- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Lundgaard og Ove Andersson var blandt gæsterne ved Dakar Event 2007. Foto: Vivi Siiger.


Dakar Event 2008: 12. januar i Halvandet


Tekst: Søren Clauding – 19. november 2007

Fotos: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakar Event 2008 afvikles lørdag d. 12. januar 2008. Det er tredje gang, at personerne bag Motorsiden.dk, Vivi Siiger og Søren Clauding afholder Dakar Event. Første gang var i januar 2006.

 

Idéen udsprang af nærkontakt med Rallye Dakar året forinden og den inspiration, som vi fik gennem mødet mellem den fattige afrikanske befolkning i et af Nordafrikas arealmæssigt største lande, Mauretanien og det eventyrlige Rallye Dakar med alle dets udfordringer, hightech og kollegiale sammenhold.

 

Den oplevelse ønskede vi at dele med ligesindede og initiativet blev taget til i 2006, at afvikle Dakar Event i ”det tætteste man kan komme Sahara midt i hjertet af København” – ”Halvandet” på Refshaleøen vis-a-vis Langelinie kajen.

 

Tæt ved 200 gæster mødte op til en underholdende aften med fokus på Rallye Dakar, slideshow, underholdning og spændende biler og motorcykler.

 

I 2007 besøgte op imod 300 gæster Dakar Event. Nyt var, at en lækker buffet var inkluderet i den nødvendige entré pris og der var prominent besøg af ingen ringere end manden bag Toyotas utallige motorsports succes’er, den tidligere rallykører og vinder af bl.a. Rallye Monte Carlo og Safari Rally, Ove Andersson.

 

Begge år blev der gennemført ”live” interviews via satellit telefon med Volkswagens Motorsportsdirektør, danskeren Kris Nissen. I 2007 havde vi også den senere 8-dobbelte (og senere på måneden 9-dobbelte) Dakar-vinder, Mitsubishis Stephane Peterhansel samt Marc Dullum – den eneste danske MC-kører, der nogensinde har gennemført Rallye Dakar - med på telefonen.

 

Programmet for 2008 er endnu ikke fastlagt i sit fulde opfang, men fundamentet etableres i samarbejde med Team Bertelsen, som er blandt de absolut førende i Danmark, når det gælder off-road kørsel.

 

Programmet vil blive udbygget i perioden frem imod Dakar Event 2008. Men i skrivende stund står det fast, at en af hovedattraktionerne er Ivan Reedtz-Thotts fortælling i ord og billeder om sejren i Farao Rally for blot halvanden måned siden. Efter seks gange at have deltaget i Rallye Dakar var det rally-baronens første møde med ørkenen på en firehjulet motorcykel – en såkaldt quad. Ivan Reedtz-Thott medbringer naturligvis sin racer-quad til Dakar Event. Et fascinerende stykke mekanik, der stiller utrolige krav til føreren.

Ivan Reedtz-Thott vandt Farao Rally 2007. Det fortæller han om ved Dakar Event 2008. Og hans racer-quad vil også kunne ses i Halvandet.


Jan og Per Bertelsen arbejder på at sammensætte et ”show”, hvor man kommer tæt på dansk off-road rally kørsel og kan bl.a. berette om det hårde polske Magam Rally, som Per Bertelsen har domineret med en sejr, en 2. plads og en 3. plads ud af tre forsøg. Det forventes, at en repræsentant for løbsledelsen også kommer til stede ved Dakar Event. Naturligvis vil Per Bertelsens vinderbil kunne ses i Halvandet.

 

Programmet vil hen ad vejen kunne ses i detaljer her>>>

 

Dakar Event er i al væsentlighed et filantropisk arrangement, som kun kan lade sig gøre pga. velvillig opbakning i de tre år fra bl.a. Volkswagen, Toyota, Land Rover, Kia, Team Bertelsen, Team Glad, Goodyear, Mitsubishi, Eurosport samt en stribe gode venner og familiemedlemmer.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP