- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Christian Bakkerud i Super-team


Tekst. Søren Clauding – november 2007

Foto: Vivi Siiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danmarks næste Formel 1 kandidat er Christian Bakkerud. Og allerede midt i januar begynder den talentfulde danske GP2 kører sin slutspurt imod bilsportens ypperste klasse. Christian Bakkerud har nemlig indgået kontrakt med SuperNova teamet under ledelse af englænderen David Sears og i januar tager man hul på den asiatiske GP2 serie, der af mange teams opfattes som en slags træning forud for den europæisk baserede serie, der er klassen lige under Formel 1.

 

”Der må næsten ikke trænes i forbindelse med den europæiske serie,” fortæller Christian Bakkerud under et hurtigt gæstevisit i Danmark. ”Derfor er det af afgørende betydning, at vi er med i den asiatiske serie.”

 

Imidlertid er der en væsentlig forskel i vinter sammenlignet med de foregående år: Den asiatiske serie køres med samme biler indenfor det samme reglement som i de sidste tre år. I 2008 tager man i Europa fat på et nyt reglement, en helt ny bil og dermed kan de tekniske erfaringer, man opnår under afviklingen af den asiatiske serie ikke i samme grad benyttes, når det går løs i Europa.

 

Det betragter Christian Bakkerud i virkeligheden som en fordel. For dermed er han mere på lige fod med resten af deltagerne.

 

Kontrakten med SuperNova teamet er rigtig god. For David Sears var manden bag Jan Magnussens entré i Formel 1 og Jason Watt har også kørt for SuperNova – det gjorde han faktisk i ulykkesåret, hvor han forinden havde sikret sig 2.pladsen i det, der dengang hed Formel 3000 og svarer til det nuværende GP2.

 


Christian Bakkerud har allerede testet for SuperNova. Foto: GP2 Series.

SuperNova er et af de bedste teams i GP2 og dermed skulle Christian Bakkerud have alle muligheder for at slippe uden om de problemer, han har oplevet i 2007. David Price’s GP2 team var mildest talt i en dårlig forfatning, forklarer Christian Bakkerud. Mekanikerne og løbsingeniørerne havde minimal erfaring og dertil kom, at Christian selv pådrog sig en muskelskade, som voldte ham store problemer hen over sæson’en.

Der var tale om en skade, som går længere tid tilbage og først blev synlig under de voldsomme kræfter, kroppen udsættes for i en GP2 racer. Men i efteråret har Christian Bakkerud gennemgået et forhandlingsforløb hos østrigske specialister (der med hæderkronede Villy Dungel i spidsen i årevis har sat dagsordenen for fysioterapi af sportsfolk) og skaden skulle nu være kureret.

Christian Bakkerud er 23 år gammel og har boet en stor del af sit liv i England, hvor faderen driver en ejendomshandel. Til trods for, at Christian bor i England, er han pæredansk af sind og sprog. Han er dansk statsborger, har dansk familie og startede sin karriere i go-kart som10-årig. I 2007 kørte Christian Bakkerud GP2 for det britiske David Price team, som har danske relationer gennem et mangeårigt samarbejde med John Nielsen. De to foregående år kørte Christian Bakkerud Formel 3 i England, sluttede på 6.pladsen i 2006 og opnåede samme år sin første løbssejr. Undervejs har han været en del af Dansk Automobil Sports Unions eliteprojekt, der har til formål at understøtte danske racerkørere, der har vist særligt talent.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP