- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2014 Paris Motorshow – verdenspremierer:

Skoda løfter Fabia modellen i enhver henseende


Af Søren Clauding – oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye Skoda Fabia havde verdenspremiere på det store motorshow i Paris forleden, og om ganske kort tid vil vi i forbindelse med de første internationale prøvekørsler her på Motorsiden.dk kunne fortælle mere indgående om den nye bil. Der er tale om en kraftig designmæssig og teknisk opstramning af den vel nok mest populære Skoda model.

 

Allerede fra starten vil den nye Fabia kunne købes både som hatchback og Combi – altså som 5-dørs udgave med tophængslet bagklap og som stationcar. Det er usædvanligt i Skoda regi og vidner om, at fabrikken er opmærksom på den meget store konkurrence, der er om kunderne i kompaktbil klassen.

 

6 forskellige motorer

Til den nye Fabia vil man kunne vælge mellem 3 benzinmotorer fra 74 til 108 hk og 3 dieselmotorer med en effekt fra 74 til 103 hk. Bilen er forbedret på alle fronter i forhold til forgængeren. Der er dog fortsat tale om et ret kompakt køretøj med en længde på blot 4 meter for H/B-udgavens vedkommende.

 

Til trods for, at Skoda ikke endnu har afsløret mange detaljer, er et bagagerum på 330 liter for H/B-versionen og 530 liter i Combi udgaven dog et meget vigtigt mål, som gør Skoda til en konkurrent også i klassen over det såkaldte B-segment. Også læssehøjden er meget lav: Blot 61 cm.

 

Den nye Skoda Fabia lander i Danmark i begyndelsen af 2015.


Læs Skoda prøvekørsler hér >>>


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt