- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest: Chevrolet Aveo 1,2 16V LS A/C 5-dørs

Meget bil for pengene


Tekst: Søren Clauding – juni 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meget bil for pengene. Så klart kan købs argumentet for den nye Chevrolet Aveo udtrykkes. 135.000 kroner koster den prøvekørte version med 5 døre, men om kort tid, når også 3-dørs versionen er på markedet, vil man kunne købe en Aveo for bare 120.000.

 

Aveo er et nyt navn for Kalos. Det var nok også tiltrængt, for Kalos navnet klinger ikke godt i danske øre. Aveo er derimod helt fint og det samme er bilen, som ikke er en revolutionerende nyhed, men en god viderebygning af forgængeren.

 

Mere udstyr

Køber man en Chevrolet Aveo, er det nok fordi prisen også har betydning for bilvalget. Der er en del biler, som koster det samme som Aveo, men de har sjældent det samme udstyr eller tilsvarende motorkraft.

 

Udstyret i basismodellen ”LS” inkluderer bl.a. aircondition, board-computer, el-justerbare sidespejle med varme, el-ruder både for og bag, tågeforlygter, tonede ruder og audio anlæg med 6-CD changer og MP3-afspiller samt fire højtalere. Det er alt sammen udstyr, man sædvanligvis kun finder i dyrere biler.

 

Funktionelle finesser

Samtidig finder man mange gode finesser – eksempelvis låsegreb til bagklappen i højre side, så man kan betjene den med højre arm, mens manholder indkøbsposerne i venstre. Der

er solbrille holdere, tonede ruder og mulighed for at deaktivere airbag’en, så man kan have en bagudvendt barnestol på forreste passagersæde. Designet er gennemført funktionelt. Rattet kan dog kun justeres i højden, men det er nu ikke svært at finde en god siddeposition.Med en længde på 3,92 meter hører Aveo til i småbilsklassen – ikke klassen for mikrobiler. Det gør den yderst velegnet til de familier, der jævnligt har brug for at være flere end to i bilen. Der er forbavsende god benplads på bagsædet, fordi man udnytter hulrummene i forsædernes ryglæn – men selvom der er tre justerbare nakkestøtter på bagsædet, vil vi foretrække kun et være to personer bagude.De 220 liters bagagekapacitet levner da heller ikke plads til megen bagage – men det skyldes blandt andet, at Chevrolet ikke har fravalgt reservehjulet og det er nu rart, hvis man en sen nattetime står med et punkteret hjul. 

På landevejen

I maskinrummet finder man en helt nyudviklet 16-ventilet 1,2 liters benzinmotor, der går ikke mindre end 18,2 kilometer på en liter brændstof. Det er godt for bankkontoen, godt for miljøet og som fører er man udmærket stillet, fordi de 84 hestekræfter, som motoren udvikler, også giver gode fartpræstationer. 0-100 km/t på 13 sekunder og 170 km/t rækker langt udover den tætte bytrafik.Aveo’en er levende og let i styringen, men stabiliteten fejler ingenting. Styrepræcisionen er også OK affjedringskomforten på niveau med andre biler i samme prisklasse. Største minus er manglen på ESP, som ikke engang kan tilkøbes. Konkurrencemæssigt er det en svaghed, men spørgsmålet er, om ikke de udmærkede køreegenskaber til en vis grad kompenserer for ESP’en. Sikkerhedsniveauet er i øvrigt også udtrykt ved fire airbags. Forgængeren, Kalos, opnåede 3 stjerner i EuroNCAP. Aveo er endnu ikke testet, men det er realistisk, at kollisionssikkerheden vil kunne bedømmes til 4 stjerner. Da sikkerhedsudstyr som ESP også giver plus-points (EuroNCAP er ikke en ren kollisionstest, desværre, for det ville være mere reelt) er det dog svært at gætte på, hvor Aveo havner.

 

Bil for alle

Chevrolet var blandt de første til at tilbyde attraktive bilforsikringer til alle kunder. Det gør man fortsat og en Aveo 1,2 kan således kaskoforsikres for blot 3.200 kroner om året i de første tre år. Er køberen under 24 år, forudsætter forsikringstilbuddet dog, at kurset ”Respekt for fart” gennemføres indenfor et halvt år efter købet. Kurset koster i sig selv kr. 3.400 og er en fornuftig investering. Selvrisiko’en er også afhængig af hvor gammel ejeren er.

 


Modelnavn:

Chevrolet Aveo 1,2 16V LS A/C 5-dørs

Listepris:

Kr. 134.995

Motor:

4 cyl. 1,2-l benzinmotor. 84 hk

Præstationer 0-100 km/t/topfart/ benzinøk/ CO2:

13,0 sek/170 km/t/ 18,1/l. 132 g/km

Længde

3,92 m

Bagagerum

220 liter

Diverse:

ABS, EBD. Justerbare forlygter. 4 airbags. Aircondition. 5 justerbare nakkestøtter. Højdejusterbart rat. Fjernbetjent centrallås. El-sidespejle. El-ruder for og bag. Deleligt bagsæde.


Link til importøren


Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt