- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Troels Henriksen (tv) sammen med Mark Dutton er et helt ubeskrevet blad i dansk motorsport.


Ukendt dansk Dakar debutant:

Troels Henriksen - nyt navn i maraton rally


Tekst: Vivi Siiger og Søren Clauding – 2. januar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er kun en enkelt dansk deltager med i Rallye Dakar 2008. Sådan så det i hvert fald ud. For ved nøje gennemlæsning af deltagerlisterne poppede et helt ukendt navn frem: Troels Henriksen, i co-driver-sædet sammen med Mark Dutton i bil nr. 467.

 

”Det er ikke så mærkeligt, at ingen i dansk motorsport kender mig,” griner Troels Henriksen. ”For det første forlod jeg Danmark, da jeg var 8 år gammel, for sammen med mine forældre først at bo et par år i Paris, siden at slå mig ned i Oxford og dér har jeg boet siden.”

 

”For det andet er jeg en ren novice i motorsport. Jeg har først lært at køre rally i det seneste år – tidligere fulgte jeg med i hvad der skete, men aldrig som aktiv,” forklarer Troels Henriksen, der nu er 43 år gammel.

 

Beslutningen om at debutere i motorsport i verdens hårdeste maratonrally blev truffet i Riga i Letland for blot 18 måneder siden under en forretningsmiddag. Troels Henriksen er finansdirektør i et stort britisk ejendomsfirma i London og Mark Dutton havde deltaget i Dakar-rallyet tilbage i 1996. Dengang udgik han allerede på sjette etape, men sammen har de to nu sat sig et ubetinget mål for 2008: Målrampen i Dakar skal nås – næsten koste hvad det vil.

 

Mark og Troels deltager i en Fouquet Seat Buggy, udstyret med en 3-liters Audi motor, der præsterer 270 hestekræfter. De deltager indenfor rammerne af det franske Team Omega, som hører til i Pau og har været med i Dakar to gange tidligere og hér er der effektiv opbakning i kraft af en anden buggy, kørt af


Troels Henriksen: Humørfyldt dansk Dakar-debutant: Vi når da målet i Dakar. det er i hvert fald vores plan!

 


 

Michel Turon-Barrere og Jean-Marc Monbieg fra Frankrig, en VW Touareg og to servicevogne, der også er tilmeldt som deltagere i rallyet: en Toyota HDJ80 LandCruiser og en race-truck, der kan assistere, så snart det måtte blive nødvendigt. Plus, naturligvis, en regulær service-truck, der assisterer på de officielle servicepladser.

 

”Mark er en rutineret kører, som ikke bare har deltaget i Dakar tidligere, men også deltaget i mange andre former for motorsport i England, Tyskland og USA,” siger Troels Henriksen. ”Selvom jeg ikke selv har været med tidligere tror jeg på et godt resultat, for jeg er i rigtig god fysisk form.”

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP