Forsiden Nyheder Biltest Motorsport Diverse Kort nyt

Robbin Harms:

2. plads på Donington Park

SRP – 1. april 2007

Den danske Road Racing tangerede sin karrieres bedste resultat, da han søndag eftermiddag kørte sin Honda motorcykel i mål på 2.pladsen i 3. afdeling af Supersport VM. Løbet fandt sted på Donington Park racerbanen i England og udviklede sig til en ren gyser.

Forud for løbet var danskerens motorcykel blevet udstyret med ny affjedring og motortunerne havde hentet flere kræfter ud af den store 600 ccm maskine, som yder over 150 hestekræfter. Det voldte teamet en del problemer under kvalifikationskørslerne forud for løbet, simpelthen fordi man manglede erfaring med den nye teknik. Harms, der i Supersport VM bakkes op af MC-Hjørnet i København, måtte derfor affinde sig med en startposition som nr. 11.

Igen viste den danske road racing kører, at han ikke kan kues. Inden starten foretog teamet en række justeringer af motorcyklen og på løbets første omgange avancerede han op igennem feltet.

Da løbsledelsen på løbets 11. omgang satte racet på stand-by på grund af et uheld, der involverede flere kørere, var Robbin Harms nået helt frem til 2.pladsen.

Da løbet blev genstartet kom Harms nogenlunde fra start, men var endnu engang hurtigt fremme på 2.pladsen. I en intens dyst på løbets sidste omgange, hvor danskeren en overgang var i føring, bevarede han hovedet koldt og nåede målstregen som 2’er, sammenlagt blot 7 tiendedele sekund efter løbets vinder, Kenan Sofuoglo, der fører kampen om Verdensmesterskabet.

”Det var helt fantastisk,” strålede Robbin Harms efter løbet var slut. ”Hvis ikke løbet var blevet standset havde jeg vundet. Jeg tror at det lykkedes, fordi jeg ville det. Jeg føler mig som en kriger, når jeg kører på den motorcykel. De andre kører måske på lidt på listesko – der er jeg helt modsat, føler jeg selv. På løbets sidste omgang følte jeg, at jeg havde utrolig god kontrol med Fujiwara, jeg vidste hvor jeg havde ham. Men Sufouglo – hans cykel var svær at hænge med.”

Resultatet betyder, at Robbin Harms avancerede ikke færre end tre placeringer i VM – fra 6.pladsen forud for løbet til en 3.plads. Han er nu blot 4 points fra 2.pladsen, der holdes af japaneren Katsuaki Fujiwara, som sluttede 3’er i England.

Og midt i al glæden over resultatet, glemte Robbin Harms ikke en af de vigtigste ingredienser, som i visse andre sammenhænge kan lyde lidt trivielt, men i Robbins tilfælde kommer fra hjertet:

”Min familie og venner er med mig og mange var også med hér på Donington Park. Det betyder utrolig meget for mig at mærke den støtte og den entusiasme, der lægger bag mig. Det er jeg dem meget taknemmelig for,” siger han.

Næste afdeling af Supersport VM finder sted d. 15. april på den spanske Grand Prix bane ved Valencia.

Resultat, 3. afdeling af Supersport VM, Donington Park, England, 1. april 2007.