- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest: Mercedes A160 CDI Van

Mercedes til lavpris – en anderledes oplevelse


Tekst: Søren Clauding – februar 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen har vel nogensinde ment, at det var billigt at køre Mercedes. Og læg mærke til, at overskriften siger ”lavpris” ikke discount. For discount er der i hvert fald ikke tale om, når den kendte stjerne har taget plads på fronthjelmen.

 

Nu er der bare lige det, at man ikke kan se den, stjernen altså. For når det gælder den aller mindste Mercedes, nemlig A-klassen, er frontpartiet så lodret, at man ikke ville kunne have set en kølerfigur i form af en stjerne, hvis den havde været der. Problemet er, at man måske har brug for den, hvis man har i klar erindring, at man kun har betalt 250.000 kroner for køretøjet  (en pris, der kunne have været endnu lavere, hvis man ville have givet afkald på lidt udstyr), for så skal der lidt ekstra til at huske en på, at det vitterligt er en Mercedes, man kører i. For en Mercedes til 250.000 kroner på danske nummerplader – det er utopisk.

 

Hvis ikke det havde været på grund af farven på nummerpladerne. 

Mercedes til 169.000

De nye afgiftsregler har gjort det muligt at skabe en Mercedes A 160 CDI Van til bare 187.000 kroner. Hvis man vil have den med benzinmotor, kan man nøjes med 169.000 – oven i købet inkl. moms. Men i alle tilfælde må man nøjes med sæder foran. Som van er de bageste gemakker erstattet af et i øvrigt ganske rummeligt bagage/varerum. Og så falder prisen fra 360.000 til 187.000. En klækkelig besparelse, som mere end fuldt opvejer den højere løbende afgift til staten.

 

Den prøvekørte version var desuden udstyret med såkaldt Komfort-pakke, el-betjente sideruder, sportsundervogn, fartpilot, letmetalfælge og meget mere, så prisen kom op på små 250.000 kroner. Men de penge er godt givet ud, for sandt at sige ville det være mærkeligt at køre Mercedes uden el-sideruder og fartpilot.

 

Bedre vejgreb

Sportsundervognen er også et stort plus, for det giver A’eren en fastere undervogn og dermed både større stabilitet og bedre vejgreb i kurverne – og er også en fordel, hvis man skulle finde på at benytte den ekstra kubikmeter bagageplads, man har bag forsæderne, til tunge genstande.

 

En Mercedes A-klasse Van er en helt igennem anderledes oplevelse. Versionen vi prøvede var tre-dørs og det er ikke den nemmeste sag i verden, at betjene hele varerummet uden døre i siden. Omvendt er indretningen der, hvor bagsæderne er taget ud, ret lækkert udført – helt i tråd med fabrikkens normale standard. 

Fornemmelsessag

Det er også en underlig fornemmelse, at mangle bagsæderne i en Mercedes-Benz personbil. Det hænger ligesom ikke sammen – kun med bankkonto’en, men det er jo for de fleste heller ikke uden betydning.

 

Man fornemmer rum-virkningen fra forsæderne, men den er ikke udtalt og er bilen først og fremmest et transportmiddel for 1-2 personer, er den ideel.

 

Sikker og motorsvag

Sikkerheden har høj prioritet hos Mercedes og A-klassen er konstrueret

  


 

med en tyk bund, en sandwich-konstruktion, der bevirker, at motoren

i tilfælde af frontal kollision, vil blive skubbet ind under bilen i stedet for at havne på skødet hos fører og passager. Det er ret hensigtsmæssigt

og betryggende at vide, nu man ikke kan se fronten.I 160 CDI indikerer bogstaverne, at der er tale om en dieselmotor. Trods tallene er det en 2-liters motor, oven i købet med turbolader. Den er ret kompakt og effekten er beskeden. Hvis undervognen er sportslig, er præstations niveauet det bestemt ikke. 0-100 km/t på 15 sekunder og vel at mærke først, når maskineriet er varmt. Men den er økonomisk, super økonomisk endda med en brændstoføkonomi på 20 km/l. Helt ude at trit med forventningerne til en Mercedes-Benz!En helt igennem anderledes bil, som man skal vælge, hvis man elsker den og simpelthen må have en bil med stjerne på – selvom den er gemt nede på frontgitteret og læderrattet. Så er den både et billigt og fornuftigt køb.


 


Model:

Mercedes A160 CDI Van med ekstraudstyr

Listepris:

Kr. 247.324 inkl. moms

Motor:

4 cyl. 2 l. common-rail turbo dieselmotor. 82 hk – 180 Nm ved 1400-2600 o/min. 5 gear.

Præstationer 0-100 km/t/topfart/

brændstoføk:

15 sek/170 km/t/

20,0 km/l

Længde:

3,84 m

Bagagerum:

1900 liter.

Diverse:

ABS. ESP. BAS. Letmetalfælge. Sportsundervogn. Adaptive frontairbags og sideairbags. Aircondition. Multijusterbart læderrat. Fjernbetjent centrallås. El-justerbare sidespejle m. varme. El-ruder. Sædevarme.Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt