- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Genève Motorshow:

Scirocco legenden genoplives


tekst: Søren Clauding - marts 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagens verdenspremiere på Genève Motorshow , den der tiltrak sig størst opmærksomhed, var selvsagt den nye VW Scirocco.

 

For 34 år siden blev den første Scirocco præsenteret, netop på Geneve-salon'en, som udstillingen dengang var kendt som. Scirocco var en sportslig model, som mange skulle have mulighed for at anskaffe, en konkurrent til biler som f.eks. Ford Capri og Opel Manta.

 

Capri og Manta findes ikke længere og Scirocco har heller ikke været i produktion i en årrække men nu genopstår den og dermed bliver Scirocco i princippet enerådende på dette særlige marked, omend en række konkurrenter i dag fremstiller biler, der design mæssigt ikke er så langt fra Scirocco.

 

Den nye  Scirocco er baseret på en Golf undervogn og udmærker sig ved, trods sit sportslige udseende, at rumme fire siddepladser. Den er det, Volkswagen selv betegner som en all-round sportsvogn.

 

Vi kan forvente at få Scirocco til Danmark i år - priserne kommer dog til at ligge på den anden side af 300.000 kroner og motormæssigt vil VW tilbyde benzin og diesel fra 122 til 200 hestekræfter.

Foto: Vivi Siiger - klik på billedet og se det større.


Link til importøren

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt