- dit motormagasin på nettet i samarbejde med danske radiostationer

Hør motorprogrammet hver uge - klik hér og se hvordan

 

Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volvo XC60 har verdenspremiere i Genève


2017 Genève Motor Show - verdenspremiere

Volvo XC60 kommer til august


Af Søren Clauding – marts 2017 - opdateret ultimo april

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den nye Volvo XC60, som for nylig havde verdenspremiere på Genève Motor Show, erstatter til august den hidtidige model. Den oprindelige XC60 er i de ni år, der er gået, siden den blev introduceret, blevet den bedst sælgende mellemklasse-SUV i Europa. På verdensplan er der solgt næsten en million XC60 og globalt set udgør modellen omkring 30 procent af Volvo’s samlede salg.

 

Den nye XC60 er udstyret med masser af ny teknologi. Volvos City Safety system er udbygget med Steer Assist, som også kendes fra S90 og V90 modellerne. Et nyt sikkerhedssystem, ”Oncoming Lane Mitigation”, er med til at afværge frontale sammenstød, mens ”Blind Spot Indication” systemet nu bruger Steer Assist funktionen til at reducere kollisionsrisikoen i forbindelse med vejbaneskift.

 

Pilot Assist, Volvos semi-autonome førersupport system, som kan varetage styring, acceleration og opbremsning på velmarkerede veje op til 130 km/timen, er standardudstyr på XC60 på det højeste udstyrsniveau.

 

Under motorhjelmen i toppen af drivlineprogrammet i den nye XC60 ligger Volvos T8 Twin Engine benzin plug-in hybrid. Motoren yder 407 hk og den kan accelererer XC60’eren fra 0 til 100 km/timen på blot 5,3 sekunder.

 

Den nye XC60 vil desuden kunne købes med en D4 dieselmotor på 190 hk og en D5 med den såkaldte PowerPulse teknologi og en maks effekt på 235 hk. Desuden vil man kunne vælge den benzindrevne T5 på 254 hk og T6, som med både turbo og kompressor yder 320 hk og 400 Nm drejningsmoment.

 

I kabinen vil indsugningen af skadelige emner og partikler fra luften udefra kunne bortfiltreres ved hjælp af det såkaldte CleanZone anlæg med fire zoner.

 

Produktionen af Volvos nye XC60 er netop sat i gang på Torslanda-fabrikken i Göteborg.


 

Motorsiden.dk udgives og redigeres af Søren Clauding

© Motorsiden: Søren Clauding. Kontakt