- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazda Hazumi.

Klik på billederne og se dem større


Verdenspremiere i Genève 2014: Mazda "2" Hazumi


Af Søren Clauding – marts 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er på den ene side bemærkelsesværdigt, i hvilket omfang Mazda er tro mod sine japanske rødder og samtidig forstår, at "oversætte" dem til europæiske bilkultur. Mazda kalder deres designsprog for KODO og konceptbilen, der indikerer hvordan den kommende kompakte Mazda2 kommer til at se ud, er døbt Hazumi. Meget japansk, indtil man får forklaret...

 

...at KODO betyder "Bevægelsens sjæl", har man en idé om, hvad designerne gerne  vil udtrykke. Og Hazumi skal udtrykke "et lille, men kraftigt dyr, sprængfyldt med energi". Det gør det hele mere forståeligt - så langt er vi ikke fra hinanden, omend vi bor på hver side af jordkloden.

 

Måske til efteråret

Mazda selv har ikke udmeldt, at Hazumi bliver den nye 2'er. Men traditionen tro er der ikke langt mellem Mazda's konceptbiler og de serieproducerede, og med den succes, som Mazda har opnået med Mazda3 (læs vores seneste prøvekørsel af den nye Mazda3 hér >>>), ville det være mærkeligt hvis ikke japanerne til efteråret, og måske endda her i Europa på det store motorshow i Paris, for første gang præsenterer den nye generation af Mazda2.

 

I mellemtiden: Nyd billederne og det nye design, uanset hvilket navn, designet nu måtte have...


Link til importøren


 

 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt