


Tekst: Søren Clauding - 4. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterens helt store motorsportsbegivenhed, verdens hårdeste maratonrally, det legendariske Rallye Dakar er aflyst. Rallyet skulle være startet i Lissabon lørdag d. 5. januar og var planlagt at slutte i Dakar i Senegal d. 20. januar efter undervejs at have passeret Spanien, Marokko og Mauretanien. Årsagen er trusler om terror, fremsat imod rallyet, iht. den officielle pressemeddelelse, udsendt af arrangørerne.

 

Heri hedder det bl.a. ”Baseret på den aktuelle internationale politiske situation og mordet på fire franske turister d. 24. december sammenkædet med en del af Al-Qaeda i det islamske Maghreb (i Marokko, red.), men også og især de direkte trusler rettet imod rallyet af terrorist organisationer, kunne A.S.O. ikke træffe nogen anden beslutning end at aflyse sportsbegivenheden.”

 

Rallye Dakar ville i år være blevet afviklet for 30. gang. Hele sportsverdenen havde set frem imod duellen mellem Volkswagen og Mitsubishi. Mitsubishi som de forsvarende mestre, der har vundet rallyet de sidste syv gange i træk og Volkswagen, med danske Kris Nissen i spidsen, som i de sidste fire år har udfordret Mitsubishi og i år var vurderet til, at være blevet stærke nok til også at kunne besejre japaneren, hvis tingene flaskede sig for dem.

 

Rallye Dakar har i de senere år udviklet sig til at være en kæmpemæssig mediebegivenhed. I Danmark kunne man bl.a. via Eurosport følge begivenhedernes gang under hele rallyet. Eurosport har foreløbig valgt at fastholde dele af udsendelsesplanen, så man fredag aften såvel som den kommende uge vil

Danske Kris Nissen får nu endnu et år til at styrke Volkswagen teamet, så man i 2009 på ny vil kunne udfordre de suveræne japanere.


 

kunne se udsendelser med tilbageblik på tidligere års Rallye Dakar. Seerne vil således fortsat kunne opleve, hvorledes duellen mellem Mitsubishi og Volkswagen har udviklet sig.

 

Selvsagt agter arrangørerne, at søge at fortsætte Rallye Dakar i 2009.

 

”Dakar er et symbol og intet kan ødelægge symboler,” hedder det i den officielle meddelelse. ”Aflysningen af 2008 udgaven truer ikke Dakar-rallyets fremtid,” hedder det og samtidig fastslår arrangørerne, at de vil benytte de kommende måneder til at planlægge, hvordan det eventyrlige rally ville kunne videreføres i 2009.

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP