- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copenhagen Historic Grand Prix

Endnu en racer-succes på Bellahøj


Af Søren Clauding – august 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I weekenden d. 3.-4. august havde Bellahøj i København besøg af flere racerbiler, flere deltagere og ikke mindst flere tilskuere end nogensinde før. Også velgørenhedsarrangementet, Race for Riget, satte ny indsamlingsrekord med en donation på 670.000 kroner til Rigshospitalet.

 

Ikke færre end 44.373 tilskuere gik over weekenden gennem tælleapparaterne, hvilket er ny rekord for det unikke kulturarrangement, hvor den historiske motorsport hyldes som et mobilt vidnesbyrd om fortidens fascinerende bilproduktion. Det var i øvrigt 19. gang at Copenhagen Historic Grand Prix blev afholdt i København, og det var syvende år, at det fandt sted på Bellahøj, hvor man til anledningen har kaldt racerbanen ”Bellahøj Park”.

 

Foruden de tæt ved 250 racerkørere fra de mange racerklasser var som vanlig også store profiler fra ind- og udland til stede ved dette års arrangement. CHGP Ambassadør Tom Kristensen havde taget to racerkollegaer fra sin tid hos Audi med til løbet i København i form af de tidligere Le Mans vindere, italienske Dindo Capello og tyske Frank Biela. De havde blandt mange andre selskab af den nykårede verdensmester langdistance racing og Porsche-fabrikskører, Michael Christensen samt årets debuterende Le Mans-deltager, Michelle Gatting.

 

Et af arrangementets faste højdepunkter er Royal Pro/Am, hvor amatørracerkørere danner par med professionelle racerkørere. Efter lørdagens heat blev søndagens afgørende finale vundet af far og søn-duoen, Jesper og Nicolai Sylvest. De vandt foran Tom Kristensen og Martin Berner, mens Frank Biela og Oscar Davidsen Siesbye blev nummer tre.

 

Det var ikke kun på publikums- og deltagerantal, at Copenhagen Historic Grand Prix satte rekord. I velgørenhedsløbet, Race for Riget, hvor publikum i én time lørdag og søndag, havde mulighed for at købe sig til en køretur i en af de ekstravagante sportsvogne og racerbiler med kendte profiler bag rattet, blev forrige års indsamlingsrekord som nævnt også overgået. Søndag eftermiddag modtog Charlotte Blix, der er daglig leder af BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, således en check på rekordbeløbet 670.000 kr., hvilket bringer den samlede donation siden 2010 helt op på næsten 4 millioner kroner.

 

Adm. Direktør for Copenhagen Historic Grand Prix, Jens Peter Lange, siger i den forbindelse:
”Det er med stor begejstring og ekstrem stolthed, at vi i organisationen ser tilbage på dette års udgave af Copenhagen Historic Grand Prix. Som helhed har CHGP oplevet markant fremgang i både antal deltagere, udstillere og ikke mindst på tilskuerfronten med dette års rekordbesøg på hele 44.373 tilskuere! Vi er meget taknemmelige for det store antal besøgende, der i afgørende grad er med til at løfte den samlede oplevelse for alle involverede i weekenden. Samtidigt kan jeg ikke takke vores mange frivillige nok. De leverer et kæmpe stykke arbejde i forbindelse med CHGP og er en vigtig nøgle til den gode oplevelse, vores gæster har til CHGP.”


Far og søn Sylvest vandt Royal Pro/Am foran prominente deltagere som de tidligere Le Mans vindere, Tom Kristensen og Frank Biela. Tom K kørte sammen med Martin Berner og Frank Biela havde Oscar Davidsen Siesby til at gøre en stor del af arbejdet...


Begejstringen var overvældende, da Charlotte Blix, der er daglig leder af BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, fik overleveret 670.000 kroner, indsamlet i Race for Riget.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt