24 timers Le Mans præsenteres i samarbejde med Michelin og Corvette

Tekst: Søren Clauding - Foto: Vivi Siiger

Nu gik det lige så godt...

Le Mans 17. juni 2006 klokken 22:00

I stedet for at være den jagtede kom Tom kristensen på jagt da et problem med Audi'ens indsprøjtningssystem satte bilen 6 omgange bagud i løbets fjerde time.

Tom K 6 omgange bagud

Tom Kristensen har sagt det gang på gang: Det er de uforudsete hændelser - det, man ikke kan planlægge - der afgør om man ikke vinder Le Mans.

Der er endnu lang tid tilbage og med Tom i cockpittet i skrivende stund er mulighederne der stadig.

Men et problem med diesel-Audi'ens indsprøjtningssystem betød, at bilen, som Tom Kristensen deler med Allan McNish og Dindo Capello blev sinket 6 omgange.

Da problemet var identificeret tog det ikke Audi teknikkerne lang tid at løse det, men tid er kostbar i Le Mans og selvom Tom Kristensen for øjeblikket er hurtigste mand på banen og henter den førende søsterbil med 3 sekunder pr. omgang var det et alvorligt stød, den 7-dobbelte Le Mans vinder løb ind i.

John Nielsen skifter starter

John Nielsens Team Essex kunne have haft fordel af Audis problemer, men de kørte selv ind i problemer og måtte skifte starteren.

Problemerne har medført, at Zytek raceren er havnet på en samlet 21. plads 11 omgange efter den førende Audi. En overgang var holdet, der også inkluderer Casper Elgaard og Philip Andersen så langt fremme som en 6. plads.

Juan Barazi har haft et problemfrit løb og ligger for øjeblikket på 16.pladsen - og er nr. 4 i klassen for P2 biler.

Jan Magnussen holder skansen

Corvette køreren Jan Magnussen er sluppet for problemer. Da han overtog bilen midt på aftenen var den i føringen af GT1 klassen og den tidligere danske Formel 1 kører havde ingen problemer med at fastholde den position i sin første tid bag rattet af den hurtige amerikaner-racer.

Da Corvetten blev tilbageleveret til Oliver Gavin, som startede løbet i bilen, lå den på en samlet 9. plads, men der var kun 15 sekunder ned til den hårdeste konkurrent - Aston Martin nr. 009 kørt på dette tidspunkt af Stephane Ortelli.

Den anden Aston Martin, Jac Nellemanns "007" er effektivt sat bagud med motorproblemer og ligger i øjeblikket på 24. pladsen.

Lars Erik Nielsen fører GT2

Lars Erik Nielsen vidste på forhånd at stabil kørsel var vejen mod succes og han ligger i løbets sjette time på en imponerende førsteplads i kompagniskab med Pierre Ehret og Dominik Farnbacher, der har kørt utrolig modent i sit første Le Mans race.

Thorkild Thyrring har derimod problemer med sin Porche - der var en ventil i kølesystemet, som ikke tillod den rette køling af motoren. Det tog tid at finde og reparere - og den danske veteran er på en samlet 38. plads.

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt                                Web-design: SRP