- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest: Peugeot 207 CC

Rabat på frisk luft


Tekst: Søren Clauding – september 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har tidligere prøvekørt Peugeot 207 CC (læs her>>>). Det var et par år siden. Nu er 207 CC faceliftet og prisen sænket! Finanskrisen har sikkert sin del af æren herfor, men et faktum er det, at den nye lille sportsvogn kan købes for et par tusinde mindre end prisen var for to år siden – og 10.000 kroner mindre end for nogle måneder siden.Faceliftet er ikke radikalt. Det er kosmetik og når vi alligevel tog en tur i 207 CC var det ikke så meget for at fastslå, at faceliftet er umærkeligt, men ligeså meget for at blive opdateret på bilens køreevner, for udviklingen skubber hele tiden niveauet opad.

 

Hvad dette angår, er der nu ikke sket den helt store ændring. Slet ikke set i forholdet til stort set ikke eksisterende konkurrenter. Peugeot 207 CC er fortsat utrolig attraktiv, hvis man gerne vil have frisk luft om ørene. Og med Peugeots aktive miljø politik i baghovedet, er der udsigt til at den friske luft vedbliver med at være frisk. Peugeot gør i hvert fald deres til det.

 

Sikkerheden

Et punkt gjorde vi ikke meget ud af for to år siden: Sikkerheden. For udover den sikkerhed, der naturligt er forbundet med at holde hovedet koldt og benytte sig af gode køreegenskaber, er 2009-versionen udstyret med fire airbags PLUS knæ airbag i førersiden.Og styrbøjlerne er af den såkaldte aktive slags, der sikre stor beskyttelse, hvis man skulle være så uheldig at gå på taget, når det ikke er der. Fortil udgør rammen omkring frontruden en kraftig styrtbøjle, som har den sideeffekt, at frontruden ikke vibrerer under kørslen – hvad der tilbage i tiden, 

så vidt vi husker godt nok ikke i 207 CC, men i hvert fald i 206 CC var tilfældet.

 

Desuden er Isofix beslag standard, så man sikkert kan medføre den familieforøgelse, i hvert fald i de første år, som prøvekørslen i 2007 antydede godt kunne blive resultatet af de mange romantiske muligheder, som sådan en 207 CC tilbyder.

 


Model:

Peugeot 207 CC 1,6 120 hk

Listepris:

Kr. 289.990

Motor og transmission:

4 cyl. 1,6 l. 120 hk v. 4250 omdr./min. 5 gear.

Præstationer 0-100 km/t/topfart/

Brændstoføk/ CO2:

11,2 sek/200 km/t/

15,4 km/l 155 g/km

Længde:

4,04 m

Bagagerum:

449/187 liter

Diverse:

ABS. ESP. EBD. EBA. ASR.CDS. 16“ alufælge. Multijusterbart rat. Fjernbetjent centrallås. El-justerbare sidespejle. El-ruder for og bag. Sportssæder m. sædevarme. Styrtbøjler. Aircondition med køl i handskerum. Fuld automatisk elektrisk stålfoldetag.


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt