- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik på billedet og se det større


Biltest:

Nissan Qashqai 1,6 dCi 130 hk 4X2 Style 360

Brugsbil med kamæleon syn


Af Søren Clauding – april 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nissan Qashqai 360 i Motorradioen >>>


Det bliver standard på den kommende nye Nissan Note, men allerede nu kan man købe en Nissan Qashqai med kamelæon syn, som Nissan kalder Around View. Det er kendetegnet ved, at man fra førerpladsen kan se hele vejen rundt om bilen. Af samme grund har Nissan døbt den 360 (grader).

 

Det er én af en række features, der er indeholdt i udstyrsvarianten af den yderst populære multifunktionsbil, som har taget både danske bilkøbere og europæiske dito med storm. Nissan Qashqai har ganske enkelt øget salget på et marked i tilbagegang. Det er ganske godt gjort, for nu at sige det mildt, og denne fremgang skal fortsætte. Derfor den nye udstyrsmodel.

 

Foruden Around-View-Monitor, får køberne også Nissan Connect, panoramaglastag, tagræling og spejlkapper i sort højglans med i købet. Det er slet ikke dårligt set i lyset af en basispris på 300.000 kroner for benzin-udgaven og 362.000 kroner for den dieselversion, vi har prøvet.

 

Around-View

Around-View-Monitor består i al sin enkelhed af fire mini-kameraer anbragt under Nissan-logo’et på frontgrillen, under hvert sidespejl og under bagruden. Billedet fra de fire kameraer sættes sammen til et billede på skærmen i midterkonsollen under instrumentpanelet og man kan da under manøvrering se, hvad der befinder sig i de ellers blinde områder omkring bilen.

 

Det medvirker til at hindre påkørsel af skjulte genstande og gør det muligt at parkere med større nøjagtighed end f.eks. de automatiske parkeringssystem, der aldrig helt er slået an på markedet, muliggør. Systemet inkluderer også et regulært bakkamera.Der er dog to minusser, dels at skærmen ikke er så stor som man efterhånden er vant til at den slags skærme er, dels at man kun kan se omkring bilen, når den er i bakgear. Vi kunne faktisk godt tænke os at kunne se hvad der er lige foran bilen – men her må man så nøjes med forruden…

 

Omfattende udstyr

Del-læder indgår i Style-udstyret, det samme gør regnsonsorer, 2-zone klimaanlæg, og panoramaglastaget giver et godt lysindfald, der understøttet af lyse paneler giver et let indtryk i den rummelige kabine. Udvendigt muliggør tagrælingerne at man kan udvide bagagekapaciteten med tagbagage.


 


Style udstyret inkluderer også 18” alufælge. Heldigvis var testbilen iført vinterdæk, monteret på 17” fælge, for en Qashqai er forholdsvis fast affjedret og 18” fælge med tilhørende lavprofildæk kompenserer ikke lige præcis for de faste fjedre – som er nødvendige for at bilen ikke skal krænge for meget gennem kurverne.

 

Enestående stabilitet

Køreegenskaberne oplevedes som relativt komfortable og styregenskaberne er forbilledlige. Det blæste voldsomt mens vi havde Qashqai’en til test og kan i den grad rose dens retningsstabilitet og stort set ikke mærkbare sidevindsfølsomhed. Det er ganske enkelt unikt så lidt den er berørt af næsten stormende sidevind.

 

Motoren har vi tidligere stiftet bekendtskab med, men det var i en ”+2 variant” med firehjulstræk (læs prøvekørslen af Nissan Qashqai 1,6 dCi 4X4 hér >>>). Den prøvekørte model havde alene træk på forhjulene (firehjulstræk koster dog blot 22.000 kroner oveni), men deri indgår også både bedre fartpræstationer og en bedre brændstoføkonomi. Ret meget bedre, faktisk, for med forhjulstræk kan man nå 100 km/t på 10,3 sekunder (vs. 11,6 med 4X4) og man kan køre hele 22,2 km/l (vs. 18,9). Maskineriet trækker forbløffende godt, hvad accelerations tallet indikerer, men brummer dog også en del.


 

 

 

Kameraer i frontgrill og sidespejle.

 

Kamera under bagklappen.


Model:

Nissan Qashqai 1,6 dCi 130 hk 4X2 Style 360

Listepris:

Kr. 361.990

Motor og transmission:

4 cyl. Common-rail turbodiesel 1,6 l. 130 hk. 320 Nm/1750 omdr./min. 6 gear.

Præstationer acceleration/ topfart/

Brændstoføk/ CO2 udledning:

10,3 sek./ 190 km/t/ 22,2 km/l /155 g/km

Længde:

4,33 m

Bagagerum:

410-860 liter

Diverse:

ABS. EBD. ESP. 6 airbags. 18” alufælge. Kabine i del-læder. Panorama glastag. Multijusterbart læderrat. 2-zone klimaanlæg m. køl i handskerum. Around-View-Monitor med bak-kamera. Fjernbetjent centrallås. El-justerbare sidespejle m. varme. El-sideruder for og bag. Fartpilot med fartbegrænser. Sædevarme. Regnsensor. 2 X Isofix. Navigation, USB- og iPod tilslutning.


Link til importøren


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt