- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prins Joachim er også med i årets Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken d. 2.-3. august. I år er prinsens klasse, ”1965-klassen” en del af Danmarksmesterskabet. Foto: Vivi Siiger.


Copenhagen Historic Grand Prix 2008:

Bedre end nogensinde


SRP – juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter 24 timers Le Mans stilles der i Danmark ind på sommerens helt store motorsports begivenhed: Copenhagen Historic Grand Prix, der traditionen tro afvikles på den 2 kilometer lange racerbane i Fælledparken. I år afvikles Grand Prix’et d. 2.-3. august.

 

Danmarksmesterskabet

Copenhagen Historic Grand Prix har været i stadig udvikling og i år bliver det bedre end nogensinde før. I fjor udvidede man til en 2 kilometer lang racerbane, den benyttes også i år. Og som noget helt nyt tæller Grand Prix’et i København med til Danmarksmesterskabet i tre historiske racerklasser. Det er garanti for et meget stort deltagerantal og rigtig spændende dyster. Hvad tilmeldte deltagere angår, er antallet allerede nu helt i særklasse.

 

Scandinavian Historic Masters

Udover DM bliver Copenhagen Historic Grand Prix også en del af en helt ny nordisk racerserie, Scandinavian Historic Masters (SHM) og dermed har Københavner-racet også nået sit foreløbig sportslige højdepunkt. Der skal køres om DM og Scandinavian Historic Masters i klasserne ”GT- og standardvogne op til 1965”, ”GT- og standardvogne gruppe 2 og 4 op til 1971” samt

”GT- og standardvogne gruppe 2 og 4 op til 1976”. Desuden indgår en særlig klasse for Formel racerbiler i SHM.

 

Prins Joachim er med

Blandt deltagerne finder vi også i år HKH Prins Joachim, der foruden at være med på asfalten er protektor for Grand Prix’et. Prinsen får det imidlertid hårdt, for selvom han sædvanligvis er helt i toppen af ”1965-klassen” i sin super hurtige Lotus Cortina, favoriserer den én kilometer lange langside ind ad Nørre Allé de kraftige amerikanske Ford Falcon, som foruden at køre hurtigt, når det går lige ud, også er utrolig underholdende, sidelæns gennem svingene.

 

Porsche 60 år

2008 er 60 års jubilæumsår for Porsche og det sætter i sagens natur sit præg på begivenhederne i Fælledparken. Der kommer en hel stribe legendariske Porsche racere til København og de suppleres af et udvalg af Le Mans racerbiler. Det forventes, at både Juan Barazi og hans Zytek Le Mans prototype samt Lars Erik Nielsens Ferrari F430 GT2 racer vil kunne ses i de københavnske gader.

 

Tom Kristensen medvirker

Copenhagen Historic Grand Prix har stor opbakning fra verdens bedste Le Mans kører, Tom Kristensen. Tom medvirker aktivt i kulisserne bag racet til at udbygge det meget høje niveau og ikke mindst den høje internationale status, racet efterhånden har opnået. Der er mange brikker i puslespillet, der

Ligesom i fjor afvikles Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken. Det sker d. 2.-3. august på den spændende to kilometer lange racerbane, anlagt på Nørre Allé, Borgmester Jensens Allé og Østre Allé.


 

først falder på plads i ugerne op til Grand Prix’et, men det forventes, at Tom Kristensen også selv er blandt deltagerne på lige fod med flere andre internationale topnavne.

 

Formel Junior og Royal Pro/Am

I international sammenhæng vil klassen for Formel Junior tiltrække stor opmærksomhed, da løbet er en del af Historic City Challenge. Og sidst, men bestemt ikke mindst, er der stor opmærksomhed omkring ”Royal Pro/Am” klassen. Det er hér, professionelle kørere deler bil med amatørerne og på skift medvirker til super-underholdning på racerbanen.

 

Classic Car Park

Udenfor asfalten vil der ligesom de foregående år være et utal af aktiviteter og mange spændende ting at se på. Classic Car Park var en succes i fjor og den videreføres i år. Hér vil publikum, der ankommer i biler fra før 1970, kunne parkere gratis. I praksis udvikler Clasis Car Park sig dermed til et aktivt bilmuseum til stor fornøjelse for alle, der lægger vejen forbi.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP