- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt





  

      

   



 


  

  



  


Biltest: MG Cyberster Trophy

Fuldt elektrisk eyecatcher

- skabt for synets skyld


Af Søren Clauding – april 2025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den skabte røre i samme øjeblik, den iøjefaldende fuldt elektriske roadster fra det i dag kinesisk ejede MG-brand så projektørlyset første gang. Siden er MG Cyberster, som den var døbt, blevet sat i serieproduktion, og vi havde en kort køretur i den sidste efterår, da de første køreklare biler satte hjulene på dansk asfalt. Nu har vi så brugt mere tid på den – det er oplevelsen ikke blevet mindre fancy af.

 

Når det så er sagt, er MG Cyberstars berettigelse nok mest, netop at være en eyecatcher. Den er iøjefaldende, som en smart, moderne sportsvogn ofte er det. Det er den statsejede kinesiske bilgigant, SAIC, som i dag ejer MG. Og bag designet står ikke mindst koncernens britisk baserede designchef, Carl Gotham, så MG’en derigennem har fået et vist europæisk touch, og på mange måder kan forbindes til sit hæderkronede ophav. Om end det nu med en fuldt elektrisk drivline er en anden æra, der afspejles, og som automatisk sætter den i et andet lys.

 

Stilfærdigt cruise

I stedet for en buldrende og brølende sportsvognsmotor, er der nu med Cyberster lagt an til et komfortabelt cruise, hvor stilheden, eller i hvert fald adgangen til lyduniverset udenfor bilen, ikke forstyrres nævneværdigt af motorlyde. Hvilket også gælder, når kalechen på blot 10 sekunder er lukket til omkring de to sæder, der på ægte roadster-vis udgør sportsvognens cockpit.


 


Hvor traditionelle producenter af supersportsvogne ikke har kastet sig helhjertet ind i kampen om elbils-kunderne, men, i øvrigt dygtigt, har suppleret viften af knap så elektrificerede køretøjer med en eller et par elbiler, så har MG ikke et moderne roadster-alternativ, der ikke kører på el. Faktisk har MG slet ikke andre roadstere i programmet, og det lægger et vist ansvar på Cyberster’s skuldre. Nu er Cyberster da heller ikke en supersportsvogn, men den udfylder egentlig udmærket sin rolle.

 

Hurtig Trophy med baghjulstræk

Vi har tidligere beskrevet Cyberster indgående (læs om MG Cyberster pre-lancering hér >>>). Den markedsføres nu med valg mellem 2- og 4-hjulstræk, og mens efterårets første korte test havde den firehjulstrukne version som fokuspunkt, gjaldt det nu Trophy-versionen med baghjulstræk. Dens permanent magnet synkron elmotor præsterer op til 340 hestekræfter og 475 Nm. Den kan nå 100 km/t på 5 sekunder og efter sigende køre 195 km/t på toppen.



En sportsvogn skal være hurtig, og det er den så også, men det er nu engang anderledes at angribe en kurve i en bil med dobbelt så meget vægt som den ikoniske MGA. Det kompenseres der for gennem moderne hjulophæng, der omfatter dobbelte wishbones fortil og multilink bagtil. Men som nævnt er Cyberster en god cruiser, og dertil hjælper de cirka 2 tons inklusive fører ganske meget til at gøre kørslen rolig og stabil.

 

Affjedringens opgave

Affjedringen i en sportsvogn er typisk stram, for at sikre godt vejgreb ved kørsel på tør vej ved stor fart. I Cyberster virker det dog som om, at affjedringen mest har til opgave at håndtere vægten, hvilket den da også gør ganske godt, men det reducerer kørekomforten, når man cruiser. Bagdækkene er 3 cm bredere end fordækkene, hvilket kan være godt, hvis man vil benytte sig af alle de elektriske kræfter. Men forskellen er også med til at gøre styringen ind i kurverne lidt mere sporsikker.



Den elektriske rækkevidde er iht. WLTP 507 km. Ved de omkring 10 grader, Cybersteren fortrinsvis blev kørt i, var rækkevidden nede på 470 km, hvilket egentlig er ret OK. Der kan oplades med 11 kW AC og 144 kW DC. Batteriet er på 400 Volt og rummer netto 74,4 kWh – og er med en højde på 11 cm ret lavt. Det er frihøjden på 12 cm også, så det er ikke en bil, man skal bevæge sig langt væk fra asfalten i.

 

Plads og funktion

Der er forbavsende god plads inde i/nede i cockpittet, men man skal bukke sig meget i den 1,33 meter lave bil for at kunne stige ind, når kalechen er i brug. Kalechen har sit helt eget rum bag cockpittet, som ikke rigtig er anvendeligt til andet, selv når kalechen ikke optager det. Men dermed er åbne- og lukkefunktionen så enkel, at den som antydet kan finde sted på 10 sekunder. Ude bagtil disponerer man over et bagagerum på 249 liter, hvilket er helt hæderligt – men bilen er da også over 4,5 meter lang.



Det er vigtigt, at prøvesidde en Cyberster, inden man begiver sig ud i et længere varigt forhold til den, for siderne i sportsæderne kan godt trykke på lårmuskulaturen. Interiør-designet er visuelt ganske flot og helt i harmoni med bilens udvendige linjeføring. Men praktikken… om det er smart, at have navigationen placeret i venstre side af det brede fører-orienterede skærm-kompleks bestående af mindre 7” skærme, kan diskuteres. Synsfeltet er dér forringet på grund af ratkransen og håndens position, og logikken i menuerne er ikke altid lige indlysende. Vi fandt heller aldrig ud af, hvordan man kunne justere hastigheden i fartpiloten uden et reset, når man kører den ønskede hastighed.



Dørene fanger

Saksedørene, der godt nok ikke åbner helt lodret, som fx i en Lamborghini Diablo, der har 30 år på bagen, er en super-hjælp ved ind- og udstigning, især når pladsen er trang. Og selvom den åbningsteknik har været kendt i mange årtier, vækker den stadig opsigt. Jo, Cyberster er en eyecatcher…

 

Og når man så hører prisen: 500.000 kroner. Det lyder billigt for en fancy sportsvogn, og er det også, set med danske øjne. Men prisen er naturligvis opnået ved, at der ikke betales meget i afgift til den danske stat i forhold til konventionelle biler, og så må man ikke glemme, at SAIC er statsejet, hvilket kunne tænkes har haft indflydelse på prissætningen.

PLIGTINFORMATION.

Med udgangspunkt i gældende lovgivning skal det oplyses, at den prøvekørte bil er stillet til rådighed for testkørsel af bilmærkets danske importør.
Andre MG prøvekørsler - find dem hér >>>

Læs også:
MG Cyberster - pre lancering 2024

MG Cyberster GT AWD - kort test 2024

Model: MG Cyberster Trophy
Listepris: Kr. 499.999
Motor og transmission: Permanent Magnet Synkron elmotor, 340 hk. 475 Nm. RWD. 77 kWh litium-ion batteri. AC: 11 kW. DC: 144 kW.
Præstationer acceleration/ topfart/ Energiforbrug/ rækkevidde (WLTP): 0-100 km/t: 5 sek./ 195 km/t./ 16,7 kWh/100 km. 507 km
Længde: 4,54 m
Bagagerum: 249 liter
Værd at bemærke: 19" alufælge. Nøglefri betjening. Højdejusterbart rat med varme. Adaptiv fartpilot. Vejbaneassistent.  Sædevarme. Navigation. 7" touch screen. V2L. 7 års mekanisk garanti og på batteri og mod rustgennemtæring.


245/45-19 fortil.

275/40-19 bagtil.














Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt