- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Biltest: Alfa Romeo MiTo 1,4 MultiAir 170 QV:

Rå power og super pris


Tekst: Søren Clauding - maj 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammenlignet med den først prøvekørte 135-hestes version af Alfa Romeo MiTo med den sofistikerede nye multiair motor (læs hér>>>) er den nye 170 hestes variant rå, vild og utrolig fordelagtigt prissat.

 

Prisen er 315.000 kroner (og tilbydes også på ret prisattraktiv privatleasing) er ikke mindst unik, fordi man foruden flere hestekræfter også får et bedre udstyr, som bl.a. inkluderer 2-zone klimaanlæg, 17" alufælge og forskellig sportsudrustning.

 

Men: den store forskel er ikke suveræne fartpræstationer og et overraskende lavt forbrug, men derimod en helt anderledes harmoni, som taler til den "lille" variants forskel.

 

Man kan sige det på den måde, at køres 1,4 170 QV som en racerbil, får man udbytte af den, så er den underholdende, dynamisk og efterlader følelsen af rigtig Alfa Romeo.

 

Tilpasser man kørslen efter færdselslovens begrænsninger har man konstant en uro, en utålmodighed efter at kunne bruge bilen. Og det er ikke et alternativ, at skifte fra sports-mode til normal-indstillingen. Den virker nemlig utrolig kedsommelig...

 

Har man lyst til at køre MiTo, har man lyst til racer potentialet, er MiTo 170 QV det rette valg. Har man omvendt lyst til at leve med bilen i hverdagen - og 135 hestekræfter er nu ikke at foragte - er den variant den rigtige...


Model:

Alfa Romeo MiTo 1,4 MultiAir 170 QV

Listepris:

Kr. 315.000

Motor og transmission:

4 cyl. 1,4 l. Turbolader. 170 hk – 250 Nm v. 2500 o/min. 6 gear. Forhjulstræk.

Præstationer acceleration/ topfart/

Brændstoføk/ CO2 udledning:

7,5 sek./ 219 km/t/ 16,7 km/l /139 g/km

Længde:

4,37 m

Bagagerum:

435 liter

Diverse:

ABS. EBD. ESP. 7 airbags. 17” alufælge. Hillholder. Multijusterbart læderrat. 2-zone klimaanlæg. Fjernbetjent centrallås. El-justerbare sidespejle m. varme. El-sideruder for og bag. Fartpilot. Sædevarme. 2 X Isofix.

 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt